Povestea

Despre blog:

 • bialog-ul s-a născut pe 1 decembrie 2008 la adresa celina-bianca.blogspot.com și nu spera să fie mai mult decât un fel de jurnal online. Nu aveam habar ce înseamnă blog și nici de ce cineva ar avea unul. Am început să scriu și ATÂT!
 • apoi încet, încet au apărut prietenii mei pe aici cu câte un “hei, dar tu și scrii?”. Ca mai apoi, “de niciunde” să mai vină și alți oameni care mi-au devenit pe parcurs prieteni de toate felurile, unii de’un sezon, alții de’o viață (reală!).
 • așa mi-am dat eu seama că nu vorbesc singură pe aici, ba la un moment dat, prin “epoca de aur” a blogului, adică prin 2013/2014, cred că vorbeam zilnic cu peste 700 de oameni diferiți, iar pentru cineva care nu făcuse o afacere din blog (și nici nu vrea să facă) chiar a fost CEVA.
 • blogul s-a dezvoltat organic, iar eu am avut o perioadă în care scriam mult, zi de zi, însuflețită și cu o energie care numai pe la vârsta care îți începe cu 2 o poți avea.
 • am mai lăsat în urmă din postările puerile din trecut, deși mi le asum pe toate și am început să scriu mai ales despre pasiunile mele, călătoriile, cărțile & alte evenimente de viață, care în opinia mea au meritat să fie lansate în lume, dacă nu pentru cititori, măcar pentru mine.
 • de Crăciun, în 2010 (care pare în urmă cu 100 de ani) am primit cadou bialog.ro și pe 8 ianuarie 2011 am pornit la drum de la o altă adresă. De atunci au mai tot fost schimbări pe aici, mai mici sau mai mari, pentru că schimbările sunt mai mereu binevenite, iar mie îmi plăceau la nebunie. În plus nu știam cum e să ai parte de atâtea schimbări de mai multe ori pe zi până n-am făcut copii :)) Dar hei, de rămas am rămas tot eu – fata pasionată de povești scrise indiferent de etapa prin care a trecut.

Despre mine (2024):

 • scriu aici de peste 15 ani (am început mai multe proiecte, dar de puține m-am atașat atât de tare ca de Bialog )
 • îmi place să călătoresc nu pentru că mă văd stând zile întregi la soare pe plaje tropicale și cazată în hoteluri de lux (deși nu refuz nici asta), ci pentru că îmi place să descopăr locuri, să experimentez lucruri, să cunosc oameni cu mentalități diferite de a mea, să VĂD Lumea!
 • parțial pasiunea pentru călătorii cred că este moștenită genetic de la tata, parțial cred că am știut cum să mi-o cultiv ca să o pot urma, iar asta nu mai are legătură cu felul de a călători al părinților mei
 • până acum am călătorit doar în Europa, pe care o ador și care mă face să nu mă văd trăind pe un alt continent, iar dintre toate țările prin care m-au purtat pașii, Italia este de departe țara mea de suflet
 • îmi place să citesc, dar nu mi-a plăcut dintotdeauna, însă de când m-am prins că pot trăi mai multe vieți odată cu poveștile devorate (reale sau de ficțiune), nu m-am mai putut opri (autobiografiile sunt slăbiciunea mea)
 • de aproape 7 ani sunt mama lui Albert și dintre toate lucrurile care mi s-au întâmplat până la această vârstă, apariția lui este singura despre care pot spune cu tărie că mi-a schimbat cu adevărat viața în toate modurile posibile
 • scriu de drag și de multe ori de dor, în plus mi-am dat seama că cea mai mare utilitate a acestui blog (pentru mine) este fix asta: documentez amintirile noastre, experiențele trăite și detaliile ce nu vreau să le uităm, iar dacă asta mai și ajută pe cineva, ei bine, atunci my job is done here!

