Senzații de Bologna… la Bistrița

Când am fost la Arcalia, de unde v-am arătat poze chiar ieri, ne-am gândit că dacă tot suntem în zonă, n-ar fi rău să mergem și până la Bistrița, aflată la jumate de oră distanță. Eu nu mai văzusem orașul și în plus aveam nevoie de un loc de pe traseu unde să mâncăm… așa că pe o ploaie torențială (după frumusețea de vreme de la Arcalia) iată-ne la Bistrița!

DSCF8809

Ce îmi pare mie super rău este că am citit articolul lui Mirel, după ce am ajuns la Bistrița (ok, ideea este că el îl scrisese, dacă nu mă înșel, chiar atunci când pașii mei rătăceau prin orășelul acesta frumos), însă un articol mai bun despre Bistrița n-am citit în tot internetul. Aflați de acolo tot ce doriți să aflați despre Bistrița!

Noi am zăbovit exact atât cât să-i descoperim centrul la pas, să luăm o masă deloc pretențioasă, dar foarte sațioasă și să urcăm în Turnul Bisericii Evanghelice, care mi-a plăcut la nebunie și de unde Bistrița mi s-a părut că seamănă foarte tare cu Bologna (mda, cu orașul cărămiziu). Poate mintea mea vede Italia peste tot, dar na, de la urcare până la coborâre mie mi-a adus aminte de urcarea în Turnul Asinelli din Bologna :)

DSCF8805

Foarte inspirat mi se pare faptul că urcarea în Turn se face cu un lift (preț bilet 10 lei), posibiltate care îți permite să salvezi timp și efort la o vizită pe fugă. Faptul că în Cluj nu ai această facilitate (deși avem turnuri înalte și mai frumoase) mă face să pun o mare bilă neagră în dreptul Clujului și una albă în dreptul Bistriței. Nu m-am putut abține de la comparații. Merită cei 10 lei, trebuie să mă credeți pe cuvânt. Nu știu cum o arăta orașul într-o zi senină și cu soare, dacă pe ploaie abundentă pe mine m-a cucerit.

DSCF8787

În rest, centrul vechi e chiar drăgălaș, e de pierdut vremea pe aici, fotografiat fiecare clădire ce te duce cu gândul la Austria și/sau Italia, savurat o prăjitură delicioasă într-o cofetărie ca pe vremuri și realizat ce locuri frumoase avem aproape de noi… Oare pentru a câta oară? Nu uitați, e o destinație de weekend, poate vă inspiră ;)

 Ceva mai multe poze puteți vedea aici!

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.