Cât costă o secundă de fericire?

Nu am răsfoit o revistă glossy de secole. Contrar a ceea ce ziceau unii nu am fost o cosmogirl. Citeam pe vremuri UNICA și atât (mă relaxa), de 3 ani am renunțat, am alte priorități și nu mă mai poate relaxa o revistă. În plus multe sunt foarte scumpe, nu vreau să dau 10-15 lei pe o revistă când la prețul acesta îmi cumpăr o carte.
 
În fine, mi-am luat zilele trecute la ofertă 2 reviste. Două la preț de 6,5 lie. CSÎD și The ONE. La The ONE nici nu puteam să-i văd coperta, dar ajunsă acasă am descoperit că era numărul aniversar de 6 ani. Nu cunosc această revistă, știu doar că o conduce Esca, iar asta nu-mi spune mai nimic. Dar, ce vreau să vă povestesc este altceva. Am găsit în paginile ei un interviu cu Teo Trandafir, 2 pagini cu scris mare, atât. Nu mai știam nimic de Teo, doar că intrase în politică și oricum nu am judecat această mișcare, treaba ei.
 
Interviul e simplu, e chiar scurt, dar e foarte bun. Teo mi-a plăcut mereu, de azi îmi place mai mult. Întrebările mi-au părut stupide, unele, dar răspunsurile au fost de fiecare dată geniale. La orice întrebare banală Teo a răspuns complex, la orice aluzie încordată, Teo a răspuns clar și relaxat. Dar mai presus de toate, Teo a răspuns la următoarea întrebare:
 
The ONE: Există lucruri fără preț pe care ai fi dispusă să dai toți banii?
 
Teo: Lucrurile fără preț nu pot fi cumpărate de fel. De pildă fericirea. Cât costă o secundă de fericire? Nu poți să o cumperi, trebuie să o meriți. Fericirea este ceva după care alergăm în fiecare clipă a vieții noastre; ni se întâmplă rar, dar ne place atât de tare, încât continuăm să alergăm după ea. Și de fiecare dată primim cu porția. dacă nu ar fi nor, nu am înțelege soarele, dacă nu ar fi necazul, nu am înțelege fericirea, dacă nu ar fi rău, nu am înțelege ce e bine.
 
Pentru mulți acestea sunt doar truisme aruncate în paginile unei reviste pentru femei, dar nu contează, fiecare poate înțelege ce vrea și fiecare poate răspunde în sinea lui la întrebarea din titlu.

You may also like

10 comentarii

 1. Mie imi placea Teo, dar din momentul in care cu o nesimtire degradanata a spus ca un om poate trai cu 600 de lei pe luna, ca isi cumpara o paine si o imparte pe firmituri si le pune la congelator, astfel incat sa ii ajunga o luna intreaga… nu pot sa ma gandesc la ea, fara sa o injur…

  A inceput sa aiba aura aia de politician ahtiat dupa bani si atat…
  (Cel putin asa percep eu lucrurile)

 2. subscriu la ce a scris Monica mai sus, e usor sa arunci vorbe mestesugite, insa adevaratul caracter al omului iese la iveala mai devreme sau mai tarziu..si pe mine m-a scarbit Teo, nu mai vreau sa aud de ea in veci…si nu a sfeclit-o numai cu comentariul legat de paine, a mai dat cu batul in balta si in alte ocazii sad

 3. Sper ca ai sughitat ieri mult happy. M-am oprit la chioscul de ziare si m-am repezit sa cumpar revista The One. Normal ca nu era niciun interviu cu Teo, cred ca tu nu ai luat ultimul numar happy. Era cel de pe luna iulie si nu am gasit nimic happy. Trebuie sa mi-o pastrezi pana ajung la tine.

 4. Mie-mi place Teo pentru inteligenţa ei şi pentru astfel de cuvinte pe care le spune uneori… atunci cînd i se acordă ocazia

 5. Un om nu poti sa il judeci dupa vorbele sale. E gresit!
  Dupa faptele sale, e insa, cu totul si cu totul altceva.
  Si oricum, nu noi suntem cei care judecam…

 6. @Monica: nu știu ce să zic despre asta, fiecare om cu lipsurile lui, e rău dacă a zis așa ceva, adică îmi pare mie rău să aud asta, dar deocamdată mie încă îmi place, nu e însă târziu să o dea în bară rău de tot….

  @Ioana: te înțeleg și îmi pare rău…

  @Vulpiza: era un număr mai vechi, e vina mea că nu am specificat, dar e pus la păstrare pentru când veniți kiss

  @Evergreen: așa ceva zicem și eu, are cuvintele la ea happy

  @Măi, Robert, tu iar ai dreptate… putem astfel observa cum funcționează o minte de bărbat între atâtea femei care-și dau cu părerea laughing

  @Ana, Daniela, Rafael: happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.