Tianjin, un Beijing mult mai mic

Pe lângă Beijing și alte locuri de care a mai povestit Clau în articolele trecute despre China, a reușit într-o zi superbă de primăvară chineză cu 35 de grade, să ajungă și la Tianjin. Eu auzisem de el acu’s câțiva ani cu ocazia CM de gimnastică. Știam că este un oraș imens (ca în China tot ce e mare e cu adevărat mare), dar faptul că se află foarte aproape de Beijing face ca el să pară un loc mult mai mic decât în realitate. Azi am ales să vă arat 15 imagini din orașul acesta, care mi-a plăcut foarte mult… vizual, parcă mai mult ca uriașa capitală chineză.

DSCF9441

Dacă nu știți cum stă treaba cu acest Tianjin, via wiki am aflat următoarele: “Tianjin (天津 în chineză, Tiānjīn în romanizarea pinyin) este unul dintre cele patru municipii ale Republicii Populare Chineze. Ca toate municipiile din China, Tianjin-ul are statut de provincie, fiind al doilea nivel administrativ după guvernul central. Populația municipală este de 10.240.000, dintre care aproximativ 5 milioane trăiesc în mediu urban. Municipiul este situat în nordul Chinei, fiind mărginit de Beijing, capitala națională, la nord, și de Provincia Hebei în nord-est, sud și vest.” Deci dacă ajungeți la Beijing, musai o tură cu trenul lor de mare viteză (repet: în China tot ce e mare e cu adevărat mare) până la Tianjin ;)

DSCF9468

Din ce mi-a povestit Clau, dar el este oricum super îndrăgostit de trenuri, drumul cu trenul din imaginea de mai sus este un MUST!  E un fel de avion care nu merge prin aer ;) Iar din acest fel de avion “aterizezi” în orașe cum e cel de mai jos… Plimbare plăcută!

DSCF9412

DSCF9414

DSCF9415

DSCF9417

DSCF9422

DSCF9429

DSCF9433

DSCF9438 DSCF9443

DSCF9446 DSCF9447

DSCF9464 DSCF9453

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.