Cât de sus, cât de interior? Răspunsul la Maramureș International Balloon Fiesta

Cine crede-n zbor e stăpân peste zare, zice Lucian Blaga, iar eu i-am dat dreptate din primul moment, apoi, desigur, am citit probabil cea mai frumoasă și metaforică carte despre zbor, Pescărușul Jonathan Livingstone și am aflat că fiecare are zborul său, conștient sau nu, pe cer sau nu, în interiorul sufletului său sau… nu-l va simți niciodată.

480240_372458302830316_830692412_n

Nu știu alții cum sunt, dar eu ador să zbor, momentul acela când avionul se desprinde de sol este momentul meu favorit din tot zborul. Prind aripi la propriu, aripile avionului sunt aripile mele. Odată chiar m-am gândit dacă nu cumva avionul zboară pentru că toți cei din interior au aripi. Sigur că nu, dar cât de frumos ar fi…

Aș zbura prin orice mijloc, vreau să sar cu parașuta cândva, vreau să fac bungee jumping deasupra unei apei, vreau să merg cu elicopterul, cu parapanta și cu tot ce îmi pune aripile în inimă. Am făcut parakiting deasupra mării în Corfu, iar peste aproximativ două săptămâni voi face o călătorie cu balonul cu aer cald, deasupra Maramureșului. Mă duc la Fiesta, asta pentru că nu, nu aveam pe lista aia de chestii de făcut până împlinesc 29 de ani, zborul cu balonul, dar îmi pare bine de potrivire, într-un octombrie, înainte de ziua mea, o să zbor cu balonul.

208024_372503342825812_1710961970_n

John Balon Sky Team și Asociația SENS, cu sprijinul Aeroportului International Baia Mare organizează cea de-a treia ediție a evenimentului Maramureș International Balloon Fiesta, în primul weekend al lunii octombrie (3 – 6 octombrie). Se vor reuni la Baia Mare anul acesta 22 de echipaje din: Olanda, Belgia, Anglia, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Ungaria, Ucraina, Moldova și România.

Unde?

 • Din Aeroportul Baia Mare se face decolarea, în funcție de condițiile atmosferice.
 • Ca să vă faceți o idee despre locație și zborurile anterioare urmăriți pagina de facebook a evenimentului

Program și Tarife:

 • În cadrul Fiestei vor fi șase sesiuni de zbor, vineri, sâmbătă și duminică, dimineața și seara. Programul pentru zborurile libere: zbor de dimineață, aproximativ la ora șapte dimineața și zbor de după amiază, aproximativ la ora 17.
 • Sâmbătă și duminică, între orele 17 și 20 vor exista două sesiuni de zbor captiv – ridicări în balonul ancorat, prețul fiind de 25 lei.
 • Un zbor liber durează între 45 și 60 de minute și costă 400 lei, prețul este fix, indiferent de vârstă și numărul de doritori.
 • Copiii pot să zboare, la zbor liber, doar dacă au peste 9 ani, iar cei mai mici de această vârstă pot zbura la zborurile captive.

Vrei să zbori?

 • Rezervările se pot face prin email la rezervări@johnbalon.ro, dar pentru orice detalii puteți lua legătura cu Loredana Ionescu, unul dintre organizatorii evenimentului.

551276_517638471645631_1802735887_nCu cine mă văd la Fiesta? Eu voi fi la Baia Mare, vineri 4 octombrie 2013, de la prima oră  ¸.✿´´¯`•.¸¸. ི

6 comentarii

 1. Am citit despre Fiesta din Maramures pe blogul Mirei, Calatorii la Singular si cum i-am scris si ei, mi se pare geniala experienta :). Clar o chestie care as vrea s-o incerc candva. In Maramaures nu prea am cum sa ajung in octombrie, dar sunt convinsa ca peisajele vazute de sus din balon vor fi minunate.
  Sunt si la mine in regiune zboruri cu balonul, deasupra castelelor, dar preturile sunt cam piperate. Parca nu ma lasa buzunarul si sufletul momentan….

  Oricum vreme faina si o experienta de neuitat iti doresc!

  1. Da, la vremea bună mă tot gândesc și eu, căci la cât de capricioasă a fost toamna asta până acum, serios dacă mă aștept la vreme de poveste… Să vedem, eu sper, oricum va fi frumos tare ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.