2015 – anul roller coaster & 15 momente de care îmi voi aminti cu drag

Nu există ani buni și ani proști ci doar ani cu mai multe lecții ca alții: ani în care înveți, ani în care culegi roade, ani în care câștigi, ani în care plătești și daaa, ani în care se pot întâmpla pe rând toate acestea, gen 2015 :) Din acest motiv, noi i-am zis lui 2015 – anul roller coaster! Și așa să-i rămână numele!

New-Year-themes

Pe scurt: “Life has many ways of testing a person’s will, either by having nothing happen at all or by having everything happen all at once.”

Dar cum în perioada asta, “cele rele să se spele”, am ținut ca ultimele zile din an să fie aplecate spre partea pozitivă vieții. NU voi face o retrospectivă cum am mai făcut în ultimii ani (am sărit-o și anul trecut, oricum) dar nici nu pot să nu mă gândesc că 2015 a avut și părțile lui bune, BUNE DE TOT.

cracovia

15 momente faine din 2015:

  1. 9 zile la Londra în februarie (toate alea 9 au fost faine rău, cu primăvară nesperată și cei mai mulți km pe jos făcuți anul acesta).
  2. O (altă) zi de primăvară perfectă, aproape de casă și aproape gratis.
  3. Paștele cu numărul 30 la Ineu.
  4. Ultima zi din aprilie.
  5. Cracovia pe nepusă masă.
  6. Italia pentru a 7 a oară (și nu avem de gând să ne oprim) :)
  7. Cărțile cu Pollyanna.
  8. Prima dată în Bucegi & momentele de la Podul cu Flori.
  9. Cele mai frumoase zile de vară la Hallstatt, în Eurotrip-ul vieții anului.
  10. Concertul lui Eros Ramazzotti la Cluj!!
  11. Cum am ajuns întâmplător la Cabana Moților de la Mărișel în cea mai frumosă sâmbătă de toamnă.
  12. 7 ani de Bialog…
  13. Ne-am făcut “brad” din cărți!
  14. Vizită la pădure într-o zi cu ceață groasă, la final de decembrie (adică ieri) :)
  15. Azi. Acum când vă scriu după o pauză de 20 de zile ca după o pauză de 20 de ani…

Da, sunt în mare parte vacanțe și călătorii, de astea sigur, sigur n-am dus lipsă în 2015 și sunt foarte recunoscătoare pentru tot. Dacă vă plănuiți alte vacanțe în anul care vine, găsit aici la prietenii mei, cu duiumul, pe toate bugetele.

ghj

Despre aproape toate cele 15 mai mult sau mai puțin momente am povestit pe Bialog și aveam în plan multe altele, ca de exemplu să vă arat luminile Crăciunului de la Cluj, pe care le puteți, totuși, vedea aici, dar fără poveste. Doream de asemenea să vă povestesc despre concertul de Crăciun al Tarjiei Turunen la Cluj, să vă arat mai multe poze cu “bradul de cărți”, să vă povestesc despre Praga și despre Dresda și despre Kosice, despre alte locuri faine descoperite în Cluj, despre cum a fost de Crăciun la Ineu și cum s-a pregătit și el de sărbătoare etc… Însă, unele râmân pentru anul viitor, în timp ce altele nu vor mai simți bătaia tastelor, căci și-au trăit deja viața și vraja și dacă le mai întorc pe toate părțile simt că le răpesc tot farmecul.

Concluzii:  niciodată n-am fost sigură dacă îmi place maxim să mă dau în roller coastere sau nu-mi place deloc. Cert este că mă urc în toate și când sunt înaintea căderii libere regret de fiecare dată că am urcat, apoi închid ochii și strig, dar cumva aștept cu nerăbdare următoarea cădere. După ce ajung cu picioarele pe pământ mă amuză și mă încurajează experiența și caut deja cu privirea următorul roller coaster. Nu știu cum va fi 2016, dar eu din acest roller coaster, numit 2015, mă pregătesc să cobor.

13 comentarii

  1. Mi-a placut mult cum ai descris senzatia din roller coaster, exact asa e!
    Pentru mine 2015 a fost un an greu si cumva cred ca si 2016 va fi, ca doar nu se schimba toate intr-o zi. Insa cred ca a fost anul care mi-a oferit cele mai multe lectii si m-a facut sa ma inteleg si sa ma cunosc mai bine.

    La cat mai multe calatorii si momente frumoase anul viitor!

    1. Din ce îmi dau seama, multă lume a spus că 2015 nu a fost un an tocmai ușor :( Dar, așa cum aud de două zile încoace, tot ce putem spera e ca 2016 să nu fie și mai greu… All hopes ahead! :)

    1. Mulțumesc la fel! Să fie! Da, mă fac fericită, dar nu sunt sigurele care ma fac fericită, așa că sper să dezvolt și alte laturi ale vieții mele în anul care vine! ;)

  2. Cele bune sa se adune si in 2016 bialog in dialog, cu multe lecturii, calatorii, filme si nu numai! Si cele rele bineinteles sa se spele cum spuneai si tu mai sus! Iti doresc tot ce iti doresti tu si ceva in plus de la mine, ca-s generoasa :).

    1. Mulțam fain Andreea! Ce frumoasă urare mi-ai făcut! Îți doresc și eu Un 2016 măcar la fel de fain, cum a fost 2015 (că ți-am citit retrospectiva) :P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.