Salonul de Carte de la Paris prin Radio France Internationale

Poate vă interesează și pe voi ce se întâmplă zilele acestea la Paris, unde România este invitatul de onoare din acest an la marele Salon al Cărții. Pe pagina de cultură a Radio France Internationale (www.rfi.ro), Luca Niculescu ține un jurnal de Salon cu tot ce vrei să știi despre acestă manifestare culturală de amploare. De la prezențele românești la târg la inadvertențele politice care au apărut și umbresc imaginea României în unul din domeniile care ne ridică, toate sunt cu măiestrie transmise din capitala Franței. Pe lângă asta suntem ținuți la curent cu ce scrie presa franceză și internațională despre prezența României eveniment.

LOGO LIVRE 2013+Dates_NOIR

Puteți urmări Jurnalul de Salon până la finalul evenimentului pe pagina amintită, dar totuși vă recomad câteva articole ca să vedeți cam care este atmosfera până acum:

Cărțile – o altă imagine a României

Prima zi la Salonul de carte (galerie foto)

Hollande la standul României

Salonul de carte de la Paris, ultimele pregătiri

De asemenea puteți asculta în direct de la fața locului tot ce te interesează despre acest subiect, pe Radio France Internationale.

Mi-aș dori din toată inima să pot participa măcar într-un an la acestă manifestare culturală nemaipomenită. Ar fi ceva extraordinar și probabil m-aș simți ca în paradisul oricărui cititor pasionat. Să vedem ce ne mai rezervă viață, însă sper să rezerve odată și odată și niște bilete de avion spre Paris în perioada asta :)

sursa foto

4 comentarii

  1. Hei, exact acolo ma duc eu week-endul asta. Bineinteles fiind in Paris am mai multe planuri, dar scopul calatoriei este exact targul de carte. Sunt foarte curioasa cum e!

    1. Abia aștept, povești, povești, povești :) Mă bucur enorm că te duci, cât de mult aș vrea să-ți spun: “ne vedem duminică la târg, atunci” :)) Eh… poate în alt an :P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.