Weekend Break – evadare de primăvară

Mă mânâncă tălpile (știți superstiția, da? dacă te mânâncă talpa dreapta sigur vei pleca într-o călătorie), dar vremea nu cred că vrea să mă rezolve. Cum să fie atât de frumos afară luni, marți… joi, iar în weekend să anunțe ploi? Frustrant, dar îmi pun speranțele în faptul că dacă nu pot ieși în acest weekend, măcar în următorul va fi mai frumos și pentru că e mai în martie va fi și mai… primăvară :)

Screen Shot 2014-02-27 at 10.07.23 PM

Weekend Break este pentru mine un mod ideal de evadare. În viziunea mea el este egal cu sâmbătă și duminică, plus încă, măcar, o zi (vineri sau luni). OK, uneori e chiar mai puțin, ideea este să-ți iei totuși “pauza”. Weekend Break e atunci când n-ai timp (sau bani) nici măcar de o mini-vacanță, dar mori cum ai pleca pe undeva, scurt, inedit, înviorător și eventual aproape. Mai spun o dată! Ideal, nu?

Tipuri de Weekend Break:

1. Vizitează un oraș interesant (cunoscut sau necunoscut) nu mai departe de o oră și jumătate cu mașina de casa ta. Exact asta vreau să pun în practică cât de curând, că mi se pare o eternitate de când n-am mai plecat niciunde. Toți, cred, avem la îndemână un oraș frumușel de explorat, nu foarte departe de noi și minunat într-o zi de primăvară. Cel mai important e că schimbăm peisajul și pe bani puțini și timp destul să ne deconectăm de la “viața de zi cu zi”, căci oricât de frumoasă ar fi această viață de zi cu zi, tot ne mai dorim câte o pauză din când în când. Și nu cred că trebuie să așteptăm ditamai vacanța pentru asta.

2. Mergi într-o excursie cu bicicleta sau chiar pe jos, pe un traseu frumos, nu mai departe de două ore de casa ta, cu mijloacele de locomoție amintite. DRUMEȚIE ar trebui să fie cuvântul primăverii, niciodată parcă drumețiile nu sunt mai frumoase și nici natura mai plină de viață. Două ore de mers efectiv prin natură cu părul în vânt și tot corpul relaxat cred că ar trebui să ne transforme orice weekend în unul perfect! Pur și simplu când e vremea bună nu pot sta în casă, iar o drumeție la mine pe dealuri este tot ce îmi pot dori mai mult. Trebuie să mai descopăr trasee de făcut pe jos, că cele știute au fost bătute și iar bătute de le știu pe de rost.

3. Alege un loc pe care nu l-ai mai văzut din copilărie și fă o călătorie cu trenul până în acel loc. De ce un loc din copilărie și de ce cu trenul? Motivele sunt multiple. Va fi un weekend nostalgic, trenul mi se pare un mijloc de transport nostalgic, iar un loc pe care poate nu l-ai văzut de 20 de ani, ce poate trezi în tine? Eu în 2012 am făcut din acest gen de călătorii scurte, laitmotivul vacanței de vară de atunci și jur că n-aș da acum vacanța aceea pe nimic, atât de mult mi-a plăcut. Iar o călătorie scurtă, cu trenul, în weekend, mi se pare de departe de încercat la orice vârstă.

4. Fă o incursiune inedită într-un oraș european aflat la mai puțin de un zbor de două ore distanță. Ideal ar fi să fie un oraș pe care l-ai mai văzut și cu altă ocazie, într-o vizită mai lungă, pentru că astfel, de această dată, timpul fiind scurt, să poți doar explora ce nu ai reușit la vizita precedentă, nu să faci o cursă de bifare a obiectivelor într-un singur weekend. O “extravaganță” de-a mea, un vis amuzant ar fi acela de a merge să beau o cafea la Roma și să mă întroc la Cluj cu următorul avion, în aceeași zi… știu că n-ar merita un drum până la Roma numai pentru asta (zborul durează cam 1 oră și 45 de minunte), dar ar fi o cafea de ținut minte! :)

Weekend minunat, tuturor! :)

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.