Weekend-uri active și agitate vs. weekend-uri leneșe și calme

Încă nu știu care îmi plac mai mult, dar sigur este că îmi plac ambele feluri :) Ba este chiar nevoie ca aceste două moduri de a petrece weekend-ul să alterneze, ca să simțim balanța echilibrată.

IMG_1066

 

Iubesc weekend-urile agitate, deși prefer termenul active. Pe undeva, mie îmi place să fiu obosită, să mă doară oasele de la umblat, e ceva firesc pentru mine și din acest motiv, probabil, bătrânețea nu o să mi se pară de nesuportat :)

5 sugestii pentru un weekend activ:

 1. Normal, un weekend-break (evadare de weekend, chiar și fără a avea weekend prelungit), nimic mai potrivit ca asta pentru cei ce iubesc să călătorească. Nu trebuie să fie foarte departe, dar trebuie să includă elementele NOU și MIȘCARE. De sezon așa, ar fi Piețele de Crăciun (Budapesta, Viena, Sibiu, ca să dau exemple din apropiere). Acum că vom beneficia de o adevărată mini-vacanță, cu atât mai mult.
 2. One day trip (excursie de o zi), fără bătaia de cap a rezervării cazării pe undeva, dar în prim plan cu aceleași elemente esențiale ce țin de noutate și de mișcare în aer liber (mai ales). Muntele sau chiar dealurile de pe o rază de 100 de km pot fi cu ușurință de luat în seamă. Sau ceva așezări drăguțe din regiunea în care locuiți. Îmi vine acum în minte zona Mărișel, de aici de lângă Cluj, care a constituit chiar un day trip pentru noi în urmă cu o lună.
 3. Nu știu pentru voi cum e, dar pentru mine o vizită de weekend în orașul natal, este poate peste orice weekend break și se transformă brusc în unul din cele mai active weekend-uri de care pot avea parte peste an. În traducere liberă ar fi: mai obosită ca după un weekend la Ineu, nu mă pot simți după niciun alt fel de weekend. Sigur că e o oboseală plăcută ce presupune întâlniri cu oameni dragi și toată agitația aferentă. Sigur că mai contribuie la asta și cei 600 de km ce ne despart, dar niciodată km nu par mulți atunci când ei te duc… acasă ;)
 4. Participă la evenimente în orașul tău. În orașele mari sunt o sumedenie de evenimente de weekend pe toate gusturile, chiar nu cred că ne putem plânge, dacă vrem cu adevărat să facem ceva în oraș și să nu lăsam zilele frumoase de weekend să treacă pe lângă noi. Maratoane, concerte, târguri diferite, workshop-uri pe diverse teme, lansări de carte ce se lasă cu discuții și cu cafele. Un amalgam de momente frumoase ce te pot scoate din casă.
 5. Nu în ultimul rând, deși nu foarte plăcut (pentru unii), un weekend activ acasă poate fi cel mai energizant dintre toate. Din nou, nu știu alții cum sunt, dar eu îmi găsesc de lucru mereu și la două camere de bloc (când sunt Ineu la casă, nu mai povestesc) :) Curățenia generală, organizarea sau reorganizarea locuinței îi poate activa și pe cei mai fără tendințe maniaco-depresive, ca să spun așa. În plus unele lucruri chiar trebuie făcute. Nu mă leg aici de cei care toată ziua freacă parchetul și dau cu aspiratorul, chiar nu-s genul, doar că îmi place să trăiesc într-un mediu curat și plăcut și încă n-am reușit să fac pe nimeni să-l creeze pentru mine, așa că sacrific uneori weekend-uri pentru asta, recunosc.

ineu 1

Pe de altă parte, îmi plac și weekend-urile calme, care nu promit mare lucru, dar care te fac să te trezești într-o bună zi… fresh și pur și simplu să faci patul să nu mai plângă după tine. Doar că, trăim într-o lume mai degrabă agitată decât calmă și de multe ori se întâmplă ca un weekend care pornește ca unul calm se transformă…

5 sugestii pentru un weekend calm:

 1. De obicei sunt cele petrecute acasă. Ca să fiu sinceră sunt cele în care două zile nu ieșim nici cu gunoiul. Stam, citim, ne uităm la filme, gătim sau scriem. Poate părea ciudat, dar din când în când, la nu știu câtă vreme, un weekend din ăsta e ca o operație estetică pe suflet. Gratis!
 2. Deși îmi place să văd filme acasă, un film văzut într-un weekend la cinema că relaxează foarte tare. Mi se pare o diferență colosală între a vedea un film acasă la TV, orice diagonală ar avea el, și a vedea un film la cinema. Când îmi închid mobilul și încep cele două ore de film, mă deconectez total de la ce e în afara sălii de cinema. Dacă treaba asta mai are și un “preludiu” de genul: mergem la un fresh de portocale înainte sau devorăm tăvița cu nachos la trailere, efectul de weekend leneș este garantat.
 3. Să ies în oraș, dar nu pentru ceva anume, face parte din seria relaxare de weekend. O plimbare pe centru la ore când nu e tocmai plin, intrarea într-o cafenea cochetă, mâncat o prăjitură bună la care să-ți rămână gândul, petrecut ceva vreme într-o librărie din care poate pleci cu ceva ce îți doreai de multă vreme sunt lucruri simple, dar cu efect pe termen lung. Aș mai putea include aici și o întâlnire cu una, maxim două prietene, dar din nou, nu pentru ceva anume ci doar așa… la un ceai.
 4. Weekend pentru devoratorii de seriale. Mda, nu le pot include la categoria filme, căci un film se termină după maxim 2 ore, dar un serial îți ia mult mai mult timp, numai în weekend le poți aborda dacă știi că ești genul care nu se poate opri după 2 episoade. Dar chiar, e cineva care se poate opri după NUMAI două episoade? :) Măcar o jumătate de sezon ar face un weekend cu adevărat relaxant, este?
 5. Îți chemi câțiva prieteni acasă și puneți de un Monopoli. Efect garantat, fiind chiar recomandat ca adulții să dea în mintea copiilor from time to time. Sigur, alte jocuri sunt acceptate, doar că eu sunt posesoare de Monopoli și de asta ziceam.

ineu 2

Listele rămân deschise! Un weekend destul de prelungit se arată! Spre care fel de weekend înclină balanța? ;)

5 comentarii

 1. Hm, la mine nu vine weekendul prelungit, dar in general imi plac ambele variante, le alternez in functie de stare. Weekendurile noastre sunt mai active in sezonul cald, cand putem profita de natura, de iesiri in oras, de plimbari, activitati in aer liber. Acum ca a venit frigul mai degraba weekenduri linistite la gura semineului, cu ceaiuri, carti si filme :).

 2. Weekend-ul in general la noi inseamna cel putin o zi activa in care ne pregatim pentru saptamana ce urmeaza. Daca e sa plecam de acasa, inseamna ca fac un efort in timpul saptamanii, ma aprovizionez, fac curat si apoi la sfarsit de saptamana ne luam talpasita. Cel mai des din primavara pana toamna tarziu, soare sa fie si temperaturi blande.
  Eu monopoly nu am jucat niciodata, in schimb catan, da, ne-au molipsit niste prieteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.