Montpellier


După trei zile de când stau aici a venit vremea să împărtășesc și primele impresii despre acest oraș în care vreau să mă simt ca acasă. Rămâne de văzut dacă o să reușesc, dar eu încerc, știți cum e cu încercarea. Oricum până pe la sărbători cred că o să mă raportez la el ca la “acasă”.

Vineri, de voie de nevoie, după ce am terminat cu hârțogăraiele cu chiria și alte cele, m-am văzut nevoită să caut un magazin de unde să pot lua un cablu pentru internet, nu-mi trecuse prin cap că nu au wireless în cămin, dar nici că nu știe nimeni unde să mă trimită să-mi iau un cablu. Așa că am luat-o frumos pe jos, urmărind indicatoarele spre centru. Cu o seară înainte, taximetristul care mă dusese de la aeroport mi-a zis că centrul e destul de departe dacă mergi pe jos, dar nu l-am băgat în seamă și bine am făcut căci de la cămin pânâ în centru vechi am făcut cam 30-35 de minute, ceea ce pentru mine nu e mult.

Centrul orașului este fermecător, am transmis celor de acasă că orașul este pur și simplu SUPERB, dar trebuie să fii aici ca să poți să-l apreciezi. Vineri am vizitat așadar centrul de la Arcul de Triumf (pentru că da există și aici unul) și Palais de la Justice la Place de la Comedie și Esplanade Charles de Gaulle. Nu-mi puteam lua ochii de la clădiri, umblam cu ochii tot pe sus, cred că se vedea de la o poștă că era prima mea zi aici. În plus făceam poze non stop, adică era ca și cum aveam în frunte o etichetă cu “turist” :))

Ca un turist ce se respectă, că încă așa mă simt, am trecut și pe la centrul de informații tursitice de unde mi-am procurat o hartă și alte zeci de plinate cu Montpellier și împrejurimile. Apoi m-am îndreptat spre ceea ce părea a fi un mall unde mă gândeam că sigur găsesc cablul acela de net. Trebuia să rezolv și asta, nu? Polygone, căci așa se numește acest mare Centru Comercial mi-a plăcut, pentru că deși prima dată acolo am mers la fix pentru cablu, la Fnac, l-am luat și am pornit grăbită spre “casă” să văd dacă funcționează. Am mai intrat la Monoprix că trebuia să-mi iau ceva de mâncare și cam asta a fost.

Cred că vineri noaptea am visat cu centrul Montpellier-ului, oricum Nicole mi-a zis că-i frumos foc, iar eu după prima zi nu am putut decât să o aprob. Da, e!

Ce faci când îți place un lucru tare, tare? Vrei să-l mai vezi, nu? Eu așa sunt și drept urmare sâmbătă am pornit din nou spre centru în speranța că o să descopăr și altceva decât în ziua precedentă. Deci tot pe jos, dar pe alt drum. De data aceasta am intrat și pe străduțele lăturalnice, înguste și pline de farmec, iar la întoarcere am dat o raită prin Place Royale de Peyrou, un parc imens în care toamna își așternea covorul. La capătul acestuia am aflat și un apeduct foarte frumos pe care l-am fotografiat din toate direcțiile.

Oboseala nu a mai contat când am văzut câte pot vizita, de altfel cred că mai sunt multe de descoperit aici. Montpellier a lăsat impresia unui oraș foarte întins, plin de studenți, dar și de turiști. A lăsat însă impresia și a unui oraș foarte cochet și civilizat. Ce mai? Dacă tot sudul Franței se aliniază la standardul din Montpellier, atunci cred că am nimerit în locul unde trebuia.


Ieri am fost să văd Marea. Și nu m-am lăsat până nu am ajuns la Palavas les Flots. Am văzut Mediterana pentru prima oară. Dar despre asta în episodul următor.

Azi merg la Universitate în sfârșit, de fapt pentru asta am cam venit numai că m-am luat cu vizitele ;) Sper să fie bine!

9 comentarii

 1. Spor la treaba,Bianca!Si vizitare placuta!Sper sa ai timp sa dai o tura si pe la picassa,sa lasi un album acolo,ca sa am si eu unde vedea frumusetile descrise de tine pana acum,da?
  Pusi si o saptamana cu mult spor!:)

 2. ce frumos trebuie sa fie! :) ma foarte bucur!

  am vazut ca citesti 'indragostita de un masai'. eu nu am citit cartea, insa am vazut filmul. de 4 ori! este superb si, daca-l gasesti, sa te uiti la el neaparat.

  te pup si saptamana frumoasa! :)

 3. @Ana-Maria: Mersi. Pozele sunt deja pe Picasa în celălalt cont al meu (am dat linkul în această postare "Montpellier în imagini").

  @Anonim: Mă bucur că ți-au plăcut pozele, mai pun că oricum văd că fac în fiecare zi :)

  @Jane: E frumos aici :)
  Doar ieri am început cartea și deocamdată nu e chiar așa cum am crezut eu. Sper să am timp de ea :D

 4. Am vazut ca m-ai citat si sunt mandra :))ti-am scris mai devreme pe mail, dar ma zis sa intru sa vad daca ai mai scris ceva. ti-am zis eu ca o sa-ti placa, mai ales ca ai prins vreme frumoasa! noi duminica am fost cu bicicletele cu niste prieteni spre mare, dar n-am ajuns ca e totusi departe :) Cat despre carte, e de fapt o trilogie, asta e doar prima, eu le-am citit si am vazut si filmul :) ne auzim cand ma intorc, o sa plec vreo 5 zile in Romania :) te-am pupat!

 5. Nicole, o să-ți scriu și eu pe mail să-ți spun cum o mai duc, dar asta se va întâmpla după ce mă întorc de la școală.

  Drum bun spre România și ședere plăcută acolo :)

 6. Vai la fel m-am enervat si eu cu cablul de net. :))
  Puteam sa-mi iau unul de acasa daca stiam, dar NU! a trebuit sa dau 14 euro aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.