Am senzația că trec prin ceea ce aș numi o lipsă a ei, a inspirației, așă că am dat cu nasul pe internet să caut, să găsesc ceva ce-mi place. Și am găsit și sper să-mi revin:
Sudul Italiei (Napoli, Sorento, Salerno, Coasta Amalfi)
Barbie Sparkle Beauty 1994 (cea mai elegantă Barbie… în mov)
Filmele franțuzești
Cafea cu lapte și fără zahăr
Shakira la gala de decernare a Balonului de Aur (rochia roșie care i-a lăsat pe toți în ofside) ;)
Macarons (Doamne!… au zahar, dar ce contează, aș da gata măcar.. 10 bucăți)
Se spune că lipsa zahărului din alimentație duce la depresie, vă țin la curent :P
5 comentarii
As zice ca prezenta zaharului in alimentatie duce la un cerc vicios si depresie, so stay away, as far as you can!
da…fara zahar e mai bine zic eu cu toate ca eu personal ador dulciurile si prajiturile.
Iti recomand sa folosesti Fructoziu, se gaseste si in forma de pulbere (la fel ca zaharul) si este si foarte bun. Sau vrei sa renunti total?
Nici fructoza nu este mai cu mot de fapt este la fel de daunatoare ca zaharul in toate formele sale. Cu toate astea stiu ca a renunta la zahar e al naibii de dificil!
Păi să vă povestec. Eu am avut diverse perioade de eliminare a zaharului din alimentatie si nu pentru ca este un moft ci pentru că zic eu este necesar. Nu spun ca la vara nu o pap o gelata italiana, hai ca voi știti despre ce vorbesc, dar ideea este sa elimin pe cat se poate zaharul procesat din alimentatie si sa nu-i gasec inlocuitori sintetici.
Inca de prin 2000 am avut genul acesta de idei, de eliminare a zaharului și a painii albe, dar erau perioade si perioade. Nu eram supraponderala, ba pot sa spun ca eram destul de slaba, nu eram la dieta, dar stiam eu ca nu este sanatos. Apoi in aprilie-august 2010 nu am consumat zahar deloc, deloc… am avut eu fixatia asta si m-am tinut de ea pana in Corfu unde m-am delectat cu inghetata. Apoi mi-a trecut, dar m-a reapucat acum pentru că: ajunsesem de exemplu sa nu mai beau apa ci numai suc si tot felul de porcarii pline de zahar. Nu ma simteam fizic ok, parca eram tot mai lesinata, si se stie ca un consum mare de zahar duce la asa ceva. Asa ca am intrat iar in “post fara zahar” acum, dupa ce s-au dus sarbatorile pline de bomboane si alte minuni :D Nu mi-am impus un anumit intreval, dar daca voi reusi pana data viitoare cand ajung in Italia (care nu stiu cand va fi) atunci ma voi felicita, tot e ceva. Imi mai curat sangele un pic :))
Eu sunt de parere ca Italia dauneaza grav siluetei :). Eu cand am ajuns anul trecut in iulie veneam dupa o perioada in care 7-8 luni nu consumasem deloc zahar rafinat, si partea buna cand ajungi sa nu mai mananci zahar e ca scapi de dependenta si de pofte, asa ca ma puteai tenta cu cel mai bun tiramisu si gelato ca tot nu as fi pus gura pe ele. Insa apoi incet, incet l-am reintrodus in alimentatie sub forma de inghetata :D.
SI eu mi-am propus pentru acest inceput de an sa renunt la dulciuri, oricum sunt singurele mele scapari culinare, chiar daca asta inseamna sa nu mai pap deserturile mele favorite.