Sidari-Apraos-Kouloura-Kerkyra

După prima zi petrecută în minunata stațiune Agios Georgios se împunea ca măcar următoarele două să le petrecem descoperind insula. Aceasta s-a dovedit până la urmă marea frumusețe a insulei, traseul prin aproape toate stațiunile mari. La fel ca o mare metropolă care merită descoperită la pas și Corfu merită descoperită stațiune cu stațiune. Noi am avut baftă că venisem cu mașina, dar cei mai mulți și-au închiriat mașină pentru acestă activitate. Pierdeai mult dacă nu făceai un astfel de traseu.
 
Întâi noi am mers spre Sidari ca să vedem celebrul Canal D’amour în ale cărui ape dacă te scalzi împreună cu jumătatea cică rămâi împreună pentru totdeauna (când am fost acolo nu am știut, dar am aflat acum). Sidari oricum e o stațiune frumoasă și destul de mare. Apa a fost mai caldă decât în alte locuri, dar din păcate nu a fost chiar așa de limpede. În Canal însă culoarea a fost uluitoare, totuși puțini s-au încumetat să coboare pentru o baie…
 
 
Am continuat pe traseul Roda-Achavari-Kassiopi cu o oprire la poate cel mai minunat loc din Corfu, plaja Apraos. Aici am descoperit o apă minunată, caldă și foarte albastră. Ne-am promis că în una din următoarele zile o să venim să facem baie aici. Nu am mai răbdat și am venit chiar a doua zi.
 
 
Următoarea orprire a fost Kouloura plină cu bărcuțe colorate și cu yacht-urile private unde glumele gen “Unde l-ai parcat pe al tău” nu se mai terminau. Aici am văzut și cel mai sweet baby ever căruia i-am făcut o poză cu toate rugămințile lui Clau să nu mai fotografiez copii străini că poate părinților nu le place. Eh… ai un copil frumos, ce să nu-ți placă?
 
 
Ținta următoare a fost Kerkyra, un oraș încântător pe care nici nu cred că-l pot descrie în cuvinte. Ne-am mai întors încă de două ori până la plecare aici și de fiecare dată mi s-a înfățișat ca o Veronă italiană fără cusur. Asemănările mi s-au părut mult prea mari, atmosfera mult prea similară, dar per ansamblu orașul capitală a insulei Corfu s-a dovedit a fi o bijuterie remarcabilă.
 

8 comentarii

 1. Din cate vad eu pe la tine (si pe la multa lume de altfel), Grecia e superba. Inca nu am ajuns acolo, dar mi'ar placea sa'i prind gustul. Pacat totusi ca s'a banalizat putin, fiind de ani intregi in topul destinatiilor celor mai frecventate de romani, avea mai mult farmec cand era pamant "virgin"…
  Ma bucur ca ai avut o vacanta faina! :)

 2. Frumos! Ultima statiune chiar seamana tare cu Italia … mai ales dupa strazi si obloanele geamurilor :). Eu credeam ca in Grecia peste tot sunt albastre.
  Frumoase locuri si fotografii!

 3. @Vulpitza: :)

  @Barbie: da, s-a banalizat puțin mai mult, ai dreptate… dar totuși insulele, cum e și Corfu mai păstrează ceva din savoarea Greciei. Tocmai de aceea nu am mers pe continent în ceva stațiule mega populară și plină de români :)

  @Wind: Te-ai întors din Corfu? Aștept impresii :)

  @Monica: îți doresc să ajungi și tu pe acolo :)

  @Alicee: Kerkyra e Italia pură, Corfu e o fostă colonie administrată pe vremuri de Veneția, de aceea seamănă izbitor :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.