David veghează Florența

Pentru că tot v-am povestit despre Florența și despre Toscana, azi nu mă voi folosi prea mult de cuvinte ci mai mult de imagini, pentru a vă descrie ultima zi la Florența. Vă spun doar că știam clar ce aveam să facem înainte de a merge la gară să o luăm spre… Lucca, și anume să urcăm (la propriu) până în Piazza Michelangelo căci auzisem că de acolo Florența se vede cel mai spectaculos. Pe drum ne-a prins ploaia și aveam să constatăm că de fapt o să prindem toate cele 4 anotimpuri în mai puțin de 25 minute, însă când am ajuns sus soarele încerca să lumineze blând cupola catedralei Santa Maria del Fiore… era toamnă din nou.

Constrast lumină/întuneric

Santa Croce (Vedere din Florența)

Cel mai sexy fund din istoria artei :)

Michelangelo prin David va veghea pentru totdeauna Florența

Prin fotografia asta se poate rezuma toata starea pe care am avut-o pe durata “expedieției” fiorentine.

6 comentarii

  1. Dar asta nu e originalul, nu-i asa? Parca am si citit la tine ca n-ai apucat sa vezi originalul ca e la muzeu. Ar fi pacat sa se strice de la contitiile proaste ale vremii.

  2. Oana, nu e cel original. Acela este la Galeria dell’ Academia și din păcate nu l-am văzut tura asta. Dar două replici deosebite pot fi văzute in Florenta. Una este aceasta iar alta se află în fața la Palazzo Vechio (acolo unde pana l-au mutat se afla adevaratul David).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.