Ceai, cafea sau… Turcia

Sunt 3 ani de când am scris ultima oară, aici pe blog, despre Turcia :) Au fost alte timpuri, cred că pot spune asta. Timpuri în care îmi doream cu ardoare să merg să văd țara asta de graniță dintre Asia și Europa, o consideram poate, poarta de intrarea în Asia. Visam la mare și la Istanbul. Dar nu a fost să fie… Între timp…

turkey-tourism-map

Între timp, cu siguranță ne surprindem des spunând că lucrurile s-au schimbat. Atmosfera geopolitică este alta, dar mă gândesc că ea nu se referă doar la porțile Orientului. Să nu uităm cât de instabilă este situația în chiar inima Europei. Așa că nu văd de ce cineva ar fi temător, dacă se apucă să viseze din nou la Turcia cu plajele sale sau la eternul oraș de pe două continente, Istanbul.

Turcia este Istanbul, fostul Constantinopol, cel mai mare oraș al țării, orașul pe două continente, cel mai plin de istorie dar și de exotism, o locație extraordinară, fabuloasă prin existența atât de excentrică și atât de originală. Un oraș ce mustește de obiective turistice, o metropolă pe cât de occidentală pe atât de orientală, un muzeu urban căruia i-au fost dedicate romane de dragoste și povestiri cu prinți și prințese, cu bogății nemăsurate, dar și sărăcii pe măsură. Un oraș plin de contraste, genul acela în care prinț sau cerșetor îți poți găsi un loc al tău.

turkey-by-land-and-sea-travel-map-900x412

Dar, Turcia este în cel mai pur sens ȘI patria plajelor, hotelurilor și stațiunilor luxoase. Liste intregi cu oferte Turcia ne iau ochii în fiecare primăvară cu cele mai frumoase imagini, din cele mai noi resorturi, unde vacanțele noastre viitoare s-ar putea desfășura. Nimic din ele nu-ți dau senzații stranii, doar atmosferă relaxantă și #goodlife cu tot ce înseamnă el.

Știm cu toții că un turc bea cam 10 ceaiuri pe zi, iar dacă nu ajunge la numărul acesta, ziua următoare completează cu cafea :) Nu degeaba există o expresie în limba turcă, conform căreia “conversațiile fără un ceai și cafea sunt ca cerul fără lună” ;) Ei bine, pentru mine, doar asta ar fi suficient lucru ca să ajung aici. Mai punem la socoteală un frumos drum cu trenul, costumul de baie în bagaj și sună a vacanță adevărată…

Nu putem permite ca cineva să ne facă să simțim altceva decât exaltare, atunci când plănuim să mergem să vedem lumea. Oltextur promite să ne ajute în acest demers. Plănuiți, plănuiți, vizitați!

4 comentarii

  1. Mi-a placut super mult articolul tau. Ai atat de multa dreptate. Nu ar trebui sa lasam niciodata frica sa stea in calea lucrurilor pe care vrem sa le facem. Nici sa ne izolam in lumea noastra, unde ne simtim in siguranta pentru ca atunci nu mai putem spune ca traim. Din pacate, eu nu am ajuns inca in Turcia, dar sper sa se intample cat de curand.
    Felicitari pentru articol!

  2. O poveste frumoasa si un indemn de luat in seama. Da, as vizita Turcia in special din cauza istoriei invatata in scoala. Sa vezi cum sunt cuceritorii europei la ei acasa. Am lucrat cu turci si am fost uimita de onestitatea si generozitatea lor, tradusa simplu ospitalitate.

  3. Am vizitat Istanbulul cu două săptămâni înainte de ultimul atentat de acolo, iar cazarea am avut-o în piața Taksim.
    Tot timpul am simțit în suflet teama care m-a împiedicat să mă bucur de tot ce descopeream. Am evitat cât de mult am putut locurile aglomerate, piețele, mall-urile, obiectivele turistice, magazinele, chiar și mesele la restaurant le-am luat pe fugă, la o masă cât mai departe de stradă.
    Dar cu toate astea, Turcia m-a cucerit, am reușit să mă îndrăgostesc de oraș, de turcii ospitalieri, de bucătăria lor, de ceai și mirodenii.

  4. Turcia e magnifica! Multe obiective turistice de vazut, mancare extraordinara, preturi bune, bazare cu de toate, oameni muncitori. Este parca o alta lume pentru noi, dar totusi atat de aproape de Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.