De ce NU merg la vot.


Duminică sunt din nou alegeri. De această dată europarlamentare. Nu merg. N-am fost nici în iarnă când au fost cele parlamentare la noi și nu merg nici acum și cine știe dacă la cele prezidențiale o să merg. De ce?
Păi pentru că acest drept de vot mi se pare un drept doar de fațadă, acest “Dumneavoastră alegeți” aruncă pe umerii cetățeanului toate nereușitele celor pe care i-a votat. Și cum sunt ABSOLUT convinsă că în această societate murdară cu “marmeladă” pe la gură nimeni, dar nimeni (din cei care ne conduc) nu-mi merită votul, NU merg.
Prima dată am votat la 19 ani, cred că ceva legat de Constituție. Am mers să votez să văd cum e, m-a ros curiozitatea. Apoi am votat la alegerile din 2004 și-n primul tur și-n al doilea cu Băse (excelentă alegere, ce să zic?). Și am mai votat anul trecut pentru primăria de la Ineu. Atât.
Oricum nu o să fiu la Ineu, iar eu încă am buletin de Ineu, deci un motiv în plus să nu votez.
Îi admir pe cei care încă merg cu încredere la vot, de fapt îi admir pe cei care încă mai au încredre și atunci nu mă deranjază că aleg ei și pentru mine pentru că ori o fac cu inima deschisă ori în ignoranță totală ceea ce e cam același lucru în ziua de azi.
Mă întreb doar ce ar trebui să se întâmple să mă duc la vot și să dau votul meu sigur cuiva? Aștept sugestii happy

Poza

You may also like

2 comentarii

  1. happy nici eu nu ma duc ca nu vad rostul. De exemplu, la mine in oras multi merg care nu stiu sa citeasca si pun stampila unde li se zice, sau nici nu stiu pt ce sau cine voteaza, dar merg sa-si faca prezenta. Cred ca ii o prostie tot votatul asta. Si cum zic multi, la inceput ne promit marea cu sarea, dupa ce-i alegem fix in cot le doare de noi, ei sa-si umple buzunarele cu cat mai multi bani, iar restul nu conteaza ca lucreaza pt un salar de nimica toata.

  2. Acum că am văzut și rezultatul alegerilor nu pot decât să te felicit și să mă felicit că nu am mers happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.