Jurnalul (aproape) de la Păltiniș (II): Sate, biserici, cetăți și prieteni

Stelele s-au aliniat acum :) N-am putut evita, așa cum n-am putut influența dorința de a ajunge cât mai repede prin câteva dintre cele mai frumoase sate din Transilvania, pe la câteva Biserici fortificate și la cel puțin o cetate cocoțată în vârf de deal. Asta a fost, fără îndoială, excursia surprinză a anului 2013 (până în prezent). În plus, Bisericile fortificate sunt o dorință de pe lista asta (ok, o să vă explic și de ce ai nevoie de câteva tururi ca să le vezi pe toate, dar nu azi) :)

DSCF3405

Răsfoind puțin articolele trecute, în dimineața asta simt că nu v-am răspuns la comentarii din secolul trecut, nu doar de câteva zile, dar azi plec acasă și de acolo pot vorbi cu voi în mai în liniște :) Oricum sunt încântată că ați fost mai prezenți pe blog decât mine, de asta vă iubesc eu pe voi, că țineți la Bialog ceva mai mult ca mine, când îmi pierd capul pe traseu :)

De văzut intensiv am văzut, pe lângă Sibiu și al său extraodinar Muzeu Astra, satul și cetatea Cisnădioara, Biserica Fortificată de la Biertan (dar și o sumedenie de ale Biserici de pe traseul până la Biertan), Centrul istoric al Mediașului și cireașa de pe tort, m-am întors după 4 ani în Sighișoara “mea” iubită (și mult mai renovată decât o văzusem în 2009, an în care am vizitat-o de doua ori, de drag și dor).

Sigur că urmează povești, vreme să am de ele, iar afară să nu fie prea tentant. Până atunci, voi nu uitați de Concursul cu cărți, care se va termina în seara asta la ora 20.

Eu vreau să mulțumesc că am întâlnit Plăcerea de a călători, exact atunci când stele s-au aliniat mai frumos :) C’est la vie (că tot e ziua Franței azi) :)

14 comentarii

    1. Zona este DE VIS… cea mai faină din România, trebuie să mai merg, am văzut totuși destul de puțin. Vreau să le văd pe cele UNESCO neaparat, sunt câteva :)

  1. Sunt foarte frumoase bisericile fortificate, iar influenţele culturii saşilor te lasă cu gura căscată.
    Axente Sever m-a impresionat tare mult, gazda este primitoare şi oferă şi locuri de cazare, mâncarea este delicioasă (nu am gustat, dar după miros garantez). Au şi o serie de activităţi, festivaluri, e foarte, dar foarte frumos. Se merită din toate punctele de vedere.

    1. Am trecut pe la Axente Sever… foarte faină e, nu am coborât că eram în drum spre Biertan, dar e chiar la drumul mare, am văzut-o :) Am vrut să coborâm la întoarcere, dar până la urmă ne-am întors prin alt loc :D

  2. N-am vizitat nici o biserica fortificata transilvaneana, dar sper candva sa ajung. Probabil cu urmatoarea vizita in tara, care sper sa fie vara, nu in mijlocul iernii ca data trecuta :)).

    1. Uite eu la Biertan sunt convinsă că e splendid și iarna, chiar aș vrea să o văd iarna cu zăpadă :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.