Împrejurimile Clujului: Wonderland Resort!

Staycation – a holiday spent in one’s home country rather than abroad, or one spent at home and involving day trips to local attractions. Cum ar veni, acest termen, pe care l-am auzit tot mai des în ultima vreme, dar pe care nu cred că l-am experimentat până acum, înseamnă un fel de “vacanță pe lângă casă”. Și cum vacanța noastră de vară s-a limitat la asta, acest articol face cumva parte din povestirea staycation-ului 2017. Cert este că odată ce știi că rămâi în zonă, locurile minunate apropiate de casă răsar în calea ta, de parcă n-ar fi fost acolo niciodată. Clujul simt că este o pepinieră de astfel de locuri și cred cu tărie că sunt pur și simplu inepuizabile. Azi, totuși, vă duc într-un loc, destul de popular, doar că noi acum abia am ajuns să-l vizităm pentru prima dată… Mai bine mai târziu, decât să nu fi ajuns încă, lucru care s-ar fi întâmplat cu siguranță, dacă petreceam și vara asta (ca toate celelalte) departe de Cluj.

Cu siguranță ați auzit de Wonderland, dacă ați dat pe la Cluj și ați căutat cazare sau locuri de luat masă ori terase la înălțime sau puncte panoramice asupra Clujului. În oricare dintre cazuri distinsul și utilul Google a afișat probabil și o trimitere/două spre Wonderland. Wonderland Resort Cluj, pe numele lui întreg. Nu le fac reclamă, chiar deloc, doar vă povestesc ca să știți ce și cum dacă doriți să ajungeți aici.

Accesul din Cluj se face, cel mai ușor, de pe Dealul Feleacului, sunt indicatoare spre dreapta, pe drumul Cluj-Feleacu. Acesta este drumul asfaltat integral, care nu te scutură și nu-ți cauzează surprize neplăcute, singurul inconvenient fiind acela că uneori este extrem de aglomerat. Se mai poate ajunge aici și prin Făget, dar noi am sunat înainte pentru rezervare și ne-au recomandat drumul de Feleac.

Ce putem face la Wonderland:

Site-ul lor promite multe, așa de multe că n-ajunge un weekend, asta dacă doriți și altceva în afară de o masă de duminică aici (cum a fost cazul nostru). În primul rând cred că oamenii vin aici pentru SPA (mai ales cuplurile), iar familiile cu copii vin pentru echitație, căluții find un magnet pentru cei mici (era plin de pitici pe cai mici) :) Pentru cei mai curajoși există balonul cu aer cald (se fac ridicări doar, să nu vă imaginați un zbor deasupra Clujului sau ceva de genul, însă oricum aș bănui că experiența merită). Există și două pensiuni ce oferă locuri de cazare în orice sezon, săli pentru evenimente (numai duminica trecută cred că au fost două/trei nunți acolo pe domeniu), posibilitate de cununie în aer liber (cumva american style așa) amenajată foarte drăguț și în construcție o terasă panoramică ce promite priveliști de vis asupra Clujului. Până va fi gata terasa, însă, există deja una de la altitudine mai mică, legată de Bistro-barul Wonderland. Localul este destul de mare, poate găzdui la rândul lui evenimente mai restrânse, iar terasa este chiar faină și într-o zi senină vezi ce calm se așterne Clujul în zare…

Plusuri:

