We are Marshall


Ieri am văzut un film pe care îl includ la categoria “foarte bun” atât ca și poveste (bazată pe o tragică întâmplare reală) cât și ca roluri jucate de doi actori talentați Matthew Fox și Matthew McConaughey.

Povestea începe pe 14 noiembrie 1970 când în urma prăbușirii unui avion își pierd viața toți membrii echipe de fotbal a Marshall University. Devastați de cele întâmplate conducătorii Universității doresc să sisteze programul sportiv al școlii, dar Ned, unul dintre sportivii care avea probleme la un umăr și nu se afla în avion alături de colegii săi decide să adune întregul oraș în fața Universității și să împiedice conducerea să lase Universitatea fără echipă de fotbal.

Filmul urmărește din acest punct reconstrucția echipei, munca noului antrenor Jack Lengyel (M. McConaughey) și a ajutorului acestuia Red Dawson (M. Fox). La finalul filmului ei apar în poze alături de persoanele pe care ei le-au transformat în personaje. Filmul este foarte emoționant mai ales că în plan secundar se urmărește și povestea lui Annie logodnica unuia din băieții care au murit în accidentul de avion și practic povestitoarea acestor întâmplări.

Deși tratează un subiect foarte “la modă” în America, echipele universitare de fotbal, filmul este foarte complex și de calitate, scenariu, imagine, coloană sonoră, actori.

2 comentarii

  1. @Terra: eu îți mulțumesc căci am intrat pe blogul tău de filme în urma comentariului și mi-am ales câteva pentru Crăciun, comediile mai ales :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.