Apariții Bialog în presă:

30 comentarii

 1. @Oferte Bulgaria: mulțumesc frumos :) Poza e reală, e făcută anul trecut în iunie la Paris pe Pont des Arts, în poză fiind, bineînțeles, eu (Bia) :D

 2. Te felicit si eu pentru acest blog si sper sa am timpul necesar sa il “rasfoiesc” in totalitate.Pana acum mi-a fost de cel mai mare ajutor in mica escapada care o voi face cu persoana cea mai draga mie in rimini bineinteles din forli :)noroc cu cei de la wizz air. Am ajuns in anii trecuti in Roma, Venetia, Nisiputile de Aur. Dupa ce voi trece peste paginile scrise de tine cu aceste locuri am sa incerc sa aduc si eu(daca voi mai avea ce :)) ) mici smecherii descoperite in locurile respective. Deocamdata iti multumesc si sper ca drumul de la aeroportul din Forli pana la gara sa nu fie mult :).

 3. @Ciprian: mulțumesc de vizită și crede-mă, mă bucur tare că ți-am fost de folos. Dacă ajungeti la Rimini va sfătuiesc să mergeti și în San Marino, este la o oră de Rimini cu busul.
  De la Forli vei ajunge rapid la Rimini :) În Forli insă, drumul gara-aeroport și invers este legat cu un bus, dar are un orar foarte ciudat. Noi nu l-am prins niciodata, nici acum nu-mi este clar cum circula. Asa ca am luat-o pe jos, faci o ora pe jos, iar drumul este relativ drept. Deci incaltari comode si vedeti pas cu pas si Forli in felul acesta :)
  Dace te pot ajuta si cu alte informatii nu ezita sa-mi scrii :)

 4. Vom merge pe jos sa vedem zona si suntem pe low budget :) avem noroc ca e foarte mica distanta din gara Rimini pana la hotel (aprox 1 km) . Ne gandeam sa inchiriem o masina dar pentru 2 ore de plimbare facem economie 60 de euro care ne.au ramas de cazare care am gasit.o aproape gratis la hotel de 4* (48 euro doua nopti doua pers Mic dejun inclus)

 5. Am pierdut un “la” la comentul trecut se mai intampla cand scriu de pe smartphone :)). “60 de euro de la cazare” ne asteptam sa fie cazarea in jur de 100 euro. Pentru Italia din cate am vazut http://www.venere.com e un site de booking destul de ok ca pret. Daca ti.ai rezervat ceva prin ei astept o parere. Merci!

  1. MULTE, foarte multe :)) Le pun îndrăgostiții pe Pont des Arts în Paris (și prin alte locuri din lume sunt astfel de poduri cu lacăte “romantice” și cu mesaj). Da, e chestie faina, eu insa ii suspectez ca din cand in cand fac curatenie acolo, la cate lacate se pun este imposibil sa fie acolo pe pod toate cate s-au pus de la primul lacat, cred ca se pun zeci de lacate pe zi :D

 6. Buna ziua,
  Sunt publisher-ul revistei BeTUI si va cer acordul pt prelua articolului Cracovia.
  Revista este un magazin turistic non-profit si se distribuie in agentiile TUI Travel Center.

  Pt publicitatea dvs, va pot oferi, in schimb, o caseta CV, un scurt text romantat de prezentare si o fotografie dupa modelul celor de la pagina 11.
  Multumesc, Astept un raspuns.
  Marcel Stef

  1. Buna Marcel,

   Da, este OK, o sa va rog doar sa-mi spuneti pe ce adresa de mail sa va trimit fotografia si prezentarea si pana la ce data.
   Multumesc și eu,
   Bia

 7. Buna, Bianca,

  Am descoperit absolut din intamplare blogul tau si sunt super incantata.
  Ne revedem …. pentru carti, calatorii, filme ….. si pentru orice altceva frumos in jurul nostru.

  Cu drag,
  Anca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.