Primul weekend după mai bine de o lună…

… în care am stat exclusiv acasă s-a rezumat la mult ceai (am pierdut numărul cănițelor și felurilor de ceai savurate), la 2 cărți începute, la câteva episoade din Rick Steve’s Europe (episoadele despre Paris), destul de mult scris și sentimentul că parcă n-am chef să mai plec momentan niciunde, cel puțin nu în martie (să vedem cât mă ține). De fapt, aștept cu nerăbadare momentul când o să mă plimb pe aici pe la mine, pe la colțul ierbii și eventual o să merg să cercetez cum pot urca în cele două turnuri de la cele două catedrale ale Clujului (am avut vreme să mă gândesc la asta azi). Vreau să vină vremea cu adevărat frumoasă, soare plin și verde crud.

Și pentru că mi-au venit cărțile de la Meteor Press, am început și a treia carte. Se numește Rădăcini Nomade de Pius Alibek și începe într-un mare fel. Cred că e momentul să mă retrag cu ea în brațe undeva către pat… iar vouă să vă urez de mâine, o săptămână bună.

Pământul care ți-a învăluit rădăcinile tinere le-a legat de sufletul lui și s-a topit în sângele tău. Îl vei iubi întotdeauna.

Mama care te-a purtat în pântece te-a adăpostit în întunericul dulce, ferindu-te chiar și de lumină. O vei iubi de-a pururi.

Răsfiră-ți rădăcinile. Păstreză-le în suflet. Poartă-le cu tine, așa cum mama nomadă duce în spinare cea mai iubită ființă. Abia atunci întreaga lume va fi pământul tău.

Părăsește pântecele. Deschide ochii și privește mama. Abia atunci o vei cunoaște pe de-a-ntregul.

Nu privi doar pe fereastră. Deschide ușa, smulge-ți rădăcinile și înalță-te în zbor. Abia atunci vei avea libertatea de a iubi toate ținuturile, toți oamenii.

Rădăcini nomade este volumul de debut al autorului Pius Alibek, va urma cu siguranță recenzia. Sunt abia la pagina 72 :)

windyfoto

6 comentarii

  1. Ce weekend frumos! :P
    Si al meu a fost linistit si pe langa casa, desi am reusit sa iau si oleaca de aer. Si tocmai atunci cand mi se pare ca am avut un weekend interesant, nu pot sa scriu pe blog despre el :)) Poate-mi spui si mie cum reusesti:D

  2. @Raluca: :) Nu e niciun secret, adica eu pe Bialog nu cred sa fi scris niciodata “ca trebuie”, toate au venit natural, daca am avut chef am scris, daca am avut ceva de zis am zis… :))

  3. Sunt bune si wk-urile astea “de odihna” in care se aseaza impresiile altor calatorii, in care ne dedicam si lucrurilor pentru care nu exista niciodata timp sau, pur si simplu, nu avem un program decat acela de ne lasa in voia noastra.
    Pare foarte interesanta noua carte.

  4. @Claudia: ai dreptate mare, la noi s-a adunat niște weekend-uri mai pline fara voia noastra neaparat, asa ca A TREBUIT sa avem un astfel de weekend, a fost imperios necesar :)
    Cartea e super, mai am 70 de pagini din ea, poate reusesc sa o termin in seara asta, sa vad ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.