Ce urmează după o zi bună?

Atunci când am o zi o mai puțin bună (asta ca să nu-i spun nasoală, sau de tot rahatul) mă gândesc cu încântare că probabil după ea va urma o zi mult mai bună (dacă nu cumva chiar minunată, din aia în care simți că toată ființa ta respiră). Până aici e bine căci funcționez după principiul “după ploaie, cer senin”.

Dar ce mă fac atunci când am o zi bună, pentru care îmi vine să sărut pământul? Atunci ce? Dam raționamentul de mai sus peste cap și ne gândim cu groază că s-ar putea să urmeze o zi mai proastă? Partea asta deja nu-mi mai place, aproape că mă sâcâie. Și totuși…

Când eram în Franța am avut parte prin octombrie de câteve zile foarte urâte (puține, 10x God) și singură fiind le-am văzut într-o lumină și mai groaznică căci dacă nu e cineva care să-mi arate că frumusețea exista eu tind să accentuez trăsăturile grave ale fiecarei situații. Dar pentru că cea mai bună remontare tot de la mine vine într-un final, m-am gândit așa: “măi, deci trebuie să se întâmple ceva al naibii de bun în continuare pentru care trebuie probabil să plătesc în avans.” Și ghici ce? S-a întâmplat acel ceva foarte bun, iar mie mi-au mai trecut din supărări :)

De exemplu ieri am avut o zi lungă, destul de bună, aș zice dar care s-a terminat prost (am contribuit la asta, deci dacă tăceam filosof rămâneam ca să zic așa, deși nici măcar nu știu dacă îmi mai doresc asta). Acum să mă aștept la o zi proastă care să se termine bine? Care e varianta optimă? Să mă mai bazez pe legea compensației?

La voi ce urmează după o zi bună?

6 comentarii

 1. Draga Bia , cea mai buna lege si cea mai buna compensatie pe lumea asta , in varianta mea personala , este ca atata vreme cat tie iti pica , iti merge si iti iasa bine din orice rahat orice….apoi aia e de bine…Lasa premonitiile,ghicitul in bobi si zat de cafea,datul cu cartile si alte vrajitorii de gen si mergi cu fruntea sus si pieptul inainte indiferent cat de naspa ar fi momentul sau situatia…La mine optimismul face intotdeauna minuni si cred ca e cel mai bun medicament contra frustrarilor si depresiei….Asa ca zambeste , intotdeauna este loc si de mai bine si daca azi e superb asta nu inseamna neaparat ca urmeaza un maine de cacat…:))Daca gandesti despre rau,il atragi…gandeste numai de bine si inca o treaba ar mai fi ca nici un lucru nu e la voia intamplarii pe pamant,totul e bine pus la punct si realizat intr-o anume ordine si fire…
  Te imbratisez cu drag si sa iti mearga din plin…:)

 2. @Alex: am văzut fotografia și am prins mesajul la tine pe blog. Mersi :)

  @Ana-Maria: ai foarte mare dreptate, mai ales la partea cu negativismul atras de gândurile negative din propria noastră persoană.

 3. Una proasta. Sau perioade,nu neaparat zile. Mereu s-au succedat la mine perioadele, bune si apoi mai putin bune. Si invers. Ceva mi se dadea, ceva mi se lua.

 4. nu stiu ce urmeaza la mine dupa o zi buna, dar mi'e teama sa ma gandesc. pentru ca daca merg de la bun inceput pe ideea ca martea imi merge rau, de exemplu, atunci sigur o dau in bara generos. asa ca e preferabil sa nu judeci zilele dupa cat de bune sau de rele sunt, desi e inevitabil pana la urma. cert e ca dupa o zi proasta la mine urmeaza… o punga de biscuiti (preferabil cu ovaz) :D

 5. @vulpitza: păi și la mine așa e, tocmai de aceea vorbeam de legea compensației :D

  @lenebarbie: poate nu judec ziua chiar live, dar gândind retrospectiv nu pot să nu remarc o discrepanță între zile care inevitabil mă modifică și pe mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.