După BAC…potopul.

Măi să fie și să tot fie….
S-au afișat rezultatele la BAC și n-am rezistat tentației de a mă uita pe Bacalaureat.edu.ro să văd ce “acte mărețe” au făcut absolvenții. Dacă ieri pe mașină tot auzeam la radio despre plăceri și neplăceri legate de rezultate azi am rămas șocată să constat ce rezultate bune s-au obținut defapt. Am citit și pe Hotnews câteva statistici, iar apoi am vrut să văd, din curiozitate și nu altceva că oricum nu cunoșteam pe mai nimeni, ce note s-au luat la Ineu, unde cu 6 ani în urmă mi-am ros și eu unghiile (de nervi, nu uitați am prins BAC-ul grilă, primul și ultimul cu calificate în loc de note la oral, nu mai discut).
Acuma ce să zic, poate nu m-am uitat eu bine, dar cred că au căzut extrem de puțini, cea mai mare notă e fost 9.85, cea mai mică nu rețin, dar medii peste 9 au fost multe oricum, am văzut la mate (care cică le-a cam dat de furcă) note de 9.90, iar la educație fizică a cam plouat cu 10 (normal, nu?). Am mai văzut discrepanțe mari între notele de la română oral și română scris (încă nu știu cum poți lua la oral 9.50 și la scris 6.50), am văzut că lumea preferă BAC la geogra în pofida istoriei, am văzut că bio e iar populară ca discilpină de BAC (mai era pe vremuri când erau mulți “pasionați” de medicină), iar Logica sau Filosofia cred că nu le-a prea ales nimeni (asta-i realiatea).
Pe județ, Arad mă refer s-au obținut două medii de 10, ambele fete studiind într-o clasă de Știițele Naturii la Colegiul Național Moise Nicoară (unde altundeva? dăăă), oricum mă mir că numai doi de 10 de faimosul județ :)
Nu avea sens să mă fi uitat și prin alte județe, oricum îmi satisfăcusem curiozitatea și oricum trendul s-a menținut în toate județele, țara e plină de tineri deștepți, se știe, nu tre să mai vin eu să confirm :D

Concluzie: Pe an ce trece elevii par tot mai deștepți (după rezultatele obținute la BAC), 90% iau 10 la română oral, 80% dau BAC la educație fizică și iau evident 10, 75% merg pe geogra și iau multe note de 10, 60% iau peste 8 la mate, 50% dau la bio și merg în proporție mare la medicină-farmacie. OK, în aceste condiții cum se face că tinerii vorbesc extrem de prost limba română, nu citesc nimic, dar NIMIC, sunt obezi și supradezvoltați majoritatea (dacă pot să spun așa), habar nu au unde e Africa pe hartă, abia dacă mai știu să socotească fără calculator, ajung profesori care-i tâmpesc pe alții sau medici care omoară din greșală?!? CUM???
Autoritățile spuneau că se așteptau la aceste note, la această pomovabilitate extrem de bună, semn că dânșii cunoșteau valoarea reală a elevilor de liceu.

Felicitări celor care au luat notele pe bune (chiar dacă poate mai mici). Valoarea reală e cea care contează.
În rest nu mai vreau să am nicio părere. Sincer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.