Înfloresc grădinile

Chiar dacă internetul ne zice că de săptămâna viitoare temperaturile vor scădea și că vor veni frumoasele ploi de primăvară, săptămâna aceasta Clujul s-a îmbrăcat mai subțire. Am avut parte chiar și de prima sâmbătâ (după un lung șir de 3 la număr) în care stropii de ploaie și-au făcut apariția abia pe la 7 seara când deja eram în casă. Dar și așa, mirosul de ploaie călduță mi-a prins bine… nu mai e cale de întoarcere, am scăpat de cojoacele groase. Iar la Cluj, în sezonul ce tocmai s-a încheiat, am simțit cojoacele alea, parcă mai grele ca în alt an.

Vineri, la cele 19 grade cu tentă de 20, am urcat până sus la Cetățuie, așa că într-un slalon printre musafiri și alte sarcini ale zilei. Am petrecut o oră pe bancă citind cu soarele ” în cap”, încărcându-mă ca o baterie.

Sâmbătă după o dimineață care s-a prelungit până pe la 3, am petrecut o după amiază la Tarnița. Vânt călduț, apă, nori, apoi soare, apoi iar nori, dar o lumină difuză ce anunța apropierea căldurii a invadat toate pozele pe care le-am făcut. Din păcate, față de anul trecut, locul mi s-a părut parcă mai împânzit de buruieni, dar totuși frumos, inexplicabil. E minunat să ai așa un loc la 20 de minute de Cluj, un loc în care să dai o fugă total neplanificată.

Înfloresc grădinile, cerul s-ar putea să nu fie în fiecare zi ca oglinda, dar fiecare rază de soare ne aduce mai aproape de vară. Și ce mult îmi place mie vara…

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.