Visând la… Plitvice

Da, îmi spun totuși că anul acesta va fi anul Croației. E ca și în zicala “îi vine rândul”. Croația, pe care vreau o vizitez și pe ale cărei coaste visez să mă pârlesc la soare, îmi vine în minte și în planuri cu ceva dincolo de stațiuni frumoase și mare albastră, și anume cu un parc rupt din rai… Plitvice!

a_55444174-a

Parcul Național Lacurile Plitvice este cel mai vechi parc național din Europa de Sud-Est și cel mai mare parc național din Croația. Situat la jumătatea distanței dintre Zagreb și Zadar, el se întinde pe aproape 29.685 hectare, dintre care 200 reprezintă lacurile propriu-zise. Parcul național Plitvice a fost înființat în 1949 și este situat în zona muntoasă carstică din Croația centrală, aproape de granița cu Bosnia și Herțegovina.

croatia_plitvice_2012_hotel_grabovac_3_-3111-3

Visez așadar la Plitvice atât în sensul propriu cât și în cel… metaforic al cuvântului. Arată-mi o apă verzulie sau albăstruie și o cascada pe lângă o vegetație luxuriantă și eu deja am ajuns cu gândul în Plitvice cu viteza luminii. Am auzit că aș avea nevoie de cel puțin o zi acolo. Una mi-ar fi suficientă să-mi potolesc imaginile astea colorate de pe retină, care nu mă lasă să văd bine alte destinații. Deci Plitvice va fi ținta unei vacanțe de vis la croați. (Cazare Plitvice)

3-plitvice

Alte articole despre visele mele de vacanță puteți citi aici. Sper ca pe viitor rubrica să crească mare și frumoasă, iar eu să bifez toate visele ;)

sursa foto

14 comentarii

  1. Bianca, eu am fost anul trecut si a fost minunat! da, ai nevoie de o zi ca sa fie plimbarea cat mai placuta. E de preferat sa eviti weekendul, cand e plin; eu am patit-o. Iar cat despre traseu, recomand sa-l incerci pe cel mai lung: ajungi sa vezi toate lacurile si chiar merita! vacanta placuta!

  2. Foarte frumos este la Plitvice, eu am fost acum 4 ani si a fost de vis. Sunt foarte organizati si traseele sunt echilibrate, dar ce escoperi acolo. In rest despre Croatia, numai de bine, se simte ceva din rigoarea nemteasca fara a stirbi farmecul unei tari aflate pe coasta unei mari. Eu m-am indragostit de Split si am promis sa revin pentru a vedea cealalta jumatate ( si poate mai bag o tura de Plitvice).

    Asa ca sa ai o vacanta frumoasa iti doresc!

  3. N-am fost la Plitvice, dar am fost in alt parc din Croatia: Krka. Foarte, foarte frumos si acolo. Cascade, culori superbe ale apei, seamana foarte mult cu Plitvice, poate de-asta nu mor de nerabdare sa merg si acolo. Dar poate odata, cand m-oi intoarce in Croatia, ma opresc si la Plitvice :)

  4. am fost acum trei ani si am ramas impresionati.
    este un loc in care m-as mai duce inca o data fara sa ezit.
    trebuie musai sa mergi annul asta

  5. Mama, mama! Am mai auzit de Plitvice, dar nu stiam exact ce e cu el. Insa dupa ce am vazut pozele astea si am citit articolul tau, clar ajunge pe lista de To see in this lifetime. Abia astept sa vad pozele tale de acolo. Happy traveling! :P

  6. Aia-i destinația mea pe anul ăsta. August, țop cu bicicletele după noi, un mini euro trip cu Croația all inclusive! :))) Bun, oare știe cineva dacă la Plitvice se poate merge cu bicicleta? Altfel, plajele Croației să fie, Bia!

    1. @Loredana Numai ce m-am intors de acolo. Sincer, nu recomand bicicleta pentru drum, nu am vazut sa fie pista, iar pe sosea se circula infernal, plus sa sunt destul de multe serpentine. Daca mai pot sa te ajut cu informatii, imi gasesti adresa de e-mail pe pagina de contact a blogului :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.