"Lumea e a celor care visează"

Această postare nu este despre cărți și oameni ci despre ce transmit cărțile și oamenii atunci când la mijloc se află un vis devenit realitate.

Cine nu a visat la povești extraordinare, cine nu a visat că poate pleca în călătoria vieții lui, călătorie din care va avea să le povestească și nepoților și strănepoților? Cine nu a visat că poate pleca în căutarea viselor încercând să le materializeze? Cine nu a visat la liberatea de a alege cum să-ți trăiești viața dincolo de rutina și convenția zilei de ieri și de azi?

Cine nici măcar odată nu a visat la așa ceva, nu cred că și-a conștientizat suficient condiția perenă pe acest “pământ mișcător”.

Despre povestea Roxanei Valea prin Africa viselor ei, cred că am mai scris pe aici, dar nu știu exact din ce motiv nu i-am dedicat un post întreg. Mă gândesc că de vină o fi faptul că am citit cartea aventurii ei înainte de a avea blogul și apoi n-am mai revenit cu multe amănunte, dar de câte ori am avut ocazia am vorbit despre această carte și am recomandat-o tuturor, mai ales pasionaților, nu atât de călătorii cât mai ales de vise. Eu am cules multe vise din această carte, am citit-o trăind-o ca pe o aventură personală și am terminat-o învățând multe lucruri (aș îndrăzni să zic ca am învățat mai mult decât a crezut Roxana că poate transmite).

De ce am revenit la această carte acum? Pentru că după mai bine e doi ani de când am alfat că “lucrurile bune ți se întâmplă atunci când încetezi să le mai aștepți” s-a întâmplat ceva… Cineva extraordinar de drăguț care a aflat despre această carte de la mine și care a simțit ce mult m-a impresionat s-a gândit să-mi facă un cadou, unul la care e puțin spus că nu mă așteptam: Cartea “Prin praf și vise” cu autograful Roxanei special pentru mine. Entuziasmul rămâne între persoanele implicate :*

Pe Plimbărici.ro, forumul foarte mișto și extrem de util despre călătorii și destinații de vacanță a apărut interviul pe care Roxana aflată în România l-a acordat unei alte persoane care crede în visele ei. Aveți posibilitatea să citiți prima parte din povestea din spatele poveștii africane a Roxanei, urmând ca în curând să apară și partea a două. Citiți-l și apoi da-ți o fugă până la librărie și cumpărați un exemplar, renunțați la filmul de vineri și sâmbătă seara și intrați în atmosfera incredibilă creată de niște oameni în goana nebună după “povestea vieții lor” – garantez că o să trăiți singuri un film pe cinste.

Deși plănuiam să postez abia mâine dimineață, nu am mai răbdat… trebuia să vă spun despre interviu și despre cartea asta pe care tare mult mi-ar fi plăcut să o scriu eu :)

Mulțumesc Luiza și Roxana :*

5 comentarii

  1. @vulpitza: :* :* :*:* așa de patru ori ca francezii :))

    @Monica: poți intra pe Plimbarici și participa la concursul organizat de ei, poate vei câștiga o carte cu autograf… sau mai ai puțină răbdare că pregătesc și eu ceva drăguț vis a vis de cartea asta :*

  2. Intotdeauna am crezut ca cel mai frumos compliment pe care il poti face unei carti este sa spui ca ti-ai fi dorit sa o scrii tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.