Dresda – The Phoenix City în 20 de imagini și cam 30 de fraze

Dresda a rămas undeva în urmă, atunci când am povestit despre Eurotrip-ul lui 2015. N-ar fi meritat, știu asta, și dacă aș putea mi-aș cere scuze față de ea și față de întreaga Saxonie, însă prezentul mi-a cam luat-o înainte. Dar, într-un anume fel, mă bucur că vacanța trecută a fost atât de tumultoasă că încă mai am de povestit câte ceva despre ea. Și uite așa, am gândit un articol oarecum croit după modelul celui despre Ljubljana, dar care sper să vă placă cu mult mai mult din simplul motiv că orașul este FABULOS °•.¸¸.•°

DSCF9387

Dresda este un oraș aparte! Inima și capitala landului Saxonia, reprezintă un punct de referință în istoria Germaniei și a umanității. Orașul a fost aproape ras de pe fața Pământului în 1945, când o mare parte a civililor a fost ucisă de către aviația anglo-americană. Se apreciază că au murit de 3 ori mai mulți civili decât la Hiroshima. Necesitatea tactică a bombardării este controversată între criticii militari ai celui de Al Doilea Război Mondial. Dar acest aspect aproape că nu mai contează acum, pentru că Dresda, la propriu, a renăscut din propria cenușă, fiind reconstruită cărămidă cu cărămidă din rămășițele fostului oraș.

DSCF9320

Atmosfera specială din oraș (caracterizată prin contradicția aparentă dintre stilul de viață al unei reședinte regale și centrul cultural cosmopolit) a atras și inspirat nenumarați poeți și pasionați de literatură din întreaga lume. În acest fel, Dresda a devenit unul din centrele literaturii germane, în special al mișcării romantice.

DSCF9348

Este evident, din primul moment în care ai pășit în oraș, că o să decoperi un loc cum n-ai mai văzut, că atmosfera din piețele ei este undeva la limita dintre sumbră și boemă și că TOTUL este imens, așa de imens că nicio fotografie făcută din nu știu ce unghi, nu poate să surprindă tot ce se vede cu ochiul liber. Noi am încercat ;)

DSCF9358

Dacă nu îți plănuiești o vacanță strict în zonă, trebuie să știi că Dresda poate fi vizitată și într-o excursie de o zi, dacă ai baza la Praga, așa cum am avut noi. Între Praga și Dresda sunt cam două ceasuri de condus pe drumuri frumoase și line. Sigur că poate nu îți va ajunge o zi să vezi orașul pe de-a-ntregul, cred că niciun loc nu poate fi văzut doar într-o zi, dar decât deloc, ca să vă faceți o idee, puteți încerca. Bineînțeles, puteți accesa Dresda și de la o distanţă de 205 km, din Berlin sau de la 461 km faţă de Viena.

DSCF9364

Este un oraș înțesat cu locuri de văzut și toate arată minunat de te lasă cu gura căscată. Nu degeaba i se mai spune “Florența de pe Elba“. Din cele mai cunoscute obiective turistice, de neratat ar fi: Theaterplatz, Semperoper, Residenzschloss (Palatul regal), Hofkirche, Kreuzchirche, Frauenkirche (Domul din Dresda), Altmarkt (Piaţa Veche) și Rathaus (Primăria),

DSCF9373

O plimbare intensă prin oraș poate cuprinde cam tot ce am spus în paragraful anterior, dar dacă doriți să intrați la toate obiectivele vă trebuie cel puțin un city break la Dresda… ceea ce nu ar fi o idee chiar rea.

DSCF9379

Dresda poate fi un oraș extrem, dar extrem de romantic… mai ales când plouă :) Chiar doream să vă spun două vorbe despre asta… la Dresda ne-a plouat cel mai tare vara trecută, de ne-a părut bine că avem huse la toate gadgeturile, pulovere peste tricouri, pantofi închiși și umbrele… Nu strică, uneori, să ai în valiză mai multe decât pare că ai avea nevoie. Pentru detalii vedeți aici.

DSCF9386

Probabil cea mai cunoscută panoramă din Dresda. Ilustrează toate ghidurile și pliantele despre oraș…

DSCF9388

Dincolo de culorile închise ale clădirilor din oraș, într-o anumită lumină, ele se pot vedea scăldate în culoarea mierii…

DSCF9390

Și poza mea preferată, cu el, din Eurotrip 2015 ;)

DSCF9403

Zice-se, cel mai luxos hotel din oraș, ce găzduiește toate vedetele ce trec pe aici…

DSCF9424

FC Bayern Munich juca la Dresda și tot orașul fremăta de fani, de se vedea cu ochiul liber cât de iubită e această echipă de fotbal în Germania… Simbol național, nu altceva :D

DSCF9414

Palatul Zwingerlocul meu preferat din Dresda, plus cele mai frumoase grădini zărite în Germania. Motiv suficient să urmeze mai jos un foto-eseu cu el…

DSCF9441

DSCF9448

DSCF9452

DSCF9458

DSCF9461

DSCF9463

DSCF9442

7 comentarii

  1. Parca nu as face o vizita de o zi. Din cate vad in pozele tale si din ce scrii este chiar un oras ce merita sa ii acorzi atentie. Pare foarte interesant si chiar l-as trece pe lista mea.

  2. Foarte frumos, Bianca! chiar m-au surprins pozele! nu am fost inca, insa dupa ce am vazut si citit aici la tine, chiar imi doresc sa vad orasul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.