Hello October! Ce-mi place mie la tine!

Parcă a fost anume croită ziua de azi ca să-și facă octombrie intrarea triumfătoare în sezon: o dimineață călduță (mai caldă ca celelalte de la final de septembrie), o zi însorită în care am stat la mânecă scurtă, o cafea și două brioșe savurate după-amiaza târziu (că tot dorm pe mine de două zile) și o surpriză la ceas de seară, de a trebuit să mă frec la ochi bine de tot zărind-o în bibliotecă, unde cică mă aștepta de ceva vreme… Rămâi așa octombrie, măcar așa… măcar anul acesta ;)

large

Îmi place decembrie iarna, martie primăvara, iunie vara și desigur octombrie toamna. Trăiesc pentru cele 4 luni din an chiar dacă practic al meu anotimp favorit va rămâne pentru eternitate VARA (care din păcate pare cel mai scurt anotimp, sau cel puțin cel care trece așa de repede de abia apuc să mă bucur de el).

Însă cei care mă știți cunoașteți faptul că la modul general, nu prea iubesc eu toamna cu zilele ei scurte și diminețile sale friguroase, cu ploi interminabile (vezi noiembrie), cu haine de tranzit de sezon și zile în care vremea e așa de ciudată că nici nu știi cum să te îmbraci (vezi septembrie pe la final), dar n-am scris ca să mă plâng, ba chiar am scris ca să laud anumite aspecte la doamna toamna, de fapt la octombrie, care este luna mea de suflet arămiu pentru că:

  • vine ziua mea :))
  • vin cele mai “calde” culori pe care natura le pune peste lume: arămiu, auriu, portocaliu, bordo și galben (după 15-20 octombrie de obicei)
  • vine vremea eșarfelor (obiectul meu vestimentar preferat după rochițe)
  • vine vremea băuturilor calde (nu că nu aș bea ceai sau cappuccino și vara, dar toamna și iarna beau cu mult mai multe)
  • vine vremea de stat în casă cu o carte sub nas (citesc dublu toamna și iarna decât vara și primăvara)
  • vine vremea când la 8 seara nu mai ies la o plimbare în natură ci mă pot băga sub o pătură la un film
  • vine vremea când la 5/6 după masa vreau să fiu acasă, că se întunecă brusc, deși ador faptul că abia la final de octombrie se schimbă ora
  • vine sezonul serialelor preferate (pfff ce în urmă sunt cu sezonul trecut din Grey’s Anatomy)
  • vine zacusca, chiar vine pe la final de octombrie când vine maman la Cluj
  • vine nebunia cu Halloween-ul, care de ceva vreme parcă îmi place, mi se pare funny (deși am românizat-o la greu)
  • vin planurile pentru Sărbătorile de iarnă, iar întrebarea Ce faci de Revelion?! revine la putere (doar ce am terminat cu 1 mai și vacanța de vară) :))
  • vin articolele de acest gen, de care am scris și eu anul trecut: Cum să iubești toamna în orașul tău (la tine acasă) sau Șase activități ieftine, de toamnă răcoroasă

O toamnă minunată vă doresc tuturor!!

blogger-image--951461709

37311-Oh-Hello-October

large-1

 foto 1, foto 2, foto 3, foto 4

8 comentarii

  1. ador eşarfele la care nu renunţ nici vara. :) la fel, sunt o iubitoare de soare fără leac şi iubesc primăvară, fiindcă ştiu că vor veni apoi zile tot mai calde şi mai calde. îmi place toamna, îmi place mult, mai ales pentru culorile ei originale, este atât de fotogenică.
    O toamnă încântătoare să ai, Bia!

  2. Imi place toamna mult, cred ca cel mai mult, iar octombrie este luna mea preferata pentru ca sunt nascuta la sfarsitul ei.Si tot in Octombrie am avut cele mai minunate calatorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.