Recomandări pelicule filmate la Paris (sau prin Franța)

Uite că deși am avut senzația că am văzut mai multe filme a căror acțiune se petrece la Paris sau prin Franța, mi-am dat seama că lista mea este cuprinsă doar din 5 astfel de filme (no comment, dar jur că am crezut că sunt mai multe). Așa că vin să vă întreb pe voi de altele, căci știu că sunt foarte multe, chiar mai multe decât cele filmate prin Italia (am scris despre câteva dar de atunci am mai văzut altele, s-au mai strâns așa că în curând vin cu listuța mea). Însă din cele filmate pe la Paris, le-am văzut doar pe următoarele:

Everyone says I love you (1996) în regia lui Woody Allen, o comedie romantică partly musical, foarte potrivită pentru nostagicii după Paris și mai ales pentru cei care-l apreciază pe Woody Allen, este un Classic Woody ;)

Last Tango in Paris (1972) regizat de Bernardo Betolucci având-ul în rolul principal pe Marlon Brando. Tot ce îmi amintesc este că eram prea mică ca să-l gust, este un film greu și tratează un subiect foarte incitant. Știu doar că rolul jucat de Maria Schneider a fost unul care mai mult sau mai puțin i-a marcat și distrus în egală măsură cariera, a afirmat că nu mai poate juca niciun alt rol după cel din Last Tango in Paris și la o simplă căutare pe IMBDb o să observați că ea nici nu a mai avut cine știe ce roluri după acesta. Trebuie să-l revăd.

Amelie (2001), ufff… filmul ăsta nu mai are nevoie de nicio prezentare, este un film emblemă a Parisului, nu că nu ar fi avut savoare Parsiul până la acest film, dar după el, parcă a mai căpătat puțină. Scrisesem la un moment dat despre el :)

Before Sunset (2004) continuarea celebrului Before Sunrise, dar despre amândouă am scris aici.

Ratatouille (2007), probabil cel mai simpatic desen animat despre Paris și despre obiceiurile sale, savuros și de neratat. Cred că l-aș mai vedea odată, cu tine :)

O listă cu filme franțuzești bune am găsit și aici, de foarte multe nu știam :D

10 comentarii

 1. @Cristina: Ah… l-am vazut, dar am uitat cand am scris articolul, da super fain, mi-a placut, am fost la cinema pentru el :) Mersi ca mi-ai reamintit :*

 2. Ar mai fi Les amants du Pont Neuf, Paris, je t’aime, Fauteuils d’orchestre, The Dreamers, Les Chansons d’amour, 2 Days in Paris, dintre filmele mai recente, fara sa intram in clasici :)

 3. Bia, daca ti-a placut Before sunset (si ti-a placut!) :), iti recomand 2 days in Paris (tot cu Julie Delpy). French kiss cu Meg Ryan s-a filmat (si)in Franta, si e o comedie super-haioasa. A good year, cu Russel Crowe, filmat in Provence merita vazut. Sau daca iti plac actiunile – The Bourne Identity si La Femme Nikita s-au filmat in Paris.

 4. @Ana: mulțumesc frumos pentru atâtea recomandări frumoase :*

  @Luci: cred că va trebui revăzut Eurotrip-ul :D

  @Beatrice: ufff, mersi frumos, s-a notat :*

 5. @Bea: of, din pacate nu inteleg limba maghiara :(( Rusine sa-mi fie, am crescut pe o strada pe care jumate vorbeau ungureste, cat de bine mi-ar prinde acum..

  Oricum le voi cauta :)

  P.S. Azi dimineata am petrecut un pic de timp la “tine in Provence”, blogul acela chiar este o minunatie. Multumesc pentru el :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.