10 lucruri care mi-au plăcut vara asta

Mărgeluța noastră simpatică foc mi-a dat de lucru cu o leapșă foarte de sezon, așa… sincer abia am așteptat să-mi fac un pic de vreme și să o execut. Trebuie să stau să mă gândesc puțin care au fost cele mai cele 10 lucruri care mi s-au întâmplat vara asta… hmmm… vara a fost destul de plină, așa că fac rapid ordine în gânduri și mă pun pe scris. Ordinea e aleatoare și când zic vară am în minte perioada începută de prin iunie și până cam pe vremea asta :)
 
1. Mă bucur enorm că am primit în vizită mulți prieteni dragi cu care m-am plimbat prin Cluj ca și cum aici m-aș fi născut, arătându-le un oraș plin de farmec. Asta e unul din lucrurile benefice care s-au petrecut vara asta. Nu doar că am făcut pe gazda mai mult ca de obicei ci m-am și înconjurat de persoane pozitive și foarte calde. Pot să spun că prin aceasta am reînodat relații, mi-am îmbogățit “portofoliul” de oameni cu care sunt pe aceeași lungine de undă și mi-am dat seama cât de important e să știi că mai există ființe care vibrează la fel ca tine și lasă să se vadă acest lucru.
 
2. Am fost la 4 nunți, dintre care două pot să zic că au fost în “familie”. 2 prieteni care-mi sunt ca niște frați s-au căsătorit fiecare cu aleșii inimilor lor, iar eu am fost acolo, alături de ei în așa momente importante. Știți genul acelea de clipe pe care nu ai vrea să le petreci în altă parte? Ei bine, așa am simțit eu la nunțile lor. Una din ele a fost chiar sâmbăta ce tocmai a trecut, așa că LMA și CASĂ de PIATRĂ, Luci și Erika !!!! Să fiți fericiți dragilor și să mai tragem o “paranghelie” ca cea de sâmbătă și la botez :P
 
3. Îmi place faptul că deși a fost obositor de cele mai multe ori, am reușit (mai mult forțată de împrejurări recunosc) să ajung foarte des la pe Ineu, adică ceva de genul la 3 săptămâni odată, ceea ce e o realizare căci au fost și perioade de 2-3 luni de absență de “acasă”.
 
4. Am ajuns și noi în Grecia și nu am trecut întâi pe la Paralia ci am mers direct pe insulă. Corfu ne-a rămas în inimă, mie mi s-a lipit de suflet și acum tânjesc după soare și mare, după distracție la piscină și prăjeală la soare și poze făcute la fiecare colț de stradă și la fiecare zâmbet la soarelui și al nostru :)
 
5. A fost neașteptat și plăcut faptul că am mers la Skopje în Macedonia să-i vedem pe Stanko și pe Dejan. Anul trecut când ne-au chemat la ei, am crezut că va mai trece multă vreme până să dăm pe acolo, cred că într-un fel nici nu știam sigur dacă o să dăm curs vreodată invitației lor sau nu. M-a impresionat faptul că Dejan deși stă în alt capăt de țară a venit să petreacă în Skopje câteva zile doar ca să se întâlnească cu noi.
 
6. Sunt încântată de faptul că nu am prea stat închisă în apartament și am plecat aproape în fiecare weekend pe aici prin împrejurimile Clujului. Salina de la Turda a fost cea mai des vizitată, adică de 3 ori în 3 luni :)
 
7. Am citit Anna Karenina și mi-a plăcut. Ăsta e un moment de sărbătorit în lumea mee de cititor :D De asemenea am mai citit cărți care mi-au lăsat o impresie foarte plăcută deși nu mă așteptam, cum ar fi Mamă, te rog să nu plângi a lui C. Popovici (cartea primită de la Luiza, o să vorbesc despre ea și pe blog).
 
8. Deși m-am enervat destul de tare în repetate rânduri, ba că nu-mi ieșea pasența la școală, ba că mă răzbunam acasă pe persoane nevinovate (sorry), zic că per ansamblu mi-am stăpânit bine nervii vara asta, mi-am făcut un pic de curățenie în suflet și nu am băgat în seamă multe aspecte care în mod normal m-ar fi scos din sărite. Asta zic că ar fi un semn de maturitate care sper să mă țină.
 
9. Mi-am băut cafeua cu lapte (sau invers) în câteva dimineți la Ineu cu prietena mea cea mai bună din copilărie. Și au fost niște dimineți atât de calme, atât de relexate și atât de “ca pe vremuri” (când laptele ăla nu avea cafea în el) încât mă și mir că ne-am sincronizat atât de bine și am avut în același timp zilele libere.
 
10. M-am reîntâlnit cu vărul meu primar plecat de ceva vreme din țară și am stat de vorbă pentru prima dată cred, ca niște adulți, pentru că până acum eu eram doar un copil și el un om mare cu probleme. Cred că e cât de cât un mare pas spre o altă relație reluată și e foarte bine așa.
 
Detest să vorbesc despre vară la trecut, dar uite că am făcut-o chiar dacă îmi acest moment mi-aș dori ca vara să fie aici și să mă încălzească. Cu ocazia asta mi-am dat seama pe bune ce vară minunată am avut, ahhhh… ce rău îmi pare că uneori nu văd lucrurile în lumina bună chiar atunci când se petrec…
 
Leapșa merge mai departe către toți cei care au ce povesti despre vara care tocmai a trecut. Hai că știu că aveți toți ce să povestiți :

3 comentarii

  1. Mulţam de urări! Mă bucur tare mult că v-aţi simţit bine şi că v-aţi distrat, dar până la botez… tre să ne rupem păpucii pe ringul de dans la nunta voastră! :D

  2. @Monica: daaa, uite că văd și eu cât de plină a fost :) bilanțurile sunt bune la ceva :)

    @Tiq: :D să sperăm că așa va fi, contez pe voi la ruptul papucilor :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.