Cu iubire te vindeci… cu ajutor te tratezi

Azi o să vă spun povestea a doi oameni frumoşi. Povestea va fi una care nu a mai fost abordată la mine pe blog, dar despre care am simţi că trebuie să scriu, deşi cei doi oameni frumoşi mi-au spus că Bialog-ul e prea pozitv că să scriu despre o poveste tristă… şi totuşi scriu, pentru că dincolo de tristeţe stă speranţa şi dacă există ceva chiar dincolo de speranţă, este tocmai optimismul şi veselia cu care alegem să trăim.

Cosmin o iubeşte enorm pe Mihaela şi sentimentul este reciproc. Pasul următor este întemeierea unei familii, pas pe care Cosmin l-a făcut când  a cerut-o pe Mihaela de soţie. Toate bune şi frumoase, dacă un “ceva” nu ar sta în calea îndeplinirii planului lor. Este vorba despre o problemă medicală cu care Mihaela se confruntă de ceva vreme şi pentru care până acum nu s-a găsit leacul decât într-un permanent  maraton între spitale.

Mihaela are 23 de ani şi încă de la 9 ani eşte obişnuită cu spitalele. De la o căzătură, şi mai târziu tot legat de aceasta de la o banală operaţie la şold, ea se confruntă cu o infecţie serioasă care nu o lasă să ducă o viaţă normală. Se deplasează greu şi fiecare pas este un chin înfiorător. Iniţial nu s-a ştiut care este cauza infecţiei şi care este de fapt problema fetei, însă după nenumărate intervenţii şi consultaţii costisitoare s-a depistat cauza şi s-a început căutarea remediului. Problema este că de anul trecut Mihaela se simte tot mai rău şi dacă nu face rost de cei aproximativ 9 mii de euro pentru o nouă operaţie şi o nouă proteză, ea nu se va deplasa niciodată fără dureri şi implicit nu va avea viaţa normală la care speră. O clinică privată din Braşov poate face toate acestea pentru ea în schimbul sumei menţionate mai sus. Mihaela spune cu tristeţe că dacă strângea banii pe care i-a dat pe la doctorii în toţi aceşti ani, în zadar, nu doar că ar avea banii de operaţie, dar ar avea bani şi pentru un trai decent mai apoi. Dar… familia sa a chetuit tot ce avea pentru a o ajuta cu operaţii, medicamente şi tot ce are nevoie un om bolnav, pentru o viaţă mai uşoară.

Singura alinare a Mihaelei este în aceste moment Cosmin, care este lângă ea, care luptă cot la cot cu ea şi care nici nu concepe să se de-a bătut în această luptă. Mihaela este totul pentru el şi visele lor de întemeiere a unei familii îi ţin în alertă în permanenţă. Au amânat căsătoria pentru anul viitor pentru că Mihaela se va intrena în luna martie şi va începe o altă luptă, chiar dacă este în ultimul an de facultate şi chiar dacă nu are încă banii necesari intervenţiei chirurgicale. Cosmin o încurajează, a scris despre cazul ei, a răspândit vestea şi acum aşteaptă… aşteaptă ca cineva să devină puţin mai sensibil la povestea lor şi să-i ajute să îşi ducă lupta pânâ la capăt.

Puteţi citi întreg cazul Mihaelei aici, iar dacă doriţi să faci o donaţie o puteţi face în acest cont bancar: RO 86 RNCB 0748095184040001 deschis la Banca Comercială Română Galaţi, Sucursala Port, gândindu-vă că numai cineva care nu se poate deplasa normal conştientizează cât de vital este să poţi face o acţiune atât de simplă.

Foto

Eu le doresc şi pe această cale să nu renunţe la luptă, să nu renunţe unul la celălalt şi mai ales să spere că într-o zi toate aceste vor fi doar o amintire, doar o încercare, doar un episod de povestit nepoţilor atunci când doresc să le dea un exemplu pozitiv şi o lecţie despre curaj. Baftă şi sănătate multă!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.