Destinații pentru aniversarea căsătoriei (I)

Pentru nunta de hârtie am ales ca destinație Parisul. Știți ce se spune: “la 1 an de la nuntă se celebrează nunta de hârtie, deoarece, precum hârtia, care se poate rupe atât de ușor, și căsnicia e foarte fragilă”. Noi, la vârsta de 1 an (plus aia 10 de dinainte) am pus pentru prima dată un lacăt pe Pont des Arts și dacă tot a fost vorba de hârtie, ne-am cumpărat de la anticarii de pe Sena un poster cu Superman, care acum stă frumos pe frigider flancat de niște magneți. Romantic sau ce?

P1290348

Pentru nunta de bumbac, a cărei semnificație îmi scapă, am plecat în Lombardia. După ce că la Paris, cu un an înainte, ne-a plouat pentru a ne cinsti aniversarea probabil, în Lombardia ne-am topit de cald și puțin a lipsit să ne bălăcim în apele reci (foarte reci)  ale lacului Como. Ne-am întors acasă fix în ziua aniversării unde ne aștepta un colet de la Nașă-mea cu niște prosopele superbe, ați ghicit… din bumbac. Noi chiar nu am avut habar ce amintire din bumbac să ne luăm, dar a avut ea grijă.

Anul acesta cică ar trebui să serbăm nunta de piele. Nu știu cum vă sună vouă, dar mie îmi sună kinky :)) Din fericire vom sărbători, vedem noi cum, din nefericire aniversarea cade miercurea, în mijlocul săptămânii, așa că tare mi-e că va fi prima dată când rămânem în zonă, deși aș mai fi plecat, desigur. Însă, nu plecăm, sigur, căci el tocmai se va întoarce de peste mări și țări (la propriu), așa că nu-mi rămâne decât să mă mai gândesc la ce alte destinații mi-ar plăcea pentru aniversările viitoare (mai ales că trecem de mijlocul săptămâni în anii următori și ne apropiem vertiginos de weekend-uri prelungite).

Ar urma în ordinea firească nunta de flori (vorba cântecului) și atunci zic așa, de pe acum, că mi-ar plăcea să merg într-un loc recunoscut pentru florile sale. Aș forța o Belgia – Olanda, cu plecare de la Cluj, că e posibil. Nu știu exact, exact cum stau cu florile la început de iunie, dar în mai recunoaștem cu toții nebunia. Lalele, lalele… frumoase ca visele mele… etc.

Nunta de lemn, mi se pare că a fost botezată de cineva cu limbă de lemn, pentru că nu-mi place cum sună, chiar dacă în căsnicie, chipurile “lemnul este simbolul cunoașterii și al progresului”. Mda.. noah ce destinație să se potrivească cu aniversarea asta? Poate un picnic la pădure? Sau poate un weekend într-o căsuță de lemn, pe marginea unui lac… sau a ditamai Oceanului? Dacă tot visăm să visăm în stil mare, la o vacanță exotică de tip Maldive :P

Și vă mai zic doar de aniversarea cea diabetică, de zahăr, cea de la 6 ani de căsătorie. Asta tre’ să fie dulce ca o savarină. Și ce loc ar fi mai potrivit, ca patria torturilor de ciocolată (Sacher) și a casuțelor de turtă dulce: Austria! Da, o aniversare matură ca cea de 6 ani merită un oraș ca Viena… cu prelungire până la Salzburg…

(În loc de va urma) Om trăi și ne-om iubi… și-om vedea! ;)

[P] Dacă doriți să vă sărbătoriți și vă lipsește timpul de plănuire (știți voi, acela care îți ia jumate din vacanța propriu-zisă), sau poate nu aveți inspirație, Infotour.ro vă stă la dispoziție cu un ghid turistic nemaipomenit și una din cele mai bune selecții de oferte de vacanță. Lăsați organizarea aniversării căsătoriei voastre în mâini bune și voi doar bucurați-vă ;)

6 comentarii

 1. Nu știam toate semnificațiile astea și e frumos cum le-ai descris și asociat tu. Sper să vă fie drumul lin și frumos împreună și fiecare nouă aniversare, nu doar un an în plus adăugat, ci o bucurie a trăiniciei și iubirii! Mi-aș dori să pot visa așa… :)
  Te pup!

 2. Indiferent pe unde vă prinde aniversarea să vă bucuraţi de experienţa de călători în doi căci până şi cele mai mărunte lucruri îţi fac ziua mai bună.

 3. Prima aniversare : Alba Iulia – Sighisoara …o zi si jumate cu masina prin tara . Priceless. Joi plecam la Bratislava cu oprire in Budapesta :) Aniv nr 2 ne va prinde in Bratislava. Nu stiu ce ne va poate capu pentru anul 3 :))) eu sper USA dar mai vedem. Cert e ca nu vom sta in Arad, ne-am jurat sa calatorim in fiecare an de aniv de nunta. In USA , anul 1 e aniversarea de hartie (bumbacu e in UK); anul 2 bumbac iar in UK e hartie :))) anul 3 e piele (UK si US), iar anul 4 matase in USA si flori in UK.

 4. E bine ca privesti cu realitate, in general femeile mor ultimele motiv pentru care practic el trebuie sa pretuiasca tot mai mult relatia de care are parte cu oamenii.
  Ma intreb totusi daca va devni asta un obicei anul sa vizitati o alta tara…

 5. Oaaa, ce tare! Mi-ai dat idei pentru aniversarile ce vor sa vina :P
  Cat despre aniversarea de anul asta, daca tot are legatura cu pielea, pai nu mai bine mergeti la un spa sau la bai turcesti (de ce nu chiar la Istanbul?) ? :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.