Eurotrip 2015: pe scurt despre cum am plănuit și ce a ieșit

Prima dată când ne-a bătut gândul unui Eurotrip a fost în 2010, dar cum nu știam atâtea despre călătorii, ne-am făcut un plan a la Magellan și am crezut că o să ne și iasă :) Noroc că ne-am prins la timp că nu-i de noi, dar de renunțat nu am renunțat la idee. Și pentru că uneori nu e nevoie doar de bani și timp pentru un demers din ăsta, ci și de repere clare, undeva pe la final de mai ne-am dat seama că 2015 va fi (și) anul nostru cu Eurotrip-ul.

DSCF8176

Aveam la dispoziție 3 săptămâni de concediu pe care trebuia să le fructificăm maxim și să includem în ele scurt de tot și Ineul. Perioada a fost 1-23 august, în condițiile în care vineri 31 iulie și luni 24 august erau pentru noi zile de lucru. Deci când zic maxim chiar a fost maxim. Începuturile au fost neclare și recunosc că ne-am bazat inițial doar pe perioada 15-21 august când Clau trebuia să fie la Praga la Goldschmidt. Dar odată treaba asta fixată bine pe picioarele ei, am început să ne întindem și să tot lipim vacanței alte și alte locuri. Locuri despre care abia aștept să vă povestesc, locuri care s-au soldat cu peste 4000 de km pe șosea și peste 3000 de imagini pe cardul de stocare. S-au mai soldat și cu împlinirea a peste 100.000 de km făcuți de mine la volanul Kiei și cu cea mai inedită vacanță în doi de până acum. Cu ocazia asta ne-am dat seama că suntem totuși “the perfect team on the road”, că oi conduce eu de nebună, dar am nevoie de un copilot ca mașina de…. benzină, pentru toate drumurile astea. Doar am mai spus eu că „Visul meu nu e să călătoresc, ci să călătoresc… însoțită” :D

love l

Și spre marea mea mulțumire pot spune că planul a ieșit și în teren ca pe hârtie, ba am mai primit și bonusuri (dacă am fost cuminți). Astfel că, am plecat pe 1 august din Cluj, via Oradea (unde pare că devine deja obicei să începem), am stat puțin la Ineu, să ne revedem familiile și prietenii (și se face că ne-am sincronizat cu toții anul acesta), iar apoi a început nebunia asta frumoasă :)

  • Ineu – Gyor (Ungaria de vest)
  • Gyor – Pannonhalma Abbey – Traunsee Lake – Russbach am Pass Gschutt (Austria Superioară)
  • Russbach am Pass Gschutt – Hallstatt – Bad Ischl – Strobl – Gosau
  • Russbach am Pass Gschutt – Salzburg – Munchen (Germania, Bavaria)
  • Munchen (ziua de recunoaștere)
  • Munchen – Neuschwanstein – Hohenschwangau – Oberamergau
  • Munchen – Legoland – Ulm
  • Munchen (ziua de aprofundare) :)
  • Munchen – Nuremberg – Praga (Cehia, Boemia)
  • Praga (ziua de recunoaștere)
  • Dresda (Germania)
  • 3 zile pline la Praga!!
  • Praga – Kosice (Slovacia)
  • Kosice – Ineu
  • Ineu – Cluj (pam, pam!)

DSCF8186

Dacă am un regret în urma acestui tur de forță este acela că nu ne-am odihnit aproape deloc și am simțit zi de zi săptămâna asta că avem nevoie de acel concediu de după concediu, dar știam oarecum că se va întâmpla asta și ne-am asumat întoarcerea bruscă la realitate. (Re)intrarea direct în pâine, cum se spune, despachetatul celor 3 săptămâni de bagaje de toate felurile și nivelul bateriilor pe zero, m-au făcut să bifez și cea mai lungă și nedorită pauză de blog, dar vin ele zilele închise și toamna și stăm la povești atunci…

Între timp, sunt convinsă că unii vă plănuiți vacanțele pentru perioada mai puțin aglomerată din sezon. Sincer vă felicit pentru a nu știu câta oară, că puteți avea vacanța/concediul în ce perioadă doriți, căci pentru noi “sfânta” lună august nu s-a modificat de 10 ani încoace. Și tocmai voi, dacă nu aveți încă ceva sigur și pregătit poate ar trebui să aruncați în ochi peste ofertele last minute. S-ar putea să vă găsiți exact vacanța dorită de multă vreme, cum a fost acest Eurotrip pentru noi ;)

Iar în încheiere vă las cu două din capturile mele favorite de pe drum, capturi care am vrut să cred că mi-au vorbit din viitor, sau cel puțin caracterizează bine sentimentul ce mi l-a dat vacanța asta…

nur2

nur1

6 comentarii

  1. Extraordinare cele două fotografii și mai ales personajele! Să vă dea Dumnezeu mult noroc, multe călătorii și multe fotografii din acestea, peste timp, făcute de alți tineri călători porniți trop-trop prin Europa!
    Și eu sunt convinsă că orașele mari trebuie văzute în două etape: recunoaștere și aprofundare. Cu o eventuală a treia etapă, când timpul o permite: bătut câmpii/străzile fără rost, în căutarea minusculelor detalii extraordinare.

  2. Wow! Stau si ma gandesc, oare cum ar arata bagajul meu pentru 3 saptamani….? Mereu am probleme la capitolul asta, dar niciodata nu am avut o vacanta mai lunga de 2 saptamani (legat), iar cele 2 sapt au fost la sora mea, deci am imprumutat de la ea sampoane, perii, haine, etc :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.