BAC 2010: Limba și literatura română, scris.

M-am amuzat puțin văzând subiectele de la prima probă scrisă a BAC-ului de anul acesta: Limba și literatura română. Nu o să spun că au fost ușoare, dar nu au fost grele, asta e sigur. Pot spune însă cu tărie că au fost frumoase. Și noi în 2003 când am dat am avut parte de subiecte faine la română, dar parcă anul acesta elevii au mai multă libertate ca oricând.
 
Subiectul al doilea și anume: Scrie un text de tip argumentativ de 15 – 30 de rânduri despre omenie, pornind de la următorul proverb: Fapta bună laudă pe om.” este fabulos. Sincer trebuie chiar să nu fi dat pe la școală 4 ani ca să nu fii capabil să-l faci.
 
La fel și subiectul 3 unde le-a căzut “basmul cult”, mai exact cred că particularitățile personajului. Păi aici trebuiau să dea cu “Harap-Alb” și sincer, cine naiba nu știe “Harap-Alb”?
 
Singurul subiect care hai să zic le-ar fi putut pune probleme (celor care nu au deschis cartea înainte de BAC nici din greșeală) este primul. Au primit un text la prima vedere presupun pe care au avut exerciții de vocabular și abilități de comunicare în scris.
 
Și asta a fost tot, cu timp de 3 ore, cu supraveghetori înțelegători și cu mintea la ei. Sunt curioasă de rezultate întâi, apoi și de perlele culese după acest BAC :))

7 comentarii

  1. Prevad o multime de perle. SI desi ai punctat foarte bine:"Cine nu stie de Harap Alb" sa stii ca azi pe strada erau copii care habar nu aveau ca trebuia sa scrie despre Harap Alb. Am ramas socata cat de inculti sunt unii dintre ei.
    GENERATIA X cun s-au autointitulat ei :((

  2. sora mea cea mica a dat azi bacul si ei, care uraste literatura romana i s-a parut usor…deci e ok:)):)):))

    mieeee niciodata nu mi-au palcut basmele…iti vine sa crezi?

    si nici nuvele fantastice:)):))

    si asta mi-a cazut:)):))

  3. mie in 2006 mi-a picat caracterizarea intelectualului si ca sa "ajute" putin au atasat intre paranteze asa: ion, Stefan Gheorghidiuu si Moromete.

    Si poate iti vine sa crezi sau nu, foarte multi l-au caracterizat pe ION :)).. o fi si el intelectual.. :)))

  4. pot sati spun k si eu am dat bac-ul ieri la romana si sincer iti spun… sunt f multi care nu stiu harap alb:)):))…. iti vine sa crezi ca ziceau ceva de balaurul cu 3 capete:)):)) … nu se mai invata ca in alti ani… e incredibil cat de jos s-a ajuns…

  5. Harap-Alb???
    Probabil era vreun blogger renumit sau mi se pare ca l-am auzit cantand la radio in taxi….

    Cred ca o sa fii uimita sa citesti lucrarile de dupa BAC :)

  6. sa inteleg ca ai fost supraveghetor la BAC? :)
    si eu abea astept perlele, deja m-am amuzat cu o parte din perlele francezilor la BAC.

  7. @Veronica: răspund târziu, știu, sorry :*
    Nu am aflat încă perlele :)

    @Monica: nici eu nu eram chiar moartă după basme, dar Harap mi-a plăcut, tocmai de aia când am auzit subiectul am zis că o să scriu despre el :)

    @Laura: :)) pot să cred așa ceva, am văzut și auzit mai grele tot din această categorie :))

    @Anonim: sper că l-ai luat, îmi pare rău că nu-ți știu numele, că te-aș fi căutat pe edu.ro. Oricum, baftă mai departe :)

    @Robert: din păcate mă uimesc din ce în ce mai puține lucruri :(

    @Oana: nu, nu am fost supraveghetor, din fericire ci doar un observator de pe margine :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.