Jurnalul (aproape) de la Păltiniș (III): Sighișoara acadea și o carte ca un shot de gin

Când lipsești 3 sau 4 zile din peisajul obișnuit, parcă la întoarcere, deși în teorie ai cam aceleași lucruri de făcut, ele par cam de 10 ori mai multe. Și nici vremea nu te ajută, adică plouă cam de cum ai pus piciorul din nou acasă. Uite așa, că e iulie, că lumea e în vacanță, iar afară am 20 de grade, pe o ploaie mocănească care nu mă lasă să-mi țin promisiunea că anul acesta nu mă mai plâng din cauza vremii. Dar măcar am fost la Sighișoara… alaltăieri. Și mi-am cumpărat o (altă) carte, ieri.

DSCF3782

Fotografia de mai sus ar trebui să se numească, “Sighișoara fără manichiură”, dar oricât m-am gândit azi la ea nu am putut să văd decât culorile de carusel ale acestei cetăți, vie, vibrantă, “iubibilă” și dulce ca o acadea. Fenomenala Sighișoara, turistica Sighișoara, Sighișoara dincolo de cuvinte.

Am promis răspunsuri la comentarii și vor veni, probabil după ce termin “Fiica reginei din Saba” pe care am început-o ieri pe autobuz (mă gândeam să citesc doar ce scrie pe coperta 4 și când colo numai ce am văzut că suntem DEJA la Cluj, eu care nu citesc pe mașină că văd verde) și care e prima carte care m-a făcut efectiv SĂ UIT că eu am rău de mașină, în condițiile în care mă pregăteam să ajung la Cluj ca un castravete murat și am pășit acasă mai fresh ca o zambilă de 8 martie… așa ceva n-am mai pățit!

Să trecem la ultimele 100 de pagini! Ne vedem mâine ;)

15 comentarii

  1. Sighisoara…a fost odata, ca-n povesti, cand eram studenta…frumos, m a luat cu dor. am niste poze, trebuie sa le caut. nu s pe card deci…complicat :)

  2. Ei, nu am mai fost tare de mult la Sighișoara, dar mi-ar plăcea o vizită așa, pe îndelete, să simt parfumul istoriei acolo, să evit aglomerația turistică și să mă bucur de o zonă frumoasă a țării noastre… o veni ea și vremea pentru asta, știu… până atunci, cam visez…
    Zi faină și lectură bună până la sfârșit! :)

  3. In 25 mai am fost la Sighi pe fuga…era a 4-a oara pentru mine dar prima pentru sotior. Am gasit o Sighi linistita si neagitata (am ajuns spre seara cand bulucul de turisti erau la terase). Iubesc orasul ;)

  4. Sighisoara este unul din orasele pe care le-as vizita la orice ora fara sa stau pe canduri si de cat mai multe ori. In ceea ce priveste cititul in masina, neaparat tre sa incerc si eu cu cartea asta, poate imi trece starea de rau:)

  5. n-am mai vazut sighisoara din 2007 si sunt convinsa ca tare s-a schimbat (cum si eu m-am schimbat de atunci). si sibiul s-a transformat in timp in ochii mei de calator – anul asta am ajuns la a 5 vizita. si cat de diferit mi-a parut el acum fata de cum l-am vazut: in cls a X-a (cu ochi de copil pierdut), in 2006, in primul meu traseu prin tara cu vali (era in renovare si avea un aer trist), in 2010, in drum spre timisoara, pe fuga (era cald si aglomerat). de-abia anul trecut l-am “gustat” prima data cum trebuie si mi-a placut asa mult ca am revenit si anul asta si m-am bucurat de el ca un copil.

    1. Și eu am ajuns prima data la Sighișoara în 2009, de doua ori atunci, mi-a plăcut ENORM, însă nu se compară cu felul în care arată acum, acum e PERFECTA. Cineva de pe centru zicea “seamană cu Bergamo” :) A crescut inima în mine.

      La Sibiu am ajuns și eu acum tot a 5 a oară. Dar și eu abia acum am savurat, în rest, prima vizită nu se pune, am stat câteva ore, apoi au urmat două evenimente care numai vizite in oras nu se puteau numi, apoi am fost la Targul de Craciun in iarna, dar Piata Mare era practic de nevizitat atunci, asa ca… ACUM abia pot spune că am văzut Sibiul :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.