Cel mai vast ansamblu medieval din Țara Românească

Puține cuvinte: Mănăstirea Hurezi (satul Romanii de Jos, fix lângă Horezu) ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu, monument UNESCO. N-am apucat încă să vă povestesc despre ea, dar azi vreau să vă arat de aici 2 imagini pline de culoare, 2 imagini care participă la Miercurea fără cuvinte, inițiată de Carmen.

P1360213

P1360217

30 comentarii

 1. @Larisa: o să vină și povestea ;)

  @Andreea: da, infinit :) Mai ales ca eram pe drum de la Coloana Infinitului :P :))

 2. Pictorii de biserici nu sunt recunoscuti la adevarata valoare. De multe ori am vazut tablouri celebre care nu imi spuneau nimic, care pareau mazgalite de copii de gradinita si le-am comparat cu operele murale ascunse prin biserici. Sunt curioasa cati oameni cunosc macar un nume de pictor de biserica.

 3. Am fost si eu prima data la Manastirea Hurezi anul trecut cu toate ca sunt valceanca… Abia astept povestea ta de acolo si albumul dedicat pe picassa. A, si sunt curioasa daca ti-ai cumparat ceva de la Horezu:)

 4. Am vizitat o data manastirea si mi-a placut foarte tare. Nefiiind intr-o zi de slujba si nici intr-un moment de vizita, linistea locului m-a impresionat.

 5. @Andera: mulțumesc la fel

  @Ramona: din păcate nu mi-am luat nimic, caci am fost numai la Manastire si toate tarabele de acolo erau inchise, am luat chiar din Mănăstire un fel de calendar ortodox în formă de carnețel :D

  @Addicted: și pentru mine :*

  @Minnie: Happy WW și ție :*

  @Claudia: așa a fost și acum, niciun zgomot, îmi era frică să și vorbesc, abia am deschis gura când am cerut câteva lumânări :)

  @Vasile: e vorba de Țara Românească, Transilvania e plină de alte chestii medievale :) dar vad ca te-a lamurit Ramona :)

  @Liviu: da, chiar am întrebat dacă e restaurată recent și ni s-a răspuns pozitiv :)

  @Copilul în oraș: chiar este foarte frumoasă toată acea zonă, plină de obiective turistice interesante :)

  @Spunsieu: foarte fain spus :)

 6. Bia , da-mi voie sa te contrazic : de Tonitza ai auzit?De parintele Arsenie Boca ai auzit? De Nicolae Grigorescu aia auzit? ;)
  Aproape toti marii pictori romani au pictat biserici.
  Picturile din fotografiile tale sunt foarte frumoase! Cum scria cineva mai sus , astept cu nerabdare povestea! :)

 7. Tare frumoase, Bianca, sunt minunate picturile din biserici. Se vede că au fost restaurate curând. Cred că unele dintre cele mai impresionante picturi de acest gen pe care le-am văzut au fost cele de la Agapia, realizate de Nicolae Grigorescu, avea 20 de ani când a început munca acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.