Top 5 Romantic/Drama Movie

Acest Top s-a născut aseară din insomnia cauzată de ploaia strajnică cu tunete și fulgere. Genul ăsta de ploaie îmi place și în același timp mă sperie puțin, dar culmea mi se pare romantic să stai în pat la căldurică, să asculți stropii de ploaie care cad ca fugăriți de cineva și să numeri fulgerele până ce adormi :)
Următoarele filme sunt vizionate cel puțin de două ori cu lacrimile înghețate în colțul ochilor, așadar un Top cum nu se poate mai subiectiv :)


The Notebook se poate să fie cel mai romantic film pe care l-am văzut vreodată pentru că m-a trecut prin atâtea stări de nu mi-a venit să cred. Povestea înduioșătoare dintre Noah și Allie mi-a rămas în suflet, pentru că genul acesta de iubire specifică tinerilor “fără minte” e încântător. Filmul în regia lui Nick Cassavetes e clasic dar inovator, cu niște actori destul de necunoscuți în 2004 când a apărut filmul, Ryan Gosling și Rachel McAadams, a făcut totuși senzație și multă lume a vorbit despre el.
Recomandare: Nu prea are farmec dacă îl urmăriți fără partener, dar se poate încerca :)
Nota: 10 +


Ghost e un clasic prin excelență. Cine nu a văzut Ghost? Produs în 1990 cu o distribuție de excepție Demi Moore, Patrik Swayze, Woopi Goldberg, nominalizat la multe premii și câștigător a unora dintre ele, beneficiind de o coloană sonoră pe care presupun că s-au făcut mulți copii ulterior (Unchained Melody), povestea de dragoste dincolo de moarte dintre Sam și Molly te scutură puțin și te face să-l strângi ceva mai tare în brațe pe cel de lângă tine. Iar scena în care Sam și Molly fac dragoste mânjiți de lut e fără cuvinte.
Recomandare: S-ar putea totuși să ți se pară prea trist :(
Nota: 10 +


City of Angels cu Meg Ryan și Nicolas Cage e uimitor. Un înger al morții devine om din dragoste pentru o pământeancă. Se poate ceva mai tragic decât asta? DA, se poate, acest film o demonstrează. Desi nu sunt fană înfocată Nicolas Cage aici mi-a plăcut de el. E așa de trandu și de chinuit în acelaș timp că ți se rupe inima. Meg Ryan care e poate cea mai potrivită actriță în roluri de dragoste, face și aici să vibreze feminitatea din ea, îmi place mult de tot.
Recomandare: Fiecare are nevoie de îngerul său.
Nota: evident 10


Love Story e de pe vremea părinților noștri, dar asta nu face decât să-i crească valoarea. Am auzit multă lume plângându-se de faptul că acest film e prea siropos, prea te stoarce de lacrimi, prea telenovelistic, prea răvășitor dacă pot să spun așa. Ei bine, dragostea e siropoasă, uneori dureroasă, alteori apreciată numai după ce-ai pierdut-o și întotdeauna subevaluată. Acest film a stat ca inspirație pentru varianta modernă “A walk to remember”.
Recomandare: Nu contează ce gen de filme preferi, pe acesta trebuie să-l vezi.
Nota: nu se discută 10


If Only m-a tulburat tare, așa de tare că n-am putut plânge. Totul e făcut să te înneci cu lacrimi, dar să le nu le poți vărsa. Paul Nicholls și Jennifer Love Hewitt fac un cuplu superb, îți vine să-i iei acasă. E cel mai “dulce” cuplu pe care l-am văzut pe ecrane. Ce ai face dacă ai ști în urma unei premoniții că iubitul/iubita ta va avea azi un accident? Superbă coloană sonoră.
Recomandare: Nu e pentru duminică seara dacă vrei să urmeze o săptămână bună.
Nota: clar 10

Acest Top a fost gândit inițial de 10 poziții, dar pur și simplu nu m-am putut hotărâ asupra următoarelor: Casablanca, Message in a bottle, Gone with the wind, Sweet November, The lake house, Sleepless in Seattle, Meet Joe Black, Last Tango in Paris, You’ve got mail, A walk to remember, Dirty Dancing, Crazy/Beautiful, care sunt la fel de minunate :D

Toate pozele sunt de pe Wikipedia.

8 comentarii

  1. Oh, le-am vazut pe toate si cred ca si un top 5 al meu le-ar fi inclus pe astea. Numai ca as fi pus City of angels pe primul loc si If Only pe al doilea. O sa revin si cu alte filme de dragoste care mi-au placut in mod deosebit, da' acuma nu pot sa ma gandesc la asta. ;))

  2. Fetelor acesta este doar primul top. Mă gândesc să fac la fel cu mai multe categorii de filme: comedii, psihologice, desene animate etc
    Deci revin :)

  3. No. 1 e, fără doar şi poate, "A walk to remember", o producţie la care chiar era să-mi dea lacrimile. :|
    Când am văzut prima oară filmul am crezut că e comedie (după cum începea), abia mai târziu mi-am dat seama ce avea să urmeze…

  4. @Anonim: The painted veil e în plan, tot am zis că mă uit, apoi am zis să citesc mai întâi cartea… până la urmă a rămas în aer totul :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.