Paris jour 2, Disneyland – visele din copilărie

Despre ziua a doua o să scriu două postări pentru că a fost cea mai lungă și cea mai plină, cu de toate. Joi seara ne-am gândit că totuși planul pentru Disneyland să ni-l facem pe vineri, pentru că auzisem că sâmbăta și duminica e foarte, foarte aglomerat. În plus, eram foarte nerăbdători să ajungem în “Universul de poveste” (care mie NU mi se pare nici kitchos, nici exagerat de infantil), la care fiecare dintre noi a visat de pe la începutul anilor ’90.

La Disneyland se ajunge cu RER-ul, un “ceva” între metrou și tren rapid unde un bilet costă 13 euro dus/întors/persoană. Mai ales la dus, parcul pare foarte departe de Paris, dar odată ajuns în stație poți considera că ai ajuns și-n parc căci intrarea e chiar acolo. La bilete, evident, coadă, parcă nu ar costa… cât ar costa, nici nu vreau să vă spun. Opțiunile sunt variate: bilet 1 zi – două parcuri (adică Disneyland Park și Disney Studios), 1 zi – 1 Park la alegere, 2 zile – 2 parcuri, etc. Pentru cei cazați în Disney Village (partea cu Hoteluri, Localuri și Magazine) intrările în parcuri sunt gratuite (macar atât).

Evident am ales 1 zi – 1 Parc, iar acela a fost Disneyland Park Paris (Parcul de distracții). Timpul și limitele fizice nu te lasă să vezi două parcuri într-o zi oricât de mult ți-ai dori. Și e mai bine așa…

FANTASYLAND
Imediat după intrare ajungi pe Main Street unde și datorită apropierii sărbătorilor totul era impecabil împodobit. Mie mi-a adus aminte instant de decorurile din “Singur acasă”. Cam în mijlocul străzii trona un bard imens, iar Moș Crăciun primea copiii în brațe ca să afle ce-și doresc (exact ca în filmele americane). Pe Main Street am prins și Parada lui Minnie “Minnie’s Party Train” peste care a căzut o zăpadă artificială senzațională. Astfel am intrat în Fantasyland pe lângă arhicunoscutul Castel al Frumoasei din Pădurea Adormită. Acest castel apare în genericile filmelor și desenelor Disney și este oarecum emblema parcului. Știam că măcar pentru acest castel și tot merită să plătesc intrarea :)) Înăuntru e de basm, ce mai, iar în curtea interioară vedeai și Frumoasă cu Prințul într-un progmam artistic pentru copii. Nu am mai stat mult aici, căci unii din noi erau nerăbdători să se dea cu trenulețul, așa că sperând să ne întoarceam înainte de plecare, am purces spre Discoveryland.

DISCOVERYLAND
E cel mai tare… e pentru copiii mari deja (barem peste 14 ani) cu roller coastere, mașini, submarine, avioane și alte din astea. Ne-am dat în trei chestii și am vizitat și submarinul, dar de departe cea mai tare experință s-a numit “Space Mountain: Mission 2” al doilea roller coaster în care am urcat la viața mea, dar mult mai tare decât cel din Parcul Prater de la Viena. E inexplicabil ce am simțit, știu doar că am vrut să mă mai dau odată, dar… nu a mai fost să fie. Data viitoare :)) cu copilul după mine :))

Pentru Clau această parte din parc a fost raiul pe pământ și îl înțeleg perfect, mai ales că după nebuniile astea am servit și un HamburgerPizza la Pizzeria personajelor din Toy Story și tot aici am început să intrăm prin buticurile foarte cochete pline cu jucării. Cu greu ne-am abținut să nu ne cumpărăm lucrușoare, dar erau așa de scumpeeeee că nu te puteai apropia de ele. Chiar ne-am gândit că nu ai după ce duce copilul acolo dacă nu ai bani să-i și cumperi ceva. El nu va înțelege!

FRONTIERLAND
Acesta este exact un oraș din Vestul Sălbatic în centrul căruia se află un lac mare navigabil pe care se plimbă alene un vapor pe numele lui “Molly Brown”. Deși orășelul oferă foarte multe printre care “Big Thunder Mountain” un trenuleț care trece printr-o mină abandonată sau Casa Spritelor (exact ca cea din Familia Adams) singurul în care ne-am dat a fost vaporul pentru că în rest cozile erau interminabile… Pentru ce să pierzi o oră la coadă, când te puteai plimba prin alte părți în acest timp? Ca și amenajare și atmosferă acestă parte de parc mi-a plăcut cel mai mult. Aici se afla și depoul trenului care făcea înconjorul întregului parc, dar pe care noi nu l-am văzut.

ADVENTURELAND
Ne-am îndreptat spre Adventureland deja obosiți, oricum Clau nu era deloc împresionat de corăbiile piraților și alte fantezii din astea, dar totuși am vrut să vedem ce e și aici: Cabana lui Robinson, Templul din Indiana Jones și ceva croazieră gen Pirații din Caribbe. În afară de poze nu am făcut nimic notabil. Am preferat să mai dăm o tură prin Fantasyland că rămăseseră locuri nevăzute.

Așadar ne-am întors prin Labirintul lui Alice, iar apoi fuguța iar la Castelul Frumoasei pe care am prins-o pe-o aleea dosită cu Prințul după ea și la îndemnul “mademoiselle mars avec nous” m-am plimbat puțin cu ei. Tare frumoși mai erau amândoi… mai ales Prințul ;)

Era deja către ora 5, iar noi eram in parc de dimineață, așa că având și alte planuri am stat puțin la show-ul “It’s Party Time… with Mickey and Friends” și am plecat către RER cu părere de rău, de ce să nu recunoaștem :(

Ziua de la Disneyland a fost absolut minunată, aici nu contează nici vârsta, nici cât te-ai chinuit să strângi bani de intrare, aici contează cât de copil ai rămas și cât ești dispus să chelui pentru asta :)) Aici timpul și spațiul se calculeză după regulile Disney și m-am gândit că dacă Raiul arată ca Fantasyland nu m-aș plictisi niciodată, iar dacă Iadul ar aduce cumva spre Space Mountain… hmmm… s-ar putea să-mi placă :D

9 comentarii

  1. Bia…lasand la o parte gluma de mai sus…trebuie sa iti multumesc pentru pozele astea cu Disneyland…si sa iti destainui ca e una din destinatiile pe care le visez inca de cand erau eu copil….ce sa mai zic de gorobetii mei?pana si Luana a auzit de Disneyland…:))
    Superba zi ai avut….:)

  2. @Ana: îți doresc să ajungi cu "gorobeții" tăi la Disney, nu e timpul pierdut căci sincer cu cât sunt mai mărișori cu atât mai bine. Eu sunt sigură că o să ajungeți toți acolo :* Niciodată nu e prea târziu :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.