Călătorie până la capătul verii în 13 imagini care n-au mai ajuns pe Instagram

Spunem că 1 septembrie e prima zi de toamnă, la fel cum prima zi vară o considerăm a fi 1 iunie, deși astronomic știm bine că nu e deloc așa, iar în ultimii ani, sezoanele s-au încăpățânat să ne demonstreze că nu mai funcționează așa cum eram obișnuiți. Și totuși, este final de vară, o simțim în soare, în umbră, în frunze, în culori și-n mirosuri, independent de câte grade arată termometrele sau cât de ploioase sunt unele zile (greu să le bată pe cele de iulie anul acesta, oricum). E final de vară, cu toate că multă lume este încă în concediu și se bucură de mare și soare, iar pentru mulți vacanța va începe abia în extrasezon, după 15 septembrie când locurile devin cu mult mai aerisite și temperaturile mai mult decât potolite. E final de vară și niciun elev nu este încă pregătit să se întoarcă la școală, iar fiecare din noi tragem de zile să ne pară în continuare luuungi și colorate. Vara 2018 și-a trăit povestea și îmi pare oarecum rău că n-am apucat să povestesc decât foarte, foarte puține despre ea, însă practic doar am pocnit din degete și iunie, iulie și august au dispărut ca și cum aș fi suflat o păpădie în vânt.

Pentru noi, anul acesta, 1 Iunie chiar a fost prima zi de vară, căci a fost și prima zi din mult așteptata vacanță la mare. Ca niciodată, poate din cauză că am așteptat un an după ea, ne-am luat vacanța asta în iunie la început și a fost atât de bine! În acest iunie a fost Creta și deja, pe undeva, dacă aș avea mai mult tupeu, aproape că m-aș gândi la un Iunie viitor.

Iulie a fost o lungă lună de petrecut în Cluj, foarte, dar chiar foarte umedă și ciudat de rece. Noroc cu diversele evenimente de care avem parte în oraș în luna lui cuptor și care ne-au scos din casă și din letargie. Probabil că ar fi fost o lună numai bună de petrecut în vacanță, undeva unde Iulie chiar ar fi arătat ca o lună de vară. Noi în schimb ne-am delectat cu Jazz in The Park, Street Food Festival, Craft Beer Festival și alte minunății de prin Parcul Central

August a fost destul de diferit față de Augustul ultimilor 10 ani (pe cel de anul trecut nu-l contabilizăm), căci, savurându-ne vacanța mare în iunie ca să evităm temperaturile foarte ridicate și să ne bucurăm de zilele cât mai lungi, am păstrat augustul pentru două road trip-uri, unul în România și unul în Ungaria între care am înghesuit elegant câteva zile la Ineu.

Acestea fiind specificate, mai jos am ales 13 imagini din această vară, imagini care s-ar fi potrivit pe Instagram, acolo unde încă îmi place să mă joc și să postez, mai ales atunci când călătoresc sau când descopăr ceva interesant. Aceste imagini deși au fost captate în ideea de a ajunge acolo (le fac pătrate din start, că așa îmi place), din diverse motive n-au mai ajuns online (cel mai probabil n-am mai avut chef sau chiar vreme să le postez). Dar pentru că fac un rezumat vizual bun al acestei veri m-am gândit să resuscitez blogul cu ele, așa că vă scot la plimbare prin vara noastră.

1. O “banală” stradă în Chania, Creta, una din multele care zici că există exclusiv să încaseze like-uri pe Instagram. Am o grămadă astfel de imagini pe care, doar, doar, o să ajung să vi le arat anul acesta. Zic să ne “încălzim” la iarnă cu lumina și căldura lor :)

2. Un “banal” cocktail, savurat la una din cele mai frumoase terase pe care le-am găsit în Creta, Mambo Beach Bar din golful Bali, iar acesta e un truism deliberat având în vedere că TOATE sunt superbe și le faci o nedreptate punându-le într-un clasament.

3. Un prânz spontan La Tarte vis a vis de Consulatul Franței în Cluj, fix de 14 iulie când la mine în cap se aude de obicei Joe Dassin cu a lui Champs-Élysées.

4. În una din zilele de iulie când am urcat la Cetățuie și ne-am amintit de ședința foto realizată tot acolo anul trecut, când ăsta micu’ înfipt în blugi la ora asta făcea din mine un fel de Matrioska nerăbdătoare să ajungă la poza de mai jos însă i se părea o eternitate de așteptat.

5. La Bran, în una din diminețile în care Cineva, nu zicem cine, n-a avut somn de pe la 6, dar ce frumos arată munții noștri în lumina dimineții și ce păcat să fi ratat împrejurimile udate de rouă, nu?

6. Dimineața următoare s-a repetate povestea și atunci am prins și un răsărit minunat, dar pe acela deja l-ați văzut pe Instagram :)

7. Și-am ajuns vara asta și la Viscri, în ultima zi din Săptămână Haferland, unde am făcut o tonă de poze să ilustrez articole pe care nu-s sigură că le voi scrie. Și totuși, fortificația superbă de la Viscri, patrimoniu UNESCO nu poate fi ratată sub nicio formă.

8. La câteva zile după road trip-ul prin România, l-am însoțit pe Clau la Tabăra de Astronomie de la Mărișel, aici la o aruncătură de băț de casă și până a vorbit el cu lumea câte-n lună și-n stele, la propriu, noi ne-am bucurat de o zi de vară superbă în natură.

9. Békéscsaba este un oraș cu un potențial pe care nici nu l-am bănuit, că nu are cum să arate așa un oraș doar cu puțin mai mare ca Ineul. Dar imaginea asta îmi șoptește altceva, iar road trip-ul prin Ungaria începea promițător.

10. Imaginea următoare reprezintă interiorul cupolei sinagogii din Szeged, locul care cred că ne-a impresionat cel mai mult într-un oraș care ne-a întrecut așteptările din prima și până în ultima clipă. Sinagoga din Szeged este un edificiu cum rar avem ocazia să vedem. Să nu o ratați dacă ajungeți prin oraș!

11. Ultima cafea la Szeged, poate cea mai instagramabilă cafea băută vreodată, dar care n-a mai ajuns pe Instagram până la urmă. Ca să vezi ce înseamnă să n-ai noroc. De cafea zic :P

12. Un macaron în plus n-a omorât pe nimeni, la o cafenea minunată, mai ales la final de road trip la vecini, road trip care n-a făcut decât să ne redeschidă apetitul pentru călătoriile cu mașina. Dar va veni vremea, știu!

13. Și un rezumat al verii noastre, pe fereastră unui local La Casa din Cluj, unde, dacă înlocuim Viața cu Vara iese exact ce am văzut noi din terenul verii 2018. Pentru voi cum a trecut vara?

2 comentarii

  1. Superbe locuri a…in tara dar si in vecini…si mai ales in Creta…cu voi am calatorit si eu virtual( ca tot se poarta):)…noi fiind prea mici pentru calatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.