Bialog Cafe; Catchy Travel Stories

Trebuie să fiu mai constantă și la această rubrică, mai ales că îmi place atât de mult! Ce ziceți, petreceți azi pauza de masă la o cafea, de vorbă cu mine, ca să vă mai povestesc ce articole minunate am găsit?

Păi, toată dimineața a stat un semnul articolelor de travel de pe site-ul Catchy. E românesc, îl știți? Poate doamnele și domnișoarele, dar nu-i nimic, acum vor afla și domnii. Haideți deci, să ne plimbăm puțin prin poveștile sensibile scrise pe Catchy și să vedem ce ne-a atras atenția și mai ales de ce ;)

Nu că nu s-ar fi putut altfel, dar sincer, sincer, articolul despre Florența, la picioarele lui David mi-a aprins imaginația și m-a făcut să răscolesc din nou albumul cu poze din… Toscana :D Numai nu mă mai vindec și parcă sunt semne că nici nu trebuie să mă vindec :)

P1250641

Apoi o oprire la Budapesta. Da, am spus și o să mai tot spun cât de mult îmi place mie cea mai frumoasă capitală de pe Dunăre. Și de câte ori o spun se găsesc oameni în jurul meu care să-mi dea dreptate și să admită că Budapesta nu e apreciată la adevărata valoare, mai ales de către români. Azi am descoperit că cineva a privit Budapesta ca oraș al îndrăgostiților. Ce ziceți?

P1210280

Back în Italy, dar de data acesta pentru o poveste de groază, nu vă pot spune mai multe ;)

Nu, nu sărim nici România, nu vrem și nu putem. Mai ales Bucovina scrisă cu inima plină de dor. Cât de mult mi-a plăcut acest articol!!

P1240122

Un “mic” ocol prin Japonia – departe, aproape, scris chiar de posesoarea blogului Japonia, departe, aproape . Nu știu cum sunteți voi, dar dintre pământurile îndepărtate pe mine Japonia asta atât de neverosimilă mi se pare cea mai fascinantă și îmi pare rău că Alina Rădulescu scrie atât de rar…

Încheiem cum am început, căci am zis, semnele sunt peste tot și cred că uneori le putem citi, pe bune :) Deci să fie (până o să vă plictisesc complet) Italia și italiencele și chiar cireașa de pe tort: Pământul din care (mi)-am început Renașterea.

P1250249

Fond muzical ;)

18 comentarii

  1. offf Budapesta! o ador dar ft multa lume nu e “incantata” de ea, si da, multi romani
    m-a surprins al meu sot spunandu-mi ca ar vrea sa vedem mai mult din Romania…hmmm de ce am impresia ca ne costa mai scump decat pe afara? :))

  2. @Cristina: depinde unde prin Romania și depinde cu ce :) Eu tocmai am petrecut un weekend prin tara si am cheltuit foarte, foarte putin :)

    @Ioana: Ihhh :)) exact atat cat crezi si tu :)) stii ca sunt mai “voluntara” de felul meu si daca imi place ceva imi place si pe gratis :))

  3. @bianca: cu transportul public, evident (sau cu prietenii din dotare cu masina); pai EL se gandea la manastirile din N Moldovei, EU vreau Transfagarasan si Poienari…in VARA! :)))

  4. Absolut minunate plimbarile. eu imi doresc sa ajung in Japonia si daca nul asta nu am facut-o poate voi reusi la anul. Aveam o oferta dar din pacate timpul nu mi-a permis:( Ma intreb daca dupa ce voi vizita Toscana voi si fi eu la fel de prinsa :D

  5. @Cristina: da, uite, Bucovina este o varianta pentru o plimbare frumoasă prin România :) Dar si Transfagarasanul il recomand din inima :*

    @Cris-Mary: hmmm, nu știu de ce cred că da, că o să te prindă Toscana :*

  6. @bia: sa stii ca la transfagaran si/sau transalpina ne sta capul impreuna cu un prieten cu masina. eu am ce am cu urcatu….cat mai sus :))))
    @cris: italia e superba, eu am traversat muntii de la roma spre coasta adriaticii si a fost…demential. am zis eu ca am ce am cu mers cat mai sus =)))

  7. @Aliceee: sunt doar cateva articole de travel, dar sunt bune :)

    @Ana: da este, superb, nu știu de ce ar fi subapreciat, poate pentru ca este atat de accesibil noua romanilor ?!?

    @Ana-Maria: ei, pai poate ajungi, asta nu se stie :P

    @Wish2Go: da, este, o plimbare cu vaporasul pe Dunare este suficienta pentru a te indragosti iremediabil :D

  8. Cred ca fiecare oras al lumii are ceva special, doar al lui. Trebuie doar sa avem rabdare (si bani) pentru a descoperi. ;)
    Nu am vazut niciodata Budapesta atat de frumoasa ca in fotografia ta.

  9. @Hapi: trebuie să opriți, este un oraș deosebit de frumos, pe cuvânt, aproape pot băga mâna în foc că o să-ți placă tare de tot ;)

  10. Acum o saptamana cautam modalitati de a ajunge la Florenta, din pacate n-avem zbor direct si ne-am hotarat ca mergem cu trenul, prin Milano, dar daca e sa mergem asa atunci mai bine asteptam un week-end prelungit pentru ca mi-ar placea sa vad si Domul. Cred ca anul acesta, voi vedea si eu in sfarsit Italia. Macar punctual.

  11. @Kadia: ce bine! L-ai convins pe Vladimir, mă așteptam :)) Noi am fost in 2009, 2010 si 2011 si cred ca drept si mor daca nu ajung anul acesta macar undeva in Italia :P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.