Goodbye, July!

Categoria Monthly Report merge mai departe și chiar m-am gândit, că față de anul trecut, când mi-a venit ideea, dar mi-a ieșit treaba asta numai pe sfert: în Ianuarie, Februarie și Decembrie, anul acesta, deși am scris mult mai puțin ca în orice alt an de când există Bialog-ul, iată, am ajuns la episodul nr. 7. Nu știu cum a fost Iulie pentru voi, dar pentru noi a fost foarte… slow! Highlight-ul lunii a fost fără doar și poate aniversarea celor 10 ani de când trăiesc pe aici prin inima Transilvaniei, nu știu unde și când s-au dus, ‘oi dezvolta (sau nu) mai jos, dar să le luăm pe rând:

Cred că mi-a fost cald cu adevărat (gen, frate e cald!!) maxim 4 zile, în toată luna asta caniculară. Da, nu-i ca Sud și nici ca-n Vest, avem o vară potolită ca ardelenii aș zice :) Așa că am început iulie cu un weekend de 25 de grade și cam atâtea sunt și la ora actuală. În ziua cu cer acoperit (sâmbătă) am dat o fugă la Jazz in the Park, iar în ziua cu soare pe cer (duminică) mi-am făcut damblaua și am mers la piscina singurului hotel care mă incita pe aici prin zona: Grand Hotel Italia. N-am fost dezamăgită de niciuna din zile. Poate că în parc n-am fost chiar pentru Jazz, dar mă bucur că am descoperit cu ocazia asta sandviș-urile absolut mi-nu-na-te de la DaPino (au și local de sine stătător, undeva în zona UBB-ului, deci un mic dejun acolo tot iau eu vacanța asta), în schimb la piscină a fost OMG! Ne-a întrecut așteptările și nu pot decât să vă recomand din inimă o zi aici, poate n-ar fi stricat un articol separat pe tema asta, dar dacă nu-i timpul pierdut, revin cu detalii.

Pe 7 iulie, după cum ziceam în intro, se făcură 10 ani de Cluj, zi pe care ca în ultimii 10 ani am celebrat-o fix în Cluj, ce e drept pe picior de plecare la “marea din munți”, dar n-am ratat ocazia de a face deja tradiționala urcare la Cetățuie. Nu știu dacă mă mai gândesc așa de mult ca în anii trecuți la timpul ce s-a scurs din 2007, căci deja ce mi-e 2007 ce mi-e 1997 și cum ziceam și pe Instagram: “The bad news is time flies. The good news is you’re the pilot”… N-aș mai dezvolta subiectul ca să o dau după numărul acesta frumos de ani, într-o chestie melodramatică, chiar nu se mai cade. Tot ce pot spune e că “Sunt aici. Acum!”

Apoi am plecat la Colibița, dar asta vă povestesc în articolul viitor, pe larg, cum a fost, că am o grămadă de poze dintr-un loc superb al României. Oare l-ați vizitat? Weekendul nostru la Colibița a coincis (din păcate) cu Street Food Festival, așa că n-am putut să ne bucurăm de fiecare zi la festivalul gurilor pofticioase ci doar de seara de duminică, pe spartul târgului așa, dar ne-a fost o fooooame! Camionetta is still the best of the best! Să vă zic că după a urmat cel mai ploios weekend din luna iulie? Nu vă mai zic, las așa. M-a și prins o ploaie pe aici pe coclauri, așa cum n-am crezut că se poate întâmpla, dar nu m-am mirat, nu-s prietenă cu vremea nici duminica. Na, cel puțin a fost un weekend de visare… la mare. Anul acesta nu merg la mare (nu c-ar fi primul sau că ar fi fost o regulăl), dar la anu’, Moamă, deci am umplut jumate de agendă cu cele mai bune variante de vacanțe la mare și cred că le pun pe bilete, biletele în pălărie(a de soare) și fac extragere colo prin ianuarie/februarie, nu altceva.

Ultimele două weekend ale lunii lui cuptor (deci și acesta) le-am dedicat musafirilor, că și așa nu mai primisem vizite de ceva vreme și începusem să le simțim lipsa. Poate unii nu înțeleg exact, dar să ne revedem la Cluj cu lume dragă, să primim oameni pe care să-i plimbăm pe unde credem noi că e frumos, s-a numărat mereu printre activitățile noastre preferate de weekend ;) Chiar acum când voi citiți aici, noi ne revenim după o tură cu oameni frumoși prin zonă…

M-am lungit și chiar am vrut să vă mai povestesc și despre niște cărți frumoase pe care am reușit, nesperat, să le citesc luna asta, dar pentru că se întrevăd altele la orizont și pentru august, cred că le voi lăsa pe toate pentru episodul viitor.

Voi cum stați cu vara?

3 comentarii

    1. Clima de la Cluj este cu mult diferită de cea din Sud sau Vest. N-ai să vezi la Cluj pe cineva speriat de codurile colorate :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.