Negresco, un loc elegant în centrul Bucureștiului

Am avut aseară o poftă nebună de paste, paste ca și pastele pe care le-am păpat în primăvară la Negresco și nu v-am povestit de ele. Au fost printre cele mai bune spaghetti carbonara pe care le-am mâncat, iar eu trebuie să recunosc faptul că mereu îmi iau carbonara când am ocazia, pentru a-mi îmbunătăți rețeta pe care o fac deja (cu succes cică) acasă… ;)

negresco

Însă dincolo de paste, stă un local de excepție în inima capitalei noastre dragi. Că arată minunat localul este deja de la sine înțeles, având în vedere poziționarea și renumele, dar Negresco are pe lângă asta o istorie chiar mai fabuloasă decât felul în care arată. Restaurantul aflat între binecunoscutul han Caru’ cu Bere și aproape de biserica Stavropoleos din plin centru vechi al capitalei își desfășoară activitatea într-o clădire istorică de la 1883, operă a arhitectului Richard Kraft, responsabil și cu decorarea fațadei de inspiratie renascentistă.

DSCF8282

Am fost impresionată de interior, chiar foarte impresionată, mi s-a părut desprins din alt secol. Ca să nu mai spun că în timp ce savuram un cappuccino extrem de spumos l-am zărit pe fereastră pe domnul Bălăceanu-Stolnici. M-am simțit ca într-un film cu decoruri minunate și personaje bine conturate.

DSCF8284

Deși mi s-a părut că localul ca și constituție vrea să pară un bistro franțuzesc, meniul aduce mai mult a local cu specific italian. De altfel Nașa m-a adus aici în ideea de a savura cele mai bune paste. Și cum am subliniat, chiar au fost cele mai bune din ultima vreme.

DSCF8286

Prețurile nu sunt deloc mici, multă lume propune asta ca o mare bilă neagră a localului, porțiile sunt, însă, generoase și servirea mi s-a părut ireproșabilă. De încercat!!

[P] Dacă doriți cazare în București, sunteți în căutarea unei oferte bune și nu știți ce să alegeți, vă recomand un hotel situat la scurtă distanță față de  Piața Unirii. Pentru accesul la cele mai bune localuri din București și fără grija distanțelor de parcurs la picior este esențială o cazare cât mai apropiată de centru. 

4 comentarii

  1. Cladirea este faina, dar sunt curios daca are cea mai mica legatura denumirea localului cu vestitul Le Negresco din Nisa sau macar cu Henri Negresco. Poate, copil fiind, Negresco a trecut pe straduta… :-)

  2. Da, e local italian, doar aspectul e altul. Preturile sunt cumva normale pentru un restaurant bun din centrul orasului, nu mi s-au parut exagerate. Si cumva stii ca nu iei teapa, nu mi s-a intamplat sa nu-mi placa ceva la mancare vreodata.

  3. Dar nu mai este Negresco acolo; din toamna lui 2013 cladirea gazduieste restaurantul Trattoria il Calcio :) Nici preturile nu mai sunt aceleasi, la Trattoria sunt preturi foarte bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.