Satele din Ardeal vs. Satele din Toscana

Azi mă leg de o chestie ce m-a izbit ieri stând şi aşteptând la spălătoria de maşini. Am spălat în premieră maşina la Floreşti şi nu cred că o voi mai face în grabă căci am aşteptat o grooooază de vreme… Numai că eu circul cu aparatul foto după mine, aşa că în acei timpi morţi, am scos aparatul şi mi-a ieşit o poză drăguţă cu o parte de Floreşti.

După ce m-am întors acasă (într-un final apoteotic, cu Kia strălucind) am aruncat un ochi peste pozele făcute în ultima vreme prin satele din Ardeal şi nu mică mi-a fost mirarea să găsesc câteva chiar drăguţe. Poate că ele nu au nimic în comun cu satele din regiunea mea preferată din lume (până acum), Toscana, dar mi-a plăcut să fac nişte scurte comparaţii. Iată ce a ieşit:

“Laguna albastră” (Aghireş) vs. Lago Scaffaiol

Borşa Cătun vs. San Lorenzo

Vultureni vs. Montepulciano

Floreşti vs. Val d’Orcia

Sincer, nu cred că au visat vreodată satele astea să fie comparate cu ce le-am comparat eu acum, dar spuneţi voi (despre cele din Ardeal), nu-s frumoase? :)

Toate fotografiile cu părţile de Toscana prezentate în acest articol le-am luat de aici, un site “toscanez” absolut de vis ;)

13 comentarii

 1. Esti grozava , Bia! Vezi ca si statul la coada are partile lui pozitive?deschide canale nebanuite ,de comparatie si meditatie! :D
  Mie mi-au placut toate fotografiile si cred ca fiecare peisaj din fiecare parte a lumii are farmecul sau specific!

 2. Eu am crescut in Ardeal (la sat) de la 1 an pana la 6 ani. Dupa care m-am reintors acolo in fiecare vara etc.
  Cred ca satele din Ardeal sunt in general frumoase, lumea are case cat de cat ingrijite, toti au gradini mari si frumoase. (Bineinteles sunt exceptii).
  N-am fost in Toscana, dar satele din Ardeal sunt in inima mea :)

 3. Cu mana pe inima zic ca Romania arata MULT mai bine. Cel putin in pozele tale! Daca as avea de vizitat doar uitandu-ma la poze, in Romania as baga banii.

 4. Multumesc mult! Ma bucur ca ati gasit articolul interesant, mai am o idee asemanatoare dar o las pana ma pot ocupa de ea asa cum ar trebui :)

  @Vladimir: se poate ca eu sa fi avut lumina mai buna decat cel care a facut fotografiile in Toscana :)) În Ardeal si soarele straluceste altfel :P

 5. Nu stiu de lumina…dar gratarul stiu ca sfaraie dumnezeieste in regiunea aia :P. Pe mine asta m-a marcat fiindca dragostea mea trece negresit prin stomac!

 6. Chiar interesant articolul, si atat de frumoase pozele, iar intre Vultureni si Montepulciano m-am chinuit sa gasec diferente!
  Bravos!

 7. Eu cred ca este mai frumos Ardealul nostru, doar ca Toscana este ceva mai mediatizata :) Exagerez putin, dar imi place mult tara noastra si mi-as dori tare mult ca tara noastra sa fie mai mult promovata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.