 • marele plus al locului este priveliștea, foarte frumos se vede Clujul de pe Feleac la orice oră, dar vă recomand, totuși, înserarea, când luminile orașului transformă orizontul într-un spectacol
 • terasa este încăpătoare, dar dacă doriți să ajungeți aici într-un weekend de vară recomand rezervare măcar cu două ore înainte, în acest fel vei afla și dacă nu cumva este închisă pentru un eveniment privat
 • prețurile sunt OK pentru locație, jur că m-am așteptat să fie mai mari de nivelul “centrul Clujului”, dar nu-s
 • mâncarea e bună, fără a avea pretenția că e spectaculoasă (eu am fost foarte mulțumită de frigăruile de pui cu sos dulce acrișor, în schimb Clau n-a fost chiar dat pe spate de porcul garnisit cu cartofi copți în rozmarin (totuși a fost decent, sațios și arăta bine, a recunoscut el)
 • un mare PLUS pentru cea mai bună și interesantă limonadă (da, paharele verzi din pozele de mai jos) pe care am băut-o vreodată, amestecul meu de lămâie, mentă și pepene verde a fost demențial, iar Clau a savurat maxim o combinație de lime, soc și busuioc, clar am mai merge la Wonderland numai pentru limonada asta fantastică (ar mai fi de încercat combinații)

Minusuri:

 • ni s-a părut haotic domeniul, deși hărți mari, frumos colorate te așteaptă încă din parcare (apropo, cam mică parcarea pentru câte sunt pe acolo, pentru câți turiști sunt așteptați pe la toate atracțiile)
 • sunt indicatoare spre punctele de interes, dar tot încurcat ne-a părut locul, măcar ne-am plimbat bine de tot până am dat de terasă, să ne merităm mâncarea (bine că-mi luasem pălăria) :)
 • domeniul vine la pachet cu un fel de grădiniță, dar n-am înțeles cum funcționează, e ceva permanent sau este doar un loc de joacă/petreceri pentru copii în weekend?
 • servirea decentă, dar chelnerii mi-au părut stresați și nițel depășiți de situație în condițiile unei terase pline ochi
 • mâncarea a venit relativ repede, dar s-a întârziat enorm cu băuturile (nu doar la noi), apoi s-au încurcat și din acest motiv Clau s-a trezit cu două beri pe nota de plată, în loc de una, am semnalat iar chelnerița a rămas fără bacșiș, că era cel mai simplu așa (mi-a părut rău pentru ea, că a încercat să ne facă recomandări bune, dar a dat cu bâta în baltă la final)

Da, de recomandat vă recomand să treceți pe aici, măcar să vedeți despre ce e vorba și apoi în funcție de sezon vă puteți opri în drumul vostru spre Cluj într-un lan de maci, rapiță, floarea soarelui sau ce o mai fi pe acolo (noi am găsit un lan galben foarte fotogenic, dar care nu știam ce este). Locul merge perfect ca destinație de weekend, aproape de casă sau ca destinație de luat masa cu musafirii, ori dacă sărbătoriți ceva anume… sau doar o altă zi frumoasă de vară.

P.S. Sunt și lebede! ⊱º✿✿°•.¸♪♪°•.¸¸.•⊱º✿✿°•.¸♪♪°⊱

 

5 comentarii

 1. Staycation am avut si noi anul trecut si am descoperit o gramada de locuri pe langa casa :) Nu am ajuns niciodata in Cluj, doar am trecut dealul Feleacului cand traversam Romania sa ajungem la Iasi, imi notez insa toate adresele tale pentru cand vom reveni, cine stie poate ajungem si prin Cluj!

  1. Sper din suflet să mai ajungeți pe la Cluj cu vreme de plimbat și poate dați și un semn :)
   Staycation-ul de anul acesta a fost destul de interesant de fapt și ce să vezi, nici măcar nu am ajuns în toate locurile în care ne-am propus, căci la fel ca în orice vacanță timpul s-a comprimat și în acest caz…

 2. Buna seara, am ajuns in apropierea Clujului in aceasta vara, imi pare rau ca nu am vizitat, din tot ceea ce ati relatat cred ca merita interesat din timp pentru a petrece clipe frumoase pentru o familie cu un baietel de aproape 9 anisori, va multumesc, o toamna frumoasa!

  1. O toamnă frumoasă, vă doresc și eu! De fapt, toamna chiar este un anotimp fain aici la Cluj (cam până la jumate de octombrie, apoi nu e prea prietenoasă vremea), așa că poate o să reveniți în zonă și în acest minunat sezon. M-aș bucura ca recomandările mele să vă fie utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.