România merită descoperită!

Deşi poate aşa pare, nu-mi doresc să văd doar ţări străine ci vreau să mai dau raite şi pe la noi căci, numai Dumnezeu ştie câte mai sunt de văzut. În urmă cu câţiva ani, prin 2009 mai exact, înainte de a fi ieşit prea mult din ţară, îmi spuneam cu vehemenţă că la cât este România de mişto ca peisaje şi locuri splendide, ea, România, merită descoperită şi merită “sacrificat” fiecare weekend cu vreme bună pentru a ajunge tot în altă şi altă parte şi a cunoaşte fiecare colţişor din ţara asta. Mă bucur că şi după ce am mai scos capul este graniţa de vest (mai ales) simt tot la fel.

Din fericire, pe vremuri, când nu se ieşea aşa uşor din ţară, iar ai mei nu aveau cultul depăşirii graniţelor, ne-am plimbat prin ţara noastră de cântec şi dor încercând să descoperim câteva din comorile ei în adâncuri înfundate şi chiar am descoperit câteva, v-am mai arătat prin postările mele înapoi în viitor.

Ce doresc eu acum este să promovez un fel de campanie, dacă vreţi, îi putem spune altfel, dar mie îmi place cum sună Campania: ROMÂNIA MERITĂ DESCOPERITĂ! Aş vrea să luăm fiecare judeţ în parte şi să scriem despre locurile frumoase ce pot fi vizitate. Desigur aici nu mă refer doar la locurile populare de care ştie toată lumea ci şi la cele mai puţin cunoscute. Cum deja ştiu că mă citesc oameni din toate colţurile ţării, de la Iaşi, la Galaţi, Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Sibiu, Arad etc aş vrea ca prin sprijinul vostru, să avem o listă frumoasă de “obiective turistice” interesante din toată ţara. Eu una aş vrea ca săptămânal dacă se poate să scriu despre un anumit judeţ sub această deviză: ROMÂNIA MERITĂ DESCOPERITĂ, despre ceea ce am văzut şi ceea ce nu am văzut încă dar aş vrea din inimă să văd, să vizitez, să gust. Iar voi în comentarii să lăsaţi opinii despre locurile văzute de voi din judeţul respectiv.

Desigur ar fi mai mult decât minunat ca cineva să vrea să fie partener la această campanie, dar avem timp să ne mai gândim. Poate se sesizează cineva care ne-ar putea ajuta cu materiale cu şi despre România, cărţi, albune, hărţi (pe care să le dau premii la concursuri despre România)etc. Cel mai mişto ar fi să avem de partea noastră şi agenţii, dar toate la timpul lor.

În plus dacă cineva doreşte să scrie pe blogul propriu un articol sub această deviză, iar la final să o menţioneze, îl rog să-mi lase un link la acest articol şi eu îi voi menţiona la rândul meu, de fiecare dată când scriu sub această deviză. Primul mare partener este plimbarici.ro, puteţi să vedeţi cum ne ajută ei în promovarea campaniei atat pe blog cât şi pe forum şi să vă inspiraţi :)

Deocamdată am ieşt doar cu anunţul şi apoi vedem ce se va întâmpla. Poate numărul 13 de azi va fi cu noroc şi ROMÂNIA MERITĂ DESCOPRITĂ! va avea succes. Voi ce ziceţi?

România NU este asta:

Foto

România ESTE aceasta:

Foto

25 comentarii

  1. Numai bine că te-ai apucat de campanie, că îmi vin mie musafiri de dincolo şi nu ştiu pe unde să-i duc trei zile :). Adică na, ştiu o sumedenie de locuri pe lângă Sb, dar parcă aş vrea mai mult de atât.

  2. imi place mult proiectul tau si am sa te urmaresc cu interes, eu am cateva articole de genul asta “descopera Romania” dar le scriu sub entuziasmul momentului cand sunt in tara si descopar cate o zona super draguta :)

  3. Ceau Bia,
    este o initiativa foarte inspirata, felicitari!
    Si eu consider ca Romania este o tara absolut minunata, care merita din plin sa fie descoperita!
    O zi buna, te pup!

  4. Unde-i comentariul meu? :P Ziceam dimineaţă că mă bucur de iniţiativă, mai ales că sunt în situaţia de a prezenta RO unor musafiri de dincolo în doar trei zile …

  5. @Lili: intrase în spam comentariul, nu ştiu din ce motiv :D Păi ce-ar fi să te alături campaniei scriind la tine despre ce este văzut prin Sibiu? Te-ar ajuta să-ţi sintetizezi obiectivele pentru musafiri şi ai ajuta la o cauză nobilă :)

    @Plimbărici: da şi o mai şi avem la îndemână, trebuie doar să simţim că merită să călătorim prin ea şi să o descoperim dincolo de drumuri nepavate şi idei preconcepute :)

    @Kadia: mersi, nu ţi-ar plăcea să scrii despre o zonă pe care o cunoşti şi o iubeşti? :D

    @Angi: mersi frumos, ştiu că blogul tău e nişat pe altceva (delicios), dar mă bucur că rezonăm :*

    @Ana: şi tu eşti plimbăreaţă, nu te alături şi tu campaniei scriind la tine despre împrejurimile Timişoarei, că ştiu că aproape niciun weekend frumos nu te prinde acasă? ;)

  6. Eu am sa scriu despre Galati :) Am stat 3 ani acolo si este un oras ce merita descoperit. Sunt numeroase locuri frumoase in jud. Galati si mai ales in Oras! Am sa scriu un articol in seara asta :) si sper sa il publici tu aici :)

  7. @Da, Cosmin, este OK si asa, scrie-l si il public sub deviza RMD. Mersi de sustinere :)

    @Miki: mersi, nu stiam aceasta serie a ta de articole :*

    @Ramona: perfect, scrie despre Valcea si da-mi link-ul, eu stiu tare putine despre acest judeti si cati ca mine :*

  8. Azi ma gandeam si eu la asta.. ce locuri frumoase sunt de vizitat in apropiere. Cred ca ar merge. Cum nu sunt nici bucuresteanca nici din Ilfov, unde stau, n-am un judet al meu dar o sa contribui unde mai stiu cate ceva. Succes!

  9. @Ela: super, mersi de ajutor! :*

    @Vladimir: sigur că se poate despre muzee şi oraşe şi tot ce are România mai frumos :)

  10. pai… cred ca ar fi super sa scriu despre Pipirigul si apoi, despre Humulestiul lui Creanga si al meu:D

    Cu drag ma alatur campaniei tale si voi scrie in primul rand despre Neamt si apoi, despre Bucuresti. Cu ce stiu, ce am vazut sau descoperit:)

  11. Ba da , Bia , mi-ar place , numai ca-iertare sa imi fie!- nu am inteles cum trebuie sa procedez….! :( Poate daca as pune linkul tau cand postezi despre un anume loc pe care l-as cunoaste si as veni cu adaugiri , ar fi bine? :) Intreb si eu!

  12. @Monica: ah, da numai bine, despre parti din tara pe care eu nu le prea stiu, la Humulesti am fost o singura data acu’… 12-13 ani? Da, da si despre Neamt… Abia astept :*

    @Ana: păi bine că mi-ai zis :) Se poate in mai multe feluri. De exemplu, scrii la tine pe blog un articol despre TM si imi dai link-ul, cand scriu si eu sub deviza RMD, dau link spre tine pentru ca ai scris si tu sub deviza asta… Desigur cand postez eu, poti sa aduci si completari. Sau poti scrie un articol pe care să mi-l trimiti si il postez eu direct pe Bialog cu numele tau, link si tot… Intelegi? Daca mai sunt nelămuriri te rog sa-mi zici, poate au fost si altii de nu au inteles dar nu au intrebat :D

  13. Pai cel mai fain este sa mentionez in postarea mea numele tau , cu link catre catre tine si bineinteles , mi-ar place mult , cand scri despre peripetiile voatre de excursie , sa adaug , daca voi avea ceva de completat! Oricum ,proiectul mi se pare minunat…si , spre sa nu uit sa scriu…aia e! :D

  14. Eu sunt din Satu Mare si am sa te ajut :D Intotdeauna am vrut as ac o poza cu obiectivele turistice cunoscute mai pe larg dar si cele mai ascunse,putin cunoscute cat si un album separat,daca vrei,de cladiri istorice,superbe decorate :D De la cea mai mica si cu cele mai simple pana la cea mai mare si mai frums decorata :D (Fostul Hotel Dacia-Dacia fiind doar ultimul nume,hotelul avand mult mai multe de cand a fost construit 1902-1904 :D Si a Palatului Justitiei,aflat la termianrea procesului de restaurare (exterior terminat) insa in stil clasic romanesc,cu termopane (intr-o cladire din 1896 … ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.