Un strop de romantism

Romantismul nu este o boală, chiar dacă mulți se comportă ca și cum ar fi. Romantismul este o parte esențială a unei iubiri, o poveste de dragoste nu poate exista fără o latură romantică prin excelență și tocmai de aceea mi se pare că a respinge din start romantismul înseamnă a rupe din paginile unei povești de iubire. Ce pierdere!

Per ansamblu iubirea nu înseamnă numai asta, evident, dar ce nu înțeleg este de ce nu ar însemna și asta, de ce unii refuză iubirea romantică?

Dacă e să mă întrebați pe mine, pană acum, după o grămadă de ani de relație, cred că cele mai frumoase amintiri le am din episoadele romantice pe care le-am trait (și pe care încă sper să le mai trăiesc). Acelea sunt părțile de povestit jurnalelor, de zâmbit pe sub mustață chiar și când te cotropește o tristețe nemărginită.

A fi romantic nu înseamnă numai ciocolată și inimioare roșii de pluș, băut cu același pai din același pahar sau ținut de mână pe sub masă, plimbat sub clar de lună, făcut dragoste pe un pat de trandafiri și trimis SMS-ul siropos in fiecare dimineață. Nici vorbă (cel puțin după mine), nu doar asta înseamnă să fii romantic.

OK și atunci voi o să vă întrebați… ce o fi însemnând, frate să fii romantic, dacă nu exact ce ne învață toate filmele americane și mai ales sud americane (aka telenovele, căci cred că de aici li s-a acrit bărbaților de romantism)?!?

Păi o iubire romatică ar putea fi aceea în care cei doi folosesc busola numai pentru a-şi măsura rătăcirea (ador acest citat din Stepa memoriei). Și mie îmi ajunge această definiție.

Foto

6 comentarii

  1. Nu sunt o romantica de felul meu, insa cred ca ai dreptate. Si femeile, si barbatii au nevoie de un strop de ratacire, doar pentru a se ragasi, mai puternici, in celalalt.

  2. Si eu sunt romantica si iti dau perfecta dreptate. Mie nici buchetul de flori nu mi se pare romantic daca nu vine la pachet cu alte si alte lucruri…exact ce spui tu in definitia de la final. Asa vad si eu romantismul. :)

  3. Ioiii , Bia….eu te vad romantica pana in maduva oaselor….nu stiu de ce…dar asa te percep eu! :)
    Eu mi-am infranat romantismul , demult , pentru ca sa il redescopar si sa il consum cu o fervoare de care nu ma credeam in stare .Si sti ce?Mi se rupe despre ce cred ceilalti referitor la romantismul meu si visarea de cai verzi pe pereti…e atat de bine ;)

  4. Cred ca romantism inseamna orice gest facut din dragoste pentru celalalt: un buchet de flori, o cafea dimineata, o cina gatita, un drum la farmacie cand raceala este in toi + ceaiuri cu lamaie. Romantic poate fi si spalatul geamurilor, daca stii ca celuilalt nu-i place sa faca asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.