O lună MAI bună din toate punctele de vedere

N-am crezut că mă va ține darea asta de seamă, dar nu doar că m-a ținut ci chiar a ajuns să-mi placă. Cum perioada anterioară lunii mai nu mi-a fost foarte plină de plimbări, povești și poze, m-am bucurat de alte lucruri, iar asta s-a văzut cam în toate sferele vieții. Că nu m-a ajutat nici vremea este cu totul altă poveste, de care nu prea mai vreau să pomenesc, căci vara bate la ușă cu raze puternice și temperaturi MARI, anunțate pentru weekend-ul prelungit de săptămâna viitoare ;) Recunosc, abia aștept să vină acest weekend lung și mai ales abia aștept să văd pe unde se plimbă lumea cu ocazia lui. Da, va urma perioada aceea frumoasă din social media, cu vacanțe, lume relaxată și imagini minunate de peste tot.

Parcă vara lumea e MAI fericită! :)

În weekendul prelungit de 1 mai am mai dat o fugă la Ineu ca să o botezăm pe Carla, finuța cu nr. 4 în lista minunată la care am ajuns și le dorim tuturor să nu ne facă să ne oprim aici :) Din acest punct de vedere, anul cuprins intre finalul lui mai 2016 și final de mai 2017 a fost fără doar și poate “anul cumetriilor”, al nunților și al botezurilor, un an fericit, în care ne-am distrat mult și ne-am dat seama pentru a nu știu câta oară cum prietenii pot ajunge prin liberă alegere, parte din familia ta, ceea ce vă doresc sincer, tuturor!

Ne-am întors la Cluj chiar de 1 mai și ca să îndulcim drumul ne-am oprit la Felix pentru o plimbare și pentru o gustare. Inițial ne-am gândit să dăm o fugă până în Ungaria, la Gyula, dar ne-am amintit pe drum că noi chiar nu putem trece granița cu mașina încărcată de la Ineu, or crede la vamă că facem contrabandă cu bunătăți :) Așa că, cele două ceasuri petrecute la Felix ne-au lăsat timp să mâncăm o ciorbă și să revizităm lacurile cu nuferi și broscuțe țestoase. Vă recomand să mergeți pe acolo, mai ales că vine vara și va fi minunat să stați tolăniți pe șezlong la bazinele cu apă termală. Totuși, aș evita weekendurile foarte aglomerate, cum sunt cele prelungite, când n-ai loc să arunci un ac printre șezlongurile de care zic. Da, știu că Felix-ul nu arată ca stațiunile balneoclimaterice din Ungaria, dar poate fi, până la urmă, o alternativă mai ieftină. De încercat!

Printre zilele cu ploaie au început să crească temperaturile și la Cluj, așa de tare, că în unele zile m-am plimbat în mânecă scurtă pe malul Someșului, am început să-mi pun pe față cremă cu factor de protecție 50 și să beau limonadă (fără gheață) și desigur să folosesc tot mai des pe Instagram #waitingforthesummer ;) Apropo, planuri pentru vacanța de vară aveți? Căci nu știu de ce, dar îmi pare că anul acesta văd două categorii de călători: cei ce n-au plan deloc de parcă vara e peste 6 luni și cei care și-au planificat vacanțele acum la final de mai început de iunie. De departe, din Cluj, mi se pare foarte la modă, un fel de destinația sezonului Malta (avem și zbor direct, e drept).

Ce mi-a plăcut foarte mult primăvara asta la Cluj a fost peisajul urban încărcat de wysteria, planta aceea mov, extrem de curgătoare și de fotogenică, pe care ori n-am băgat-o eu în seamă până acum, ori pur și simplu nu prea exista prin zonă. Dar anul acesta am văzut-o din belșug și mi-a plăcut AȘA DE MULT că visam la o curte plină de ea. În lipsă de curte, m-am mulțumit cu plantarea florilor în ghivecele de pe balcon, dar asta e oricum o îndeletnicire de final de mai. Acum aștept căldura aceea care să mă facă să stau seară de seară pe balcon la soare și să mă bucur de aer și flori.

V-aș mai povesti de vizita la Gasthof Blick, un loc în care ne-am simțit nemaipomenit și am petrecut o după amiază și o seară de sâmbătă perfecte și de Zilele Clujului, ediția 2017, dar așa de tare mi-aș dori să vă povestesc separat de ele, încât îmi vine să mă opresc aici. Vă las cu melodia câștigătoare a Eurovisionului de anul acesta (o altă constantă a lunii Mai), mai ales că îmi place mult tenta de Fado, ador Fado că vorbește pe limba mea și mă las să visez și anul acesta la Portugalia…

A fost o lună frumoasă! MAI vreau!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.