Călătoriți “cu” Tripadvisor?

Mulți din prietenii mei nu abordează nicio destinație fără Tripadvisor, fie că e vorba despre rezervările la hotel, despre localurile unde urmează să ia masa, ori despre obiectivele turistice vizitate. Eu (cu rușine, sau nu, încă nu mi-am dat seama) n-am prea băgat în seamă Tripadvisor până la recenta vacanță de iarnă în Viena și Bratislava, când l-am găsit extrem, dar extrem de util…

trip

Știu, știu că au fost și niște scandaluri legate de unele informații ce s-au regăsit aici, dar luat la modul general cred că este mai degrabă serios. Cel puțin în ceea ce privește un review de hotel sau restaurant, sunt păreri reale ale turiștilor (zic ei că toate sunt reale) așa că n-ai cum să nu le bagi în seamă chiar dacă poate nu toate ți se potrivesc. Am mai vorbit noi despre “fițele” de călător.

Inițal am crezut (nu știu de ce) că n-ai să prea vezi locuri din România pe acolo, dar m-am înșelat amarnic, din fericire. TOATĂ România turistică este pe Tripadvisor. Ba, mai mult, de când l-am descoperit mi-am făcut, de exemplu, o listă cu localuri din Cluj, foarte bine cotate despre a căror existență n-am avut nici cea mai mică idee. Și că tot va urma să scriu eu un articol despre alte localuri unde se papă bine la Cluj (am mai scris unul cu succes acu’s doi ani), am luat câteva locuri noi la testat.

În ceea ce privește hotelurile mi se pare că Tripadvisor facilitaeză foarte mult munca celor care au ales să-și facă singuri rezervările. Știu ce vorbesc, eu sunt unul din acei oameni. De exemplu dorești să faci o rezervare pe această pagină, dar nu ești deloc sigur pe alegerea făcută. Buuun, 5 din 6 persoane îți vor spune că cauți hotelul pe Tripadvisor și abia mai apoi să faci alegerea.

Utilitatea mi se pare mai mare în cazul orașelor imense, unde ai de ales între sute poate chiar mii de hoteluri. Poate fi peste puterile tale să îți dai seama care ar merita atenția ta, care ți-ar fi potrivit. Chiar și în București, dacă ai nevoie de un hotel care să-ți îndeplinească toate condițiile, ar fi bine să treci întâi prin paginile Tripadvisor. Poate că e vorba de o cazare pentru delegații de la serviciu sau poate chiar de agrement, oricare ar fi, n-ai vrea să ratezi rezervarea (a se citi a fi înșelate așteptările). Click aici pentru detalii.

Cu siguranță ați văzut pe unele hoteluri, reastaurante sau obiective, acel stiker “recommended by Tripadvisor”, până și Parcul Central din Cluj a primit “distincția” asta anul trecut și lumea a fost destul de încântată de idee. Na, nu-mi explic de ce n-am fost mai receptivă la sugestiile de acolo, dar cum vă spuneam la început, în Bratislava ne-a ajutat foarte mult. Fiind o vacanță practic neplănuită, ne-am consultat cu Tripadvisor pentru orice. Și da, trebuie să recunosc, în cazul nostru a funcționat splendid la categoria “restaurante/cafenele”.

Poate părea un fel de “acum m-am trezit și eu”, dar vă întreb, voi îl folosiți? V-a ajutat să vă organizați vacanțele, faceți rezervările la hoteluri sau să vă hotărâți unde luați masa?

19 comentarii

  1. Ma mai uit din cand in cand, dar nu foarte des, recunosc. Cel mai frecvent ma uit dupa restaurante, chiar zilele astea mi-am facut niste liste cu localuri in zona unde urmeaza sa plec in vacanta de iarna. Cred ca de 2-3 ori m-am uitat si dupa hoteluri, dar asta asa doar ca sa ma convinga de nota de pe booking.

  2. Personal il folosesc destul de des.
    Cel mai mult pentru agentii turistice si hoteluri. Si mult mai putin pentru restaurante unde de cele mai multe ori merg instinctiv. Unde mi se pare mie ca arata bine la momentul cand ajung acolo.
    Pentru hoteluri ma uit pentru a afla mai multe informatii legate de locatie, apropierea de diverse obiective turistice, siguranta zonei si existenta unor localuri unde sa mananci. Nu ma intereseaza prea mult descrierea camerei, cat de confortabil era patul sau daca avea un capac de wc ieftin( asta era un review citit de curand pe booking pt un hotel din Lisabona). Astea sunt detalii mai putin importante pt mine. Si in plus detalii subiective.
    Pentru agentii ma uit de fiecare data cand avem nevoie de o agentie locala pt organizat excursii mai scurte sau mai lungi. Gasesti informatii interesante legate de calitatea transportului, ce masini folosesc, calitatea ghizilor si cel mai important sa vezi daca se plange sau nu cineva de tepe. In mai de exemplu mergem in Uganda si agentia locala cu care colaboram e destul de recenta pe piata. Ce m-a convins sa le dau o sansa au fost parerile de pe tripadvisor. pana acum s-au comportat bine. sa speram ca si odata ajuns acolo va fi la fel.

    1. Pentru hoteluri mi se par mai ok părerile ca pe Booking de exemplu, unde chiar sunt de tot râsul :)) Este util Tripadvisor-ul, l-am testat puțin și acum la Londra pentru localuri și obiective, căci cazare am avut. Dar faptul că îl consult pentru Cluj mi se pare deja mare lucru :)

  3. Mă mai uit uneori la hoteluri, înainte de a face rezervarea pe booking. Nu prea stau să citesc impresiile, dar mă uit la toate pozele făcute de turişti în hotelul respectiv. În rest, la obiective turistice sau restaurante nu prea.

  4. Nu l-am folosit decat atunci cand am cautat ceva pe Google si am primit un rezultat de pe el. Ceva informatii despre transport in comun, nicidecum review-uri de hoteluri sau restaurante sau cafenele. Fiind prietena buna cu Airbnb, nu ma prea intereseaza review-urile de pe alte site-uri pentru ca pe Airbnb nu alegem hoteluri sau pensiuni si oricum acolo sistemul de rating si review-uri e OK. Daca vreau recomandari de localuri, le cer pe blog. La Praga, de exemplu, am primit o gramada si chiar am tinut cont de vreo doua-trei si nu mi-a parut rau.

    N-am folosit multe dintre serviciile site-urilor importante in calatorii, cum ar fi booking, tripadvisor sau altele de care nu-mi aduc aminte. Daca pozele imi inspira incredere, daca e curat si sigur, chiar e ok. N-am dat niciodata gres.

  5. Eu eram destul de reticenta si cu Booking.com, pentru ca eu nu prea ma iau dupa recomandarile altora, ca daca ar fi fost dupa ele, cred ca nu mai vizitam mai nimic din Romania :)) Dar dupa ce am gasit o super-cazare in Polonia, acum verific mai intai Booking-ul. Il folosesc doar pt cazare si ma uit la pret, amplasament si poze, deloc la review-uri. Tot pt cazare, in Romania, m-am uitat mereu pe turistinfo. Tripadvisor-ul inca nu ma atrage, dar cine stie daca si cand m-oi razgandi? :)

  6. Booking.com, airbnb, tripadvisor, housetrip…+ bloguri. Pe toate le folosesc atunci cand imi planific o vacanta. Portia de fiecare variaza: in unele cazuri gasesc suficienta informatie pe bloguri si doar o verific in treacat pe tripadvisor, altdata tripadvisor e cel care-mi genereaza cele mai multe idei despre ce ar cam trebui sa vizitez.
    Legat de cazari, intotdeauna caut si pe booking si pe airbnb, iar pentru hoteluri, pentru mine conteaza mult comentariile celor care au fost deja acolo si scriu pe tripadvisor.

    1. Nu ai pățit să citești păreri total irelevante pentru hoteluri? Eu mereu pățesc și mă gândesc dacă mă iau după ele sau nu :D

  7. sa stii ca eu de cate ori am ignorat cu gratie ce zicea la Tripadvisor :D am regretat. asa ca acum sunt tare atenta. mbine, carcotelile inerente ale turistilor nu le iau in seama, dar plangerile importante si repetate, precum si modul in care raspunde administratia hotelului sunt lucruri de observat si de notat!

  8. Eu am folosit foarte mult tripadvisor in cateva vacante, pentru cazare. Aleg pe booking si verific cu tripadvisor, practic cu el iau decizia finala. Si l-am mai folosit pentru localuri mai de curand, la noi in tara si la Praga. O sa-l folosesc mai mult de acum si pe partea asta, mai ales pe telefon, pe PC mi se pare din ce in ce mai prost.
    Imi plac aplicatiile lui pentru telefon, pe orase (“Oras” City Guide), dar nu am apucat inca sa le folosesc sa vad daca sunt doar promitatoare sau chiar sunt bune de ceva :)

  9. Eu l-am descoperit cu ceva ani in urma, pe cand cautam cazare pentru Budapesta si de atunci am devenit fan. Citesc mai mult recomandari legate de obiective turistice (majoritatea comentariilor sunt foarte pertinente si documentate cu poze), iar in ultima perioada si comentez intensiv. Cand dau de servicii ok, mi se pare o modalitate buna de a “recompensa” oamenii de acolo recomandandu-i mai departe. Iar reclamatiile au mai multe sanse sa fie rezolvate daca sunt expuse intr-un spatiu public.
    Ah, si inca o chestie faina cu care merita sa te joci: harta locurilor vizitate. E usor de intretinut si ofera niste statistici dragute.

    1. Harta locurilor vizitate pot să spun că îmi place cel mai mult de pe Tripadvisor și îmi place să mă uit și peste hărțile altora să văd pe unde au circulat și ce au văzut :))

  10. Am calatorit destul de mult prin lume si folosesc des Trip Advisor-ul pentru a ma informa.
    Dar, la randul meu, ii informez si eu pe altii – am 11 comentarii (doar) pe Trip Advisor, toate pentru zone din afara Europei si am pentru ele circa 14.000 de cititori, fiind in top 10% cei mai cititi din Bucuresti (marea majoritate a cititorilor fiind straini). Poate comentariile mele va vor ajuta si pe d-stra, pe romani, pentru planurile de vacante – http://www.tripadvisor.com/members/Madi_Paul
    Pentru Bianca: a ajunge in Bora Bora (din Polinezia Franceza) pare un vis irealizabil, dar, doar pare…daca iti doresti ceva enorm, intotdeauna acel “ceva” se va indeplini. iti spune asta cineva care si-a indeplinit, printre alte visuri, cel mai arzator dintre ele si a ajuns de 3 ori in Polinezia Franceza, unde sunt frumuseti si minunatii si mai uimitoare decat Bora Bora. Ca un fapt divers: in toata Polinezia Franceza vin, intr-un an de zile, tot atatia turisti cati vin in Hawaii in doar 1-2 saptamani…
    P.S. Sunt proaspat membru junior pe “Plimbarici” si ma cheama Lemurianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.