27 de cărți recente despre viața în Italia

Joi seara îmi trimite Diana un link spre cartea asta. În cinci minute mi-o cumpăr, știa ea că s-ar putea să-mi placă, că sunt în “întocmire” de liste cu cărți “întâmplate” prin diverse colțuri de lume, că sunt înnebunită după povești care au prins viață în Franța sau Italia, Provence ori Toscana, Grecia sau Turcia, Japonia sau China, America sau Africa… Abia aștept să-mi trimită cartea, până atunci însă v-am mai pregătit o listută drăguță cu 27 de titluri pentru pasionații de Italia, dar și pentru cei curioși de astfel de cărți. Sper să vă placă și sper să mai primesc de la voi și alte recomandări, căci eu cu siguranțâ vă voi mai face după ce primesc cărțulia minune, care cred să ajungă săptămâna viitoare (Book Depository sunt de aci, din UK și livrează rapid și gratuit unde mai pui că am dat doar 4 euro pe carte, 61 % reducere, mersi Diana încă odată).
Și o mică surpriză: am găsit blogul A Month of Italy, a nimeni altuia decât Chris Brady, primul în recomandările de mai sus, un blog tare frumos, unde pe lângă faptul că are cartea A Month in Italy la vânzare cu un DVD gratuit, mai găsit și o mulțime de informații utile și savuroase despre Italia, dar și o listă ingenioasă Suggestet Reading, rezultat al răspunsurilor la întrebările cititorilor săi, o adevărată sursă de inspirație.
*Cărțile din listă sunt culese de pe Amazon, după ce am citit descriile și am căutat alte informații despre ele pe internet. Desigur, destule se regăsesc și în lista Book Depository, numai că sunt în euro și sunt mai scumpe (poate că o să scriu un articol odată despre Amazon vs. Book Depository, pentru că am încercat ambele variante și ambele îmi plac, deși ambele au plusuri și minusuri).

6 comentarii

  1. O colectie de vis, numai buna pentru calatoriile cu avionul :D Problema e ca mie imi plac as le am asa fizic, sa simt hartia si mirosul lor si de obicei la fiecare calatorie imi iau cate doua carti noi..rezultatul..cred ca trebuie sa-mi transform o camera in biblioteca:D Multumim de recomandari Bia!

  2. @Cris-Mary: si mie îmi place să le am fizic, să le țin în mână și de aceea nu-s mare fan al cărților în formal electronic, abia le pot citi, dar la aceste cărți ai ambele variante :)

  3. @Margie: thank you very much, Margie :) It’s a really big honor for me to see you here, and also I’m glad to discover your interesting blog!! Many kisses from Romania :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.