Înapoi în viitor: Prima mea vacanță ever!

A fost la mare în ’86, pe când aveam peste 1 an și jumătate. De atunci datează primele mele amintiri, chiloți mov, bărcuță roșu cu galben, mărgelele colorate ale mamei, mingea de tenis primită cadou de la niște băieți ce se antrenau pe un teren de la malul mării, nisip, apă, medicamente și oprirea la Predeal sau la Sinaia, căci nu mai știu exact, de unde mi-a rămas ca amintire fotografia de mai jos (Albă ca zăpada și cei… 8 pitici) :)

Din nefericire nu știu de ce ai mei n-au făcut poze din acea vacanță la mare, poate pentru că ei deja mai fuseseră și aveau o grămadă de poze (știu că tati apare în ele cu un vaporaș gonflabil) :) Funny, credeam că există doar saltea, minge, colac, bărcuță sau periniță gonflabilă.

Așa că din acea primă vacanță eu n-am poze, dar în schimb am o grămadă de imagini pe retină, până și de răul proverbial de mașină îmi aduc minte, mami îmi zicea mereu: “ți se închid ochișorii, mai bine dormi”. Eu eram pasagerul de pe bancheta din spate, pasager care când nu dormea vomita :) Șoferul era tati, proaspăt posesor de permis de conducere de câteva luni, curajosul care se încumetase la așa drum cu un fel de bebe mârâit de peste un an și cu o soție cu harta în brațe, pe post de GPS :)

La mare m-am înbolnăvit și drept pedeapsă ai mei m-au cărat apoi numai la munte, urmând ca marea noastră neagră și plină de amintiri din prima mea vacanță, să mă aștepte preț de… 19 ani (LOL! în 2005 m-am reîntors abia, vă vine să credeți?). Dar nu i-am dus dorul, căci munții patriei mi l-au alinat, dar despre acei munți și amintirile lor, în episoade viitoare, ilustrate cu fotografii alb/negru cărate de la Ineu.

13 comentarii

  1. Hai ca-i tare povestirea, m-am amuzat cand am citit impresiile din prima ta vacanta. Cam asta am patit eu cu al meu baiat, dar am fost perseverenta si am mai mers si al doile an la mare. De al treilea nu mai poate fi vorma ca m-am lamurit.

  2. wow, iti aduci aminte chestii de la 1 an! ce tare :) eu nu stiu care sunt primele mele amintiri, dar cert e ca din vacanta la mare, tot din 86 (aveam aproape 3 ani) imi amintesc de-o maimuta cu care m-am batut pe-un vapor de-ala unde se poza toata lumea si de chilotii mei galbeni. :)) dar se poate sa fie si din cauza pozelor… oricum am cateva poze, poate le-oi pune si eu pe blog la un moment dat ;))

  3. @Dana: pe bune, s-a îmbolnăvit de două ori la mare?

    @Andreea: da, toată lumea mă întreaba cum de-mi amintesc chestii de atunci, dar se pare că sunt chiar printre primele mele amintiri și parca sunt cu atat mai vii cu cat nu am poze din acea vacanta :) Vrem sa vedem chilotii tai galbeni :)

  4. ce postare draguta! M-am amuzat si mi-am amintit si eu de primele mele vacante…
    Si eu am poze cu vaporase gonflabile sau tigrisori sau maimutici…ce ma rad cand vad acele poze, sunt asa de haioase si dragute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.