UPDATE: Caravana Gaudeamus 2010 la Cluj

Ieri a debutat la Cluj, ediția a XI a Târgului de carte Gaudeamus

Locație: Piața Unirii – Matei Corvin
Intare: liberă
Orar: de miercuri-sâmbătă (10-19) și duminică (10-14)
 
Am dat pe acolo ieri pe la ora 13 și cel mai probabil că am să dau și azi. Foarte aglomerat nu

mi s-a părut a fi ieri și a fost OK pentru că deși din afară cortul târgului pare mare, înăuntru standurile par înghesuite ca în fiecare an. Cum intri dai la un capăt de Nemira (oferte dintre cele mai bune, cărți de Wilde și Herbert cu 5 lei), iar la celălalt capăt Herald unde mi s-a părut aglomerat și nu am zăbovit.
 
Humanitas avea un stand mic și destul de ascuns, lume multă pe acolo dar nu știu la ce, ofertele sunt cele din magazin, cărți la 5 și 10 lei la fel ca la librărie, mi-a atras atenția o singură carte pe care datorită prețului (nu de târg) nu mi-am luat-o încă.
 
Corint mi-au plăcut, au cărți din biblioteca clasică la 10 lei (Zola and many others), dar și din Leda (care-mi place mult) la 15 lei, mi-am luat o carte mișto pe care o vreau de ceva vreme “La pescuit de somon în Yemen”. Azi sigur mai trec pe la ei :D
 

Rao nu m-a convins, cărți scumpe, nimic care să te facă să vrei să cumperi de la ei, la fel și All sau Paralela 45, sorry. În schimb editurile mici m-au surprins plăcut ca și anul trecut. Edituri ca și Eikon (în plină expansiune) sau Casa cărții de știință, ori Limes sau SemnE (de unde mi-am luat cartea compusă de Mircea Oprean pe baza corespondenței cu Zoia Ceaușescu “237 de zile în mormânt”) au fost la înălțime cu lansări live, cu atutori la stand.
 
Marele stand al ziarului Adevărul a fost cu mult mai puțin vizitat ca și anul trecut când nu se putea străbate până la cărți, măcar acum standul arăta impecabil, ca o adevărată librărie. În contrabalans, standul Jurnalul Național nici măcar nu era amenajat încă, poate o fi azi căci îmi trebuie ceva de la ei.
 
Nu am putut să nu observ absența Poliromului sau :(( sau prețurile ENORME la dicționare și la ghidurile Lonely Planet :((
 
UPDATE: Buuun, deci am fost și azi… mai bine nu mergeam că am dat o grămadă de bani. Azi a fost lume și mai multă deși afară a fost cu mult mai urât, ploua ca toamna, așa că toată lumea s-a bulucit la târg.
 
Eu am plecat acasă cu 7 cărți big grin. Două despre Blaga (deh, pentru școală) Mircea Popa –

Lucian Blaga și contemporanii săi și Traian Pop – Lucian Blaga, ontologia culturii, ambele de la Casa cărții de știință. De la Pro Editura (care avea azi reduceri mai mari ca ieri, sau cel puțin așa mi s-a părut mie) am plecat cu 3 cărțulii pe care le-am ochit de multă vreme: două alcătuite de Frederic Perroud despre două cupluri celebre (Kelly-Rainier și Cerdan-Piaf) și cartea lui Gilles Leroy-Alabama Song (biografia Zeldei Fitzgerald).
 
Și pentru azi aveau standul gata, am trecut pe la Jurnalul și mi-am luat, pentru că le ratasem la apariție, cele două volume din Noaptea de Sânziene a lui Eliade. Și astfel am ieșit rapid din târg pentru că nu mai doream să cheltui niciun leu în plus.
 
La ce îmi stă însă gândul? (au rămas necumpărate): Totul este iluminat – Jonathan Safran Foer și Femeia comestibilă – Margaret Atwood crying Plec să plâng că nu le-am luat, dar asta ar fi însemnat 50 de lei (oricum aveau prețuri de librărie).
 
Cum nemulțumitului i se ia darul… mă mulțumesc cu atât și aștept târgul de la anul happy

You may also like

4 comentarii

 1. Ai o leapşă de la mine big grin
  N-am uitat de cea de la tine, sper să o rezolv tot săptămâna asta, oricum, o las pentru un moment de relaxare muzicală happy

 2. Editura Vellant n-are stand? Revolutionary Road e de luat de la ei. Si pentru ca tot ai pus coperta cartii lui Torday, iti recomand, tot de la Leda, Atlasul continentelor incetosate de Ihsan Oktay Anar, e turc. dar scrie foarte bine, cartea e fabuloasa. Sper ca nu te superi de recomandari.

 3. @Rontziki: rezolvată happy

  @daniel: nu vreau să zic greșit, poate aveau și nu l-am remarcat eu, despre Revolutionary Road am auzit, știu că e o carte mișto după care s-a făcut și un film, am găsit-o în Cărturești la un preț destul de mare.
  Cum să mă supăr? Ador să primesc recomandări happy

  @Maya: eh… banii nu rămân necheltuiți niciodată laughing
  mersi, am găsit cartea, dar nu mi-o comand, așa mai bine o iau de la târg că nu mai plătesc și transportul happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.