September blue

Știu și eu că practic e toamnă de pe 22 septembrie, dar atunci când plouă aproape zilnic, e rece de nu mai pot sta în casă fără șosete, soarele îl văd tot mai rar, iar ziua se scurtează frustrant de tare, mie și tuturor celor de pe wall-ul meu de facebook, ne vine să zicem că e toamnă…

P1330359

În septembrie 2007 m-am angajat prima dată și chiar am simțit că acel septembrie a fost un fel de “the End of an Era”, plecasem cu adevărat de acasă.

În septembrie 2008 m-am gândit cel mai serios că drumul pe care plecasem cu un an în urmă, nu e cel mai bun și că de fapt, acel moment era în sinea lui “the End of an Era”. Începeam să mă modific destul de tare ca om.

În septembrie 2009 mă pregăteam să plec în Franța, fără să știu că din acel septembrie urma să intru în ceea ce am numit mai apoi “the beginning of an New Era”. Am plecat fără să privesc în urmă, deși știam că va fi pe o perioadă determinată.

În septembrie 2010, după o vară grea și câteva modificări importante, mai ales în sfera profesională, mi-am zis că, de fapt, acela e momentul de “beginning of an New Era”. Doamne cât mă înșelam!

În septembrie 2011, am încercat marea cu degetul pe mai multe țărmuri, dacă pot spune așa, eram modificată gata ca om și “ready for an New, New Era”. Yes, right! NOT!

În septembrie 2012 am cam suferit ca un mâț în ploaie și cred că niciodată nu m-am plimbat mai mult eu cu gândurile mele decât în acel septembrie. Nu a fost the best period of my life și am zis că, la naiba, nu eram deloc “ready for an New Era” darămite “for an New, New Era”. M-am întreabat tare des, cine sunt și încotro mă îndrept!

În septembrie 2013, cred că “there are no New or Old Eras”, însă “there are New and Old Us” și că, niciodată nu putem fi siguri de nimic, dar asta nu contează, atâta timp cât creștem cu fiecare etapă, atâta timp cât simțim noi că suntem mai “upgradați” cu fiecare toamnă care trece. Pentru că da, eu de când mă știu număr toamnele, nu primăverile și poate exact din acest motiv mă melancolizează ATÂT de tare…

P1330352

15 comentarii

 1. Păi, în cazul ăsta, ai avea nevoie ca acest septembrie să-ți fie unul al ne-căutărilor, ne-întrebărilor, ne-începuturilor… doar să fie! Să fim melancolici nu e rău, doar să existe o măsură…
  O toamnă frumoasă să ai, Bia! Așa, cu soare în păr, și în pririvi, și-n suflet, ca și-n poza ta… :)

  1. Jur că îmi doresc ca acest septembrie să-mi fie unul al ne-căutărilor, ne-întrebărilor și ne-începuturilor… Numai că… numai că :)) Om trăi și Om vedea ;)

 2. Tu stii ca mie imi place foarte tare toamna, dar anul asta nu stiu ce s-a intamplat, ca parca n-as mai fi vrut ca vara sa se termine.
  Vremea s-a stabilizat aici, e inca soare, cald, chiar vara in toata regula (cel putin saptamana asta) insa totusi mie personal imi miroase a toamna…. Poate o fi din cauza ca anul asta voi numara a 30-a toamna?! Nu stiu….

  1. Eu mă mir sincer și mă bucur pentru voi în același timp, că aveți vreme bună și soare și cald… La noi nu știu ce s-a întâmplat, adică a venit toamna atât de brusc, e atât de rece afară mai ales seara și dimineața și plouă de peste o săptămână destul de mult. Inevitabil compar cu anii trecuți când a fost de 100 de ori mai frumos la început de septembrie…

 3. Îmi place orice anotimp, cel puţin încerc să mă împac cu firea fiecăruia, chiar dacă unele sunt uneori mai nesuferite. :) Oricum, poate că a venit toamna asta mai devreme, dar cred că doar aşa, să anunţe că de fapt va veni la un moment dat şi se va instala. Cu siguranţă, vor mai fi zile calde, frumoase, care ne vor îmbia la plimbări, dacă nu la călătorii îndepărtate. :) O toamnă frumoasă, Bia, aşa cum o doreşti!

  1. Mulțumesc la fel, Mira… sper și eu într-o toamnă frumoasă și ceva mai caldă decât zilele astea de început de septembrie :D

  1. Au fost cam pline de poezie, daaa, toate, din copilărie și până în prezent… dacă sunt născută toamna se pare că destinul se pricepe să facă pe interesantul cam tot în vremea asta :))

 4. Nu-mi dau seama dacă ai o memorie extraordinară sau ţi-ai notat undeva toate erele, însă în orice caz e remarcabilă constanţa schimbărilor de septembrie :)
  Eu nu prea număr, nici primăveri, nici toamne… şi dacă mă întrebi, habar n-am ce făceam anul trecut pe vremea asta :D Mă simt cam aeriană prin anii mei :))

  1. :)) Nu le notez, dar uneori țin minte chestii (de multe oi inutile) cu o exactitate autistă :) E de bine zic eu, Clau mă mai intreabă lucruri de genul: “Bia, când ne-am luat noi, un anumit obiect, de ex?” Și de obicei îi spun luna și anul chiar dacă e o chestie ce o avem de… 7 ani, să zicem :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.