7 pelicule filmate in Italia (pe care le-am văzut)

Puteți ghici ce mă preocupă acum? Hmmm, probabil că nu, dar o vă spun: caut “filme filmate” in Italia (și în Franța, dar despre asta în altă postare), tocmai pentru că s-au filmat acolo, deci nu pentru “the plot”, ca să zic așa. Normal, se poate întâmpla ca și subiectul să fie foarte fain și astfel să am rețeta completă pentru o seară fantastică, așa cum au fost ultimele :)

Așadar 7 filme “din Italia” în ordinea în care le-am văzut (poate am văzut și altele dar nu-mi mai amintesc)

La Vita e Bella (1997) Nota: 10/10 (vreau să-l revăd zilele acestea)

The Life Aquatic with Steve Zissou (2004) Nota: 8/10

Eat, Pray, Love (2010) Nota: 8.50/10

When in Rome (2010) Nota: 7/10

Letters to Julliet (2010) Nota: 8.50/10

Under the Tuscan Sun (2003) Nota: 9/10

A Room with a View (1985) Nota: 9.50/10

Întocmesc o lista cu toate filmele in care, intr-un fel sau altul, apar imagini din Italia (și Franța), dacă mă puteți ajuta să completez o asemenea listă, vă rog lăsați un comentariu și când am o listă cât de cât OK o voi posta pe blog. Deja am strâns câteva, dar poate mi-au scăpat unele. Mulțumesc :)

9 comentarii

 1. 1. Inger si Demon e filmat prin Roma (prostiuta aceea de film dupa Dan Brown).
  2. Da Vinci Code (prin Paris)
  3. Concertul (film romanesc, din cate stiu e in Paris filmat, dar nu bag mana in foc)
  4. The American (un film cumplit de plicticos cu George Cloney, dar e filmat in Italia)
  5. Frantic (1988, Harrison Ford, filmat in Paris si prin Franta + coloana sonora de Ennio Moricone ;) )
  Vladimir

 2. Bianca, iti recomand Fiica fantanarului (La fille du puisatier) – un film frantuzesc cu adieri de Provence. De fapt, Daniel Auteuil a realizat un remake dupa productia cu acelasi nume a lui Marcel Pagnol (1940). Din pacate filmul inca nu ruleaza la noi, doar in strainatate, dar il poti trece pe lista :)
  Filmari in Provence s-au mai facut si in Fiica lui Mistral (Mistral`s Daughter), un mini-serial din 1984; un film pe care l-am vazut cand aveam 13 ani, dar pe care l-am revazut cu drag din nou, in vara. Un alt film superb, profund si trist, filmat in Italia, ar fi Il postino (1994). Ar mai fi un film chiar din acest an, Midnight in Paris, in regia lui Woody Allen, filmat, bineinteles, in Paris. Sau Paris, je t`aime – un calup de scurt-metraje artistice cu actori cunoscuti, si, de asemenea La doublure, o comedie frantuzeasca cu imagini pariziene. Ar mai fi ceva filme filmate in Italia, dar… revin cand imi amintesc :)
  Oricum, mai multe detalii despre filmele amintite gasesti pe IMDb.
  Beatrice

 3. Pe mine “Scrisori catre Julieta” m-a convins ca trebuie sa vizitez Italia. Pana atunci.. parca era prea speriata de numarul mare de romani de acolo si ma gandeam ca poate nu e chiar cum visez eu. Dar acum m-am convins ca ma inselasem